Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Wednesday, 26 February, 04:38

Helsingborgs Dagblad - 14 feb 20 kl. 21:50

Starkare skydd för journalister utredsRegeringen ska tillsätta en utredning som ska se över det straffrättsliga skyddet för journalister och andra samhällsnyttiga funktioner. Det meddelar Inrikesminister Mikael Damberg (S) som tillsammans med kultur- och demokratiminister Amanda Lind (MP) p.
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Inrikesminister Mikael Damberg, Amanda Lind

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Starkare, skyddför , journalisterutreds
Regeringen - 11 mar 14 kl. 10:59

Ett starkare skydd av personuppgifter för hotade och förföljda personer

Regeringen har i dag överlämnat en proposition som syftar till att ytterligare förstärka skyddet för personer som på olika sätt riskerar att utsättas eller har utsatts för våld, hot eller förföljelse.

Pressmeddelande: Ett starkare skydd av personuppgifter för hotade och förföljda personer
Prop. 2013/14:178 Förstärkt skydd av personuppgifter för hotade och förföljda personer

Justitiedepartementet, 11 mars 2014.

Kristianstadsbladet - 18 jun 14 kl. 06:18

Hotat världsarv får starkare skydd


En sägenomspunnen plats på FN:s världsarvslista, Potosí i Bolivia, har fått utökat skydd genom beslut i kulturorganisatonen Unesco.Potosí är beläget på nästan 4 000 meters höjd och är känt för sin utvinning av silver alltsedan de spanska kolonisatörernas ankomst på 1500-talet. Gruvverksamheten uppfattas nu som ett hot mot staden, i synnerhet den risk för ras som uppstått i takt med att bergen tömts på sina rikedomar.

BT - 18 jun 14 kl. 06:18

Hotat världsarv får starkare skydd

En sägenomspunnen plats på FN:s världsarvslista, Potosí i Bolivia, har fått utökat skydd genom beslut i kulturorganisatonen Unesco. Potosí är beläget på nästan 4 000 meters höjd och är känt för sin utvinning av silver alltsedan de spanska kolonisatörernas ankomst på 1500-talet. Gruvverksamheten uppfattas nu som ett hot mot staden, i synnerhet den risk för ras som uppstått i takt med att bergen tömts på sina rikedomar.

SvD - 29 nov 11 kl. 20:50

Visselblåsare måste få starkare skydd

Visselblåsare måste få starkare skydd.

Regeringen - 05 okt 16 kl. 10:45

Ett starkare skydd för den sexuella integriteten

2014 års sexualbrottskommitté har i dag, torsdagen den 5 oktober, överlämnat betänkandet Ett starkare skydd för den sexuella integriteten till justitie- och migrationsminister Morgan Johansson..

Regeringen - 22 nov 16 kl. 10:05

Remiss av SOU 2016:60 Ett starkare skydd för den sexuella integriteten

Här kan du ta del av till vilka instanser regeringen har remitterat SOU 2016:60 Ett starkare skydd för den sexuella integriteten.

DN - 12 feb 18 kl. 06:18

Unicef kräver starkare skydd för utsatta barn

Unicef vill att starkare skydd för våldsutsatta barn ska lagstadgas. Regeringen säger att FN:s barnkonvention ska bli lag 2020, men det räcker inte enligt barnrättsorganisationen. .

Aftonbladet - 14 feb 20 kl. 21:50

Starkare skydd för journalister utreds

▸ Regeringen ska tillsätta en utredning som ska se över det straffrättsliga skyddet för journalister och andra….

UNT - 14 feb 20 kl. 21:50

Starkare skydd för journalister utreds

Regeringen ska tillsätta en utredning som ska se över det straffrättsliga skyddet för journalister och andra samhällsnyttiga funktioner..

Sydsvenskan - 14 feb 20 kl. 21:50

Starkare skydd för journalister utreds

På fredagen hölls ett möte för att diskutera hot mot journalister..

Fler nyheter från Helsingborgs Dagblad

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Färre nya virusfall i Kina

Både antalet nya smittade av det nya coronaviruset och antalet nya dödsfall av smittade minskar i Kina. På tisdagen avled 52 personer som insjuknat, den lägsta siffran på mer än tre veckor. Alla döda fanns i Hubeiprovinsen, den värst drabbade provinsen.

Helsingborgs Dagblad - 1 timme sedan

Försäkringsbolag tvekar om översvämningar

Översvämningsskydd kan försvinna från hemförsäkringar i utsatta områden i landet. Orsaken är att kraftiga regn och höga vattennivåer har gjort översvämningar vanligare, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Enligt Ekot för försäkringsbolagen interna diskussi.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Strömmen tillbaka i Malmö

De drygt 5 700 hushåll i Malmö kommun som under tisdagskvällen blev utan ström har fått tillbaka elen. Problem att lokalisera felet gjorde enligt Eon att det tog tid att koppla om strömmen, men klockan 02 var avbrottet över. Under natten har vädret i sö.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Fyra partier överens om att styra Slovenien

Fyra partier i Slovenien är överens om att bilda en koalitionsregering. Det rör sig om mittenhögerpartiet Slovenska demokratiska partiet (SDS), mittenvänsterpartiet Moderna centern (SMC), konservativa Nya Slovenien och pensionärspartiet Desus. SDS leds.

Helsingborgs Dagblad - 2 timmar sedan

Nestlé inför resestopp av virusoro

Den schweiziska livsmedelsjätten Nestlé stoppar alla sina affärsresor till åtminstone mitten av mars till följd av coronavirusutbrottet. – Vi kommer att utvärdera de här åtgärderna i ljuset av externa utvecklingen", säger en talesperson från företaget..

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Nya blockader i Kanada

Knappt hann kanadensiska tågbolag pusta ut efter det att polisen tagit bort demonstranter som skurit av järnvägen vid Belleville i Ontario, innan landets transportsektor återigen lamslogs av blockader. I protest mot att tio aktivister greps vid insatsen.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

Disneychefen kliver av vd-posten

Disney-vd:n Bob Iger lämnar över rodret till Bob Chapek, som i dag leder företagets nöjesparksenhet, meddelar bolaget. Iger blir dock kvar i företaget som styrelseordförande, och kommer att ha ett kreativt ansvar till hans kontrakt går ut i slutet av nä.

Helsingborgs Dagblad - 3 timmar sedan

HRW anklagar armé för massaker

Människorättsorganisationen Human Rights Watch (HRW) anklagar Kameruns armé för att ha varit delaktig i en massaker på civila i Ngarbuh. Bland dödsoffren fanns minst 21 civila, varav 13 barn och en gravid kvinna, enligt HRW. FN-kontoret Ocha slog larm o.

Helsingborgs Dagblad - 5 timmar sedan

SAS-plan påkört på Teneriffa – försenas igen

För 180 SAS-passagerare som suttit inblåsta av sandstormen på Teneriffa blir semestern ytterligare lite längre. När de på tisdagkvällen till slut kommit ombord på SAS-planet som skulle ta dem hem till Norge två dygn försenade körde en cateringbil in i p.

Helsingborgs Dagblad - 5 timmar sedan

Saudiarabien startar fotbollsliga för damer

För ett par år sedan var kvinnor inte ens välkomna in på arenorna. Nu börjar det dock röra på sig i Saudiarabien – som planerar att starta en fotbollsliga för damer. – Det här är ett gigantiskt steg framåt för vårt lands framtid, säger prinsen Khaled bi.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.