Expressen > Nyheter

Wednesday, 26 February, 08:42

Expressen - 14 feb 20 kl. 22:15

Regeringen kallar upp SCB-chef efter stora statistikproblemenCivilminister Lena Micko (S) tänker kalla upp statistikmyndigheten SCB:s generaldirektör Joakim Stymne för att få en redovisning kring de fortsatta problemen med SCB:s statistik som SVT avslöjat.– Jag tycker det är allvarligt och jag är förvånad över detta. Nu är det upp till myndigheten att gå till botten med det här och bringa klarhet i situationen. Det är allvarligt om man inte har riktig statistik. Det gäller verkligen att ha tilltro till våra myndigheter och de uppgifter som tas fram, säger hon till SVT..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
SCB, Lena Micko, Joakim Stymne, SVT

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Regeringen, kallarupp , SCB-chefefter stora , statistikproblemen
SVT - 14 feb 20 kl. 18:29

Efter statistikproblemen: Regeringen kallar upp SCB-chefen

Civilminister Lena Micko (S) är bekymrad över de fortsatta problemen med SCB:s statistik som SVT avslöjat. – Jag tycker det här är allvarligt och jag är förvånad över detta. Nu är det upp till myndigheten att gå till botten med det här och bringa klarhet i situationen, säger hon..

DI - 06 mar 19 kl. 11:09

AD: Fel av regeringen sparka Transportstyrelsens chef

Det var fel av regeringen att sparka Transportstyrelsens tidigare generaldirektör Maria Ågren. Det slår Arbetsdomstolen fast..

Regeringen - 13 okt 11 kl. 10:10

Ny riksantikvarie och chef för Riksantikvarieämbetet

Regeringen har utsett överintendent Lars Amréus till ny riksantikvarie och chef för Riksantikvarieämbetet. Han är i dag överintendent och chef för Statens historiska museer och tillträder sin nya tjänst den 1 mars 2012. Pressmeddelande: Ny riksantikvarie och chef för Riksantikvarieämbetet Intervju med Lars Amréus Kulturdepartementet, 13 oktober 2011.

Regeringen - 21 maj 15 kl. 12:27

Ann Follin ny överintendent och chef för Statens museer för världskultur

Regeringen har i dag utsett museidirektören Ann Follin till ny överintendent och chef för Statens museer för världskultur. Ann Follin tillträder den 1 oktober 2015.
- Ann Follin är en djärv visionär och beprövad ledare, något som är centralt för en så viktig institution som Statens museer för världskultur.

Regeringen - 24 maj 18 kl. 12:30

Regeringen har utsett vikarierande generaltulldirektör och chef för Tullverket

Regeringen har i dag beslutat att f.d. generaldirektören Göran Ekström ska vikariera som generaltulldirektör och chef för Tullverket fr.

Regeringen - 08 sep 16 kl. 14:56

Annika Pontén blir vikarierande universitetskansler och chef för UKÄ

Regeringen har beslutat att anställa Annika Pontén som vikarierande universitetskansler och chef för Universitetskanslersämbetet (UKÄ) från och med i dag. Samtidigt inleds processen att rekrytera en ny ordinarie universitetskansler..

Regeringen - 29 sep 16 kl. 08:38

Karin Åström Iko ny riksarkivarie och chef för Riksarkivet

Regeringen har i dag beslutat att utse Karin Åström Iko till ny riksarkivarie och chef för Riksarkivet. Förordnandet löper från den 1 oktober 2016 till den 30 september 2022..

Regeringen - 24 maj 17 kl. 12:30

Ny chef för Sveriges ständiga delegation vid OSSE i Wien

Regeringen har utsett ministerrådet Ulrika Funered till chef med ställning som ambassadör för OSSE-delegationen i Wien..

Regeringen - 26 okt 17 kl. 10:30

Chef för klimatpolitiska rådets kansli utsedd

Regeringen har idag beslutat att utse Ola Alterå till kanslichef vid det klimatpolitiska rådet. Ola Alterå har tidigare bland annat arbetat på Näringsdepartementet som statssekreterare. Han tillträder sin tjänst som chef den 1 januari 2018..

