Expressen > Nyheter

Wednesday, 26 February, 18:09

Expressen - 14 feb 20 kl. 19:00

Läraren: ”För lätt för elever att bli kränkta”En uppmaning till barnen under skolutflykten om att de inte skulle blöta ner sig utmynnade i att fritidspedagogen skrev ”klant” i pannan på en elev. Han anmäldes till Skolinspektionen som yrkade på varning – men lärarnas ansvarsnämnd friade honom. – Jag kan tycka att det är alldeles för lätt för elever och vårdnadshavare att bli kränkta. Som pedagog är det ibland väldigt svårt att veta vad man vågar göra eller säga, säger han. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Skolinspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LärarenFör , lättför , eleveratt bli , kränkta
BT - 11 okt 14 kl. 17:48

Elever sexofredade på trafikskola

Många kvinnliga elever har anmält att de blivit sexuellt ofredade på en trafikskola i Borås och två lärare riskerar åtal. – Han tyckte det var effektivt att lägga handen på mitt ben när jag skulle sakta