SR > Nyheter

Tuesday, 25 February, 16:43

SR - 14 feb 20 kl. 19:52

Milda vintern slår hårt mot kläd-och sportbranschenDen milda vintern och snöbristen slår hårt mot kläd-och sportbranschen. Några av de stora sporthandlarna har under de senaste månaderna rasat på börsen..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Milda, vinternslår , hårtmot , kläd-och, sportbranschen
Kristianstadsbladet - 13 jan 14 kl. 06:30

Den milda vintern ger många gäss

Foto: Lars Ottosson
Vintern 2013/1014 har hittills inte bjudit på särskilt kallt och snöigt väder. Detta är något som gynnar de vilda djuren och gör att gäss som brukar flyga längre söder ut stannar kvar i nordöstra Skåne.
På många håll i länet har lantbrukare och fågelskådare konstaterat att antalet gäss varit ovanligt många.

YLE - 23 feb 15 kl. 10:22

Den milda vintern har gynnat småfåglarna

Den milda vintern har varit skonsam mot småfåglarna. Det betyder att många av dem som brukar flytta söderut i stället har övervintrat i Österbotten. Redan nu kan man höra en hel del fågelsång konstaterar fågelskådare Ari Lähteenpää.

YLE - 22 jan 20 kl. 06:21

Den bisarra vintern: tidigare pollensymtom, superivriga golfare och nya växtarter

Den milda vintern gagnar djur- och växtriket medan pollenallergikerna och de som vill ut i skidspåret knappast är nöjda över sitationen. Vi har tagit reda på vad den milda vintern innebär för näringslivet, djurriket och de som älskar vintersporter..

Sydsvenskan - 06 jan 14 kl. 06:30

Milda vintern blir klipp för golfare

Den milda vintern har ställt till det för landets skidåkare.Men golfarna tackar och tar emot.– Det är lite ovanligt att spela nu, säger Per Bouveng.

Kristianstadsbladet - 21 apr 19 kl. 12:30

Milda vintern gav ingen besparing för C4 Teknik

Knappt någon snö, värmerekord i februari och i genomsnitt tre grader varmare än en normalvinter. Men trots den milda vintern 2018-2019 blir det inte någon större besparing för kommunen – på grund av elpriset..

YLE - 14 jan 20 kl. 18:34

Den milda vintern påverkar sjöräddarnas uppdrag då folk fortfarande använder båt: "Viktigt att känna till hur den egna båten fungerar i köldgrader"

På grund av den milda vintern har Finska viken inte ännu fått ett islager vilket resulterat i att många fortfarande har sin båt i användning. Det har delvis påverkat sjöräddningens uppdrag, som hittills gällt endast båtar och fartyg..

YLE - 23 mar 17 kl. 15:23

Den milda vintern orsakade stora skador på vägarna i Egentliga Finland

Den milda och snöfria vintern har tärt på vägarna mer än vanligt i Egentliga Finland och Satakunta. Det meddelar Närings- trafik- och miljöcentralen som ansvarar för underhållet av de statliga vägarna. Vägarna har utsatts för hård slitage på grund av dubbdäck.

YA - 07 feb 20 kl. 21:00

Extremt milda vintern har gynnat bönderna

Det finns mycket med den milda blöta vintern som glädjer lantbrukare, som lättare betlastning och påfyllt grundvatten. Faran är dock om det kommer en rejäl vinterknäpp..

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

13 bilder till alla som klagar på den milda vintern i Sverige

Februari går mot sitt slut och våren kommer väl så snart. Ändå är det ALLTID någon som ska klaga på vädret. Trots milda temperaturer och få dagar med nederbörd låter det på vissa som om jorden ska gå under.

YLE - 07 jan 20 kl. 19:23

Djur och fåglar drar nytta av den milda vintern - Borgå stad sparar miljoner på att slippa snöarbete

Det milda vintervädret påverkar många aspekter av vardagen, både för djur och människor..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Vattennivån lägre – men mer vatten på väg

Vattennivåerna i Lagan är något lägre än igår. Men i halländska Knäred förbereder man sig för mer vatten..

SR - 1 timme sedan

Virusrisken uppgraderas

Risken för att coronaviruset får spridning i Sverige uppgraderas. Det meddelar Folkhälsomyndigheten som nu bedömer att risken är hög för att personer upptäcks i Sverige som smittats av det nya coronaviruset utomlands..

SR - 2 timmar sedan

Barnmorska i Skåne fälls

En barnmorska i Skåne döms för vållande till kroppsskada efter en förlossning där ett barn föddes med allvarliga hjärnskador..

SR - 2 timmar sedan

Långlyssning: ”Mubarak blev en brutal diktator”

Hosni Mubarak satt vid makten i Egypten i 30 år. Han kom att prägla en hel generation innan han avsattes i samband med arabiska våren. Sveriges Radios Mellanösternkorrespondent tecknar ett porträtt av mannen som ibland kallats en modern farao..

SR - 2 timmar sedan

Smittan har nått södra Italien

I Italien arbetar myndigheterna för högtryck med att försöka stoppa spridningen av coronaviruset. Över 260 personer är smittade och nu har smittan nått också södra Italien. Flera länder inför åtgärder för resor till och från Italien..

SR - 3 timmar sedan

Instängda hotellgäster har inte fått mat eller information

Mer än tusen personer, varav två svenskar, har satts i karantän på ett hotell på Kanarieöarna efter att en gäst smittats av coronaviruset. En av de strandsatta är Harriet Strandvik från Åland..

SR - 3 timmar sedan

”Partiet har ingen avsikt att släppa honom”

Den svenske förläggaren Gui Minhai har dömts till 10 års fängelse i Kina. Enligt en domstol ska han olagligen ha tillhandahållit information till utlandet..

SR - 4 timmar sedan

Egyptens förre president Hosni Mubarak död

Egyptisk TV meddelade nyss att landets avsatte president Hosni Mubarak är död..

SR - 4 timmar sedan

Partiers krav efter Gui Minhaj- domen: Utvisa ambassadören

Regeringen protesterar mot att Gui Minhaj dömts till 10 års fängelse och arbetar intensivt för att få en officiell bekräftelse på vad som hänt. Utrikesminister Ann Linde säger att regeringen inte kände till att det skulle komma en dom mot Gui Minhai..

SR - 5 timmar sedan

Kina: Gui Minhai bara kinesisk medborgare

Kinesiska myndigheter erkänner endast Gui Minhai som kines, inte som svensk medborgare. Det meddelade kinesiska utrikesministeriet på tisdagen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.