DI > Ekonomi

Friday, 21 February, 04:58

DI - 14 feb 20 kl. 19:30

Välkommen revidering av narkotikapolitikenEtt enigt socialutskott kunde under torsdagen ställa sig bakom ett krav om att regeringen och Socialminister Lena Hallengren (S) ska. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Socialminister Lena Hallengren

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Välkommen, revideringav , narkotikapolitiken
Dagen - 30 jun 11 kl. 03:00

Sprutbyte undergräver narkotikapolitiken

Den värsta sjukdomen av alla är narkomanin, och den botar man inte med fler rena sprutor så länge sprutorna innehåller heroin eller amfetamin. Myndigheterna delar alltså ut verktyg för en verksamhet som är kriminaliserad.

I en debattartikel i Dagen den 15 juni gör Nyman/Samuelsson ett stort nummer av att sprutbytesprogram enbart är en smittskyddsåtgärd och inte alls påverkar narkotikapolitiken i övrigt.

Ekonomistas - 23 sep 19 kl. 07:00

Slutsatsen att amorteringskraven införts på felaktiga grunder håller också efter SCB:s revidering av sparkvoten

I en rapport till Stockholms Handelskammare (sammanfattning här) har jag visat att Finansinspektionens amorteringskrav har införts på felaktiga grunder. FI har motiverat amorteringskraven med att hushållens höga skuldkvoter skulle medföra en ”förhöjd makroekonomisk risk” för ett större konsumtionsfall vid en lågkonjunktur och hänvisat till erfarenheter från Danmark och Storbritannien under krisen 2008–2009. Men forskningen har visat att det större konsumtionsfallet i dessa länder inte berodde på skuldkvoten utan på att hushållen före krisen ägnade sig åt en omfattande bolånefinansierad ohållbar överkonsumtion, något som fick ett abrupt slut under krisen och bidrog till en djupare lågkonjunktur.

Newsmill - 10 dec 11 kl. 18:46

Den inhumana narkotikapolitiken måste reformeras

http://www.newsmill.se/trackback/41563Den senaste tiden har vi sett hur debatten om den svenska narkotikapolitiken har blossat upp igen.

Helsingborgs Dagblad - 26 mar 17 kl. 01:59

Luf vill förändra narkotikapolitiken

Liberala ungdomsförbundet (Luf) kommer att föreslå att Liberalerna ska släppa nolltoleransen mot narkotika. Luf anser att nolltoleransen inte fungerar, utan snarare leder till allvarliga konsekvenser. Den svenska narkotikapolitiken är inhuman, skriver.

Sydsvenskan - 26 mar 17 kl. 01:59

Luf vill förändra narkotikapolitiken

Liberala ungdomsförbundet (Luf) kommer att föreslå att Liberalerna ska släppa nolltoleransen mot narkotika. Luf anser att nolltoleransen inte fungerar, utan snarare leder till allvarliga konsekvenser. Den svenska narkotikapolitiken är inhuman, skriver.

Corren - 09 apr 17 kl. 17:00

John Weinerhall: Omvärdera narkotikapolitiken

Få frågor väcker sådana känslor hos människor som narkotikapolitiken..

GöteborgsPosten - 15 jun 18 kl. 05:00

Cwejman: Moderaterna bör lyssna på Høyre om narkotikapolitiken

Moderaternas systerparti i Norge, Høyre, föreslår vittgående förändringar av den nuvarande narkotikapolitiken i landet. När ska svenska politiker börja inspireras av reformförslagen?.

SVT - 12 feb 20 kl. 22:07

Uppgifter: Regeringen uppmanas till att utvärdera narkotikapolitiken

Regeringen bör utvärdera den svenska narkotikapolitiken. Det kravet kommer ett enigt socialutskott att ställa sig bakom i morgon, enligt källor till SVT Nyheter. .

SR - 13 feb 20 kl. 11:24

Riksdagens socialutskott vill att narkotikapolitiken utvärderas

Riksdagens socialutskott kräver att regeringen ska ta ett initiativ till att utvärdera hela den svenska narkotikapolitiken..

SR - 14 feb 20 kl. 16:53

De vill ha en utvärdering av narkotikapolitiken

Riksdagens socialutskott vill ju att regeringen ska tillsätta en utvärdering av den nuvarande narkotikapolitiken. Men den omtvistade kriminaliseringen av eget bruk ska inte ingå i översynen, enligt socialminister Lena Hallengren..

Fler nyheter från DI

DI - 6 timmar sedan

Noll i omsättning för bränslecellsbolaget Myfc

Bränslecellsbolaget Myfc, listat på First North, redovisar 0 kronor i nettoomsättning för alla fyra kvartal under 2019. .

DI - 6 timmar sedan

Motion är inte dataspelandets motpol

De senaste åren har jag många gånger fått frågan: hur får jag min tonåring att röra på sig..

DI - 6 timmar sedan

Isen i Luleå lockar holländska skridskofantaster

Nederländerna är landet med många skridskofantaster – men lite naturis. I veckan går ett av landets mest prestigefyllda långlopp av stapeln….

DI - 7 timmar sedan

Wall Street: Coronaoro sänkte USA-börserna

Börserna i New York sjönk på torsdagen efter förnyad oro för coronavirusets effekter..

DI - 7 timmar sedan

Bodenholm gick på blankningssmäll mot Latourbolaget

Hedgefonden Bodenholm tappade på torsdagen knappt 46 miljoner svenska kronor på sin blanka position i norska Tomra, som rusade med över 19….

DI - 7 timmar sedan

Coffee Stains vd har sålt aktier för 40 Mkr

Anton Westbergh, vd på Coffee Stain Studios, som ägs av Embracer har i två omgångar sålt nästan 0,4 miljoner aktier i Embracer till ett….

DI - 7 timmar sedan

Spelanalytikern: Förvärven kommer lyfta First North-bolagen

Redeyes analytiker hyllar två av de rapportaktuella gamingbolag. Båda bolagen har nyligen gjort stora förvärv men faller nu på börsen efter….

DI - 7 timmar sedan

Ytterligare stöd för Nooshi Dadgostar

Ännu ett partidistrikt ställer sig bakom Nooshi Dadgostar som ny partiledare för Vänsterpartiet efter Jonas Sjöstedt..

DI - 7 timmar sedan

Hållbar ekonomi huvudfokus för nye börs-vd:n

Hållbarhet kommer att fortsätta stå i fokus när Fredrik Ekström tar över vd-jobbet på Stockholmsbörsen, säger han till Di..

DI - 7 timmar sedan

Nya chefens dubbla stolar äventyrar Stockholmsbörsens frihet

Lauri Rosendahl slutar som vd för Stockholmsbörsen efter fem år. Han har varit en synlig representant för svensk börshandel..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.