Regeringen - 23 nov 17 kl. 13:49

Ny generaldirektör och chef för Statistiska centralbyrån

Regeringen har idag utsett Joakim Stymne till ny generaldirektör och chef för Statistiska centralbyrån. Joakim Stymne kommer närmast från tjänsten som generaldirektör och myndighetschef för Statens Tjänstepensionsverk. Joakim tillträder som generaldirektör den 11 december 2017..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 30 minuter sedan

Svensk skådespelarare anklagad för sexbrott – åtal läggs ner

En svensk skådespelare misstänktes för sexövergrepp mot en minderårig flicka i Florida i USA. Nu läggs åtalet ner, skriver Aftonbladet..

Expressen - 30 minuter sedan

SAS-ledningens hemliga plan: Stycka flygbolaget

SAS:s ledning har i det tysta startat ett ”spökflygbolag” som i dag har varken flygplan, piloter eller kabinpersonal.Flygbolaget är tänkt som ett nytt lågprisbolag inom det skandinaviska flygbolaget, erfar Expressen..

Expressen - 30 minuter sedan

Renar skjutna och plågade efter hot mot Girjas sameby

”Hoppas ni själva inser att ni startat krig nu”.Så lydde en av flera hatkommentarer efter Girjas samebys historiska seger mot staten i slutet av januari.Nu har flera av samebyns renar hittats ihjälskjutna.

Expressen - 1 timme sedan

Två män anhållna – misstänks för människorov i Hässleholm

Två män har under onsdagsmorgonen anhållits misstänkta för människorov. De misstänks ha hållit två personer, en man i 20-årsåldern och en pojke i 17-årsåldern, inlåsta i Hässleholm.Polisen gjorde flera husrannsakningar innan de kunde hittas.

Expressen - 1 timme sedan

Här är morgonens nyheter

En 18-årig man har dött efter att ha blivit knivskuren på T-centralen i Stockholm.■■■Både S och SD tappar i DN/Ipsos nya mätning. – SD:s uppgång är bruten, säger Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Ipsos, till DN.

Expressen - 11 timmar sedan

Razzia mot prinsens vän – anklagas för sexbrott

Prins Andrews vän, multimiljonären Peter Nygård, anklagas för våldtäkt och sexhandel.Prinsen har gjort flera besök på Nygårds ägor på Bahamas, där flera av händelserna ska ha ägt rum.Nu har FBI genomfört en razzia mot den finsk-kanadensiska modemogulen – som ska samlat information om tusentals potentiella nya offer i en egen databas..

Expressen - 1 timme sedan

S får lägsta siffran hittills i ny mätning

Socialdemokraterna får sin lägsta siffra hittills i DN/Ipsos mätning. SD tappar också – men skillnaden mellan S och SD är ytterst liten. – SD:s uppgång är bruten men partiet har under senhösten och i början av året etablerat sig på en helt ny nivå, säger Nicklas Källebring, opinionsanalytiker på Ipsos, till DN.

Expressen - 1 timme sedan

Eivor, 84, letar burkar för att dryga ut pensionen

Varje morgon klockan 08.30 tar Eivor, 84, sina stavar och ger sig ut på tre kilometers vandring längs stigarna på Malmös kyrkogårdar.– Ibland hittar jag så många burkar att det täcker inköpen av mina dagligvaror, säger hon..

Expressen - 2 timmar sedan

Felix dog i cancer – skulle just fylla 18

För sex år sedan förlorade Ann Högberg från Lidköping sin son Felix i cancer.Nu är hon en av eldsjälarna som arrangerar Sveriges största ”Spin of hope”-event, där alla pengar går till Barncancerfonden.– Det känns bra att cykla i Felix namn, säger hon..

Expressen - 3 timmar sedan

Sanders efter angreppen: ”Jag hör mitt namn”

Bernie Sanders leder opinionsundersökningarna och under nattens demokratdebatt var alla ute efter att sätta dit honom.– Jag hör mitt namn ofta i kväll. Jag undrar varför?

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.