SVT > Inrikes

Friday, 21 February, 15:06

SVT - 14 feb 20 kl. 20:58

Personuppgifter kan ha läckt på 1177 VårdguidenPersonuppgifter lagrade i 1177 Vårdguiden kan ha röjts efter ett säkerhetsfel i Internet Explorer. Enligt Måns Arnrup, IT-direktör på Region Halland, är hela Sverige drabbat..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Vårdguiden, Internet Explorer, Måns Arnrup, Region Halland, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Personuppgifterkan ha , läckt, 1177, Vårdguiden
SVT - 15 feb 20 kl. 13:03

Region Halland anmäler utloggningsfelet på 1177 Vårdguiden till Datainspektionen

Region Halland har efter säkerhetsfelet där personuppgifter kan ha läckt från 1177 Vårdguiden anmält händelsen till Datainspektionen. – Vi har inte gjort en egen undersökning på just det här fallet men vi har en pågående granskning av 1177 Vårdguiden som inte är klar, säger Per Löven, pressansvarig på Datainspektionen..

Expressen - 14 feb 20 kl. 21:34

Personuppgifter kan ha röjts på 1177 Vårdguiden

Personuppgifter kan ha röjts i samband med ett utloggningsfel i 1177 Vårdguiden. Det uppger Region Halland i ett pressmeddelande.– Vi ser väldigt allvarligt på det inträffade, säger Måns Arnrup, IT-direktör på Region Halland, till SVT..

Aftonbladet - 14 feb 20 kl. 22:07

Personuppgifter kan ha läckt från Vårdguiden

▸ På grund av ett utloggningsfel i 1177 Vårdguiden kan personuppgifter ha röjts, skriver Region Halland i ett….

Helsingborgs Dagblad - 14 feb 20 kl. 22:07

Personuppgifter kan ha läckt från Vårdguiden

På grund av ett utloggningsfel i 1177 Vårdguiden kan personuppgifter ha röjts, skriver Region Halland i ett pressmeddelande. Felet kommer från regionens leverantör Inera AB. Eftersom Inera är leverantör för alla Sveriges regioner har hela Sverige drabba.

UNT - 14 feb 20 kl. 22:07

Personuppgifter kan ha läckt från Vårdguiden

På grund av ett utloggningsfel i 1177 Vårdguiden kan personuppgifter ha röjts, skriver Region Halland i ett pressmeddelande..

GöteborgsPosten - 14 feb 20 kl. 22:07

Personuppgifter kan ha läckt från Vårdguiden

På grund av ett utloggningsfel i 1177 Vårdguiden kan personuppgifter ha röjts, skriver Region Halland i ett pressmeddelande. Felet kommer från regionens leverantör Inera AB. Eftersom Inera är leverantör för alla Sveriges regioner har hela Sverige drabbats, enligt.

Dagens Medicin - 17 feb 20 kl. 15:09

Personuppgifter har legat öppna på Vårdguiden

Människor i hela Sverige kan ha fått sina personuppgifter röjda till följd av ett utloggningsfel i 1177 Vårdguiden. Nu visar det sig att företaget som sköter in- och utloggningen även levererar samma e-id-tjänst till flera stora myndigheter i Sverige, bland annat Försäkringskassan och Skatteverket. .

DN - 20 feb 19 kl. 17:56

Datainspektionen: Otydlig information från 1177

Efter läckan på 1177 vårdguiden förbereder Datainspektionen en granskning. Enligt myndigheten finns många oklarheter kring hur personuppgifter behandlas när patienter ringer 1177.  – Det är komplext och det är otydlig information, säger Katarina Tullstedt, enhetchef på Datainspektionen..

Barometern - 18 mar 19 kl. 10:52

Tredje granskning efter 1177-skandalen

Datainspektionen inleder en tredje tillsyn kring 1177 Vårdguiden, skriver myndigheten i ett pressmeddelande. Inspektionen görs på plats hos vårdentreprenören Medhelp för att klargöra hur företaget behandlar personuppgifter vid sjukvårdsupplysning via 1177.(TT).

