SR > Nyheter

Thursday, 20 February, 00:38

SR - 14 feb 20 kl. 19:48

Giftermålen minskar – trots en växande befolkningI dag är det alla hjärtans dag. Men hur står det till med den juridiskt bindande kärleken? SCB:s preliminära statistik för 2019 visar på en tydlig minskning av antalet giftermål..
Läs mer på SR
Läs mer om:
SCB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Giftermålen, minskartrots en , växande, befolkning
News55 - 14 feb 17 kl. 11:16

Här varar giftermålen längst i landet

Under 2015 tog äktenskapen i Övertorneå i genomsnitt slut efter 42 år till skillnad mot i Sundbyberg och i Botkyrka där genomsnittet var 16 år, det framkommer i siffror från SCB som Nyhetsbyrån Siren har sammanställt. – I storstan finns en yngre befolkning. Det är många som gifter sig, men fler äktenskap upphör på grund av skilsmässa, säger Tomas Johansson, befolkningsstatistiker på SCB, till Nyhetsbyrån Siren.

BT - 19 feb 14 kl. 09:57

Största folkökningen sedan 1946

Svenskarna fortsätter att bli allt fler. Den sista december 2013 var Sveriges befolkning 9 644 864 personer. Det innebär en ökning med 88 971 personer jämfört med året före.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Flera ihjälskjutna i Tyskland

Flera personer uppges ha skjutits ihjäl i den tyska staden Hanau, öster om Frankfurt..

SR - 3 timmar sedan

Migrationsverket släpper asylsökande ur förvar

Migrationsverket har de senaste veckan släppt 15 asylsökande ur sina förvar, trots att myndigheten tidigare gjort bedömningen att de här personerna kan komma att hålla sig gömda om de får avslag på sin ansökan. Detta på grund av en dom i Migrationsöverdomstolen..

SR - 5 timmar sedan

Stora drömmar om AI i EU:s nya dataplan

Att leda Europa in i den digitala framtiden är en av EU:s största utmaningar. I togs ett första steg, när EU-kommissionen la fram en ny strategi för data och AI..

SR - 6 timmar sedan

Lägre hastighet och säkrare bilar ska ge färre trafikdöda

Målet är att halvera antalet döda i trafiken i världen fram till år 2030. I dag presenterades en deklaration på hur det ska gå till under ett FN-möte i Stockholm. Bland annat uppmanas medlemsländerna att ställa högre krav på bilarna säkerhet och att sänka bashastigheten i städerna..

SR - 7 timmar sedan

Kommunordförande: ”Kan bli en väldig lånekarusell”

Kommunutredningen, som på onsdagen överlämnats till civilminister Lena Micko, föreslår bland annat att kommuner som går samman ska kunna få sina skulder övertagna av staten..

SR - 7 timmar sedan

Klart: Regeringen överkörd om kommunmiljarder

Riksdagen har alldeles nyss beslutat om ändringar i budgeten som innebär att kommunerna får 2,5 miljarder mer i statsbidrag i år. Bakom förslaget om det extra tillskottet är oppositionspartierna V, KD, M och SD..

SR - 8 timmar sedan

Löfven får godkänt för stram linje

I dag fick statsminister Stefan Löfven godkänt från riksdagens EU-nämnd för sin strama linje inför toppmötet om EU:s långtidsbudget, som börjar i morgon. Efter att ha pratat siffror och procent i ett par år går man nu in i slutförhandlingarna..

SR - 9 timmar sedan

Domen mot ”Istanbul 11” skjuts upp

Från Turkiet meddelas att avgörandet för de så kallade ”Istanbul 11” har skjutits upp till den 3 april, det twittrar Amnestys brittiska chef Kate Allen..

SR - 10 timmar sedan

Färre vårdskador förra året – ”Mycket glädjande”

Förra året uppstod färre vårdskador inom sjukvården. Anledningen är att patientsäkerheten blivit bättre..

SR - 11 timmar sedan

SD: Fel på flera olika sätt

I dag överlämnas kommunutredningen till civilminister Lena Micko. Bland annat föreslås att den som flyttar och tar jobb i en glesbygdskommun ska kunna få sina studieskulder avskrivna..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.