Kristianstadsbladet - 18 mar 19 kl. 10:52

Tredje granskning efter 1177-skandalen

Datainspektionen inleder en tredje tillsyn kring 1177 Vårdguiden, skriver myndigheten i ett pressmeddelande. Inspektionen görs på plats hos vårdentreprenören Medhelp för att klargöra hur företaget behandlar personuppgifter vid sjukvårdsupplysning via 1177.(TT).

Fler nyheter från SVT

SVT - 2 timmar sedan

Företag till virusmöte hos regeringen

Coronavirusets eventuella konsekvenser på svensk ekonomi får nu regeringen att agera. En rad svenska företag, bland annat Volvo och Scania, kallas till möte hos näringsminister Ibrahim Baylan (S)..

SVT - 2 timmar sedan

Egen snöfabrik ska rädda Vasaloppet

Snökanoner, konstsnö och värme. Vasaloppet hade med all sannolikhet fått ställas in i år – om det inte vore för konstsnön från en egen snöfabrik i Oxberg. På senare år är konstsnö i spåren snarare regel än undantag..

SVT - 14 timmar sedan

Mer än hälften av V:s partidistrikt stöttar Dadgostar

Storstockholms partidistrikt nominerade under torsdagskvällen Nooshi Dadgostar till att efterträda Jonas Sjöstedt som partiledare i Vänsterpartiet. Sammanlagt har nu minst 14 av V:s 25 partidistrikt ställt sig bakom Dadgostars kandidatur. Imorgon är sista dagen för nomineringar innan partiets kongress i maj..

SVT - 16 timmar sedan

Mats Svegfors (M): Stark markering mot public service

Under torsdagens sammanträde med riksdagens kulturutskott ville Sverigedemokraterna kalla cheferna för public service-bolagen, eftersom partiet anser att enskilda program brustit i frågan om opartiskhet. En ovanlig begäran, enligt Mats Svegfors (M), tidigare vd för Sveriges Radio. – Det har aldrig hänt förut.

SVT - 17 timmar sedan

Socialtjänsten ska kunna dela information om förberedelse av terror

Socialtjänsten ska få större möjligheter att dela sekretessbelagda uppgifter med polis och säkerhetspolis för att förhindra terrorbrott. Detta enligt en lagändring som regeringen skickade till Lagrådet i dag..

SVT - 18 timmar sedan

Här spelar patienten fiol mitt under pågående hjärnoperation

Dagmar Turner, 53, skulle opereras för en hjärntumör i London, men var rädd att hon inte skulle kunna spela fiol efter operationen. Turner beskriver fiolen som hennes passion. Då kom hennes läkare på ett annorlunda sätt att hålla koll på att hennes musikaliska förmåga inte skadades..

SVT - 19 timmar sedan

Säkerhetspolisen: Våldsbejakande högerextremism får allt större spridning och attraherar fler

Säkerhetspolisen ser en utveckling där den våldsbejakande högerextremismen riskerar att gå från något som uppfattas extremt till att uppfattas som normalt. – Vi ser att den våldsbejakande högerextrema ideologin som tidigare huvudsakligen varit begränsad till en liten och organiserad vit makt-miljö får allt större spridning och attraherar fler, uppger Johanna Aschan vid Säkerhetspolisen..

SVT - 20 timmar sedan

Hör Alex Schulman om pinsamma mötet med ett fan – ropade “Lugna dig”

I ”Skavlan” berättar författaren Alex Schulman om sitt pinsamma möte med ett fan under sin semester på Gotland. – Han måste tänkt att jag var ett svin i grund och botten, säger han..

SVT - 21 timmar sedan

SVT/Novus: Tjejerna väljer V och killarna väljer SD

Kvinnor och män drar allt mer åt olika håll politiskt och allra tydligast är det bland unga väljare. Bilden bekräftas när vi besöker Sjölins gymnasium i Stockholm som har bjudit in ungdomsförbunden till politikvecka. – Killar frågar om EU, migration och kriminalitet medan kvinnor frågar om jämställdhet, miljö och klimat.

SVT - Igår: 15:03

Åklagaren: ”Tingsrätten har gjort en korrekt bedömning”

Domarna mot de åtta pojkar – där bland annat de två pojkar som rånade och förnedrade ”Liam” är med – är korrekta. Det anser åklagaren Mirna Lelic. – Tingsrätten har i stort dömt i enlighet med yrkandena som jag gjorde, säger hon till SVT Nyheter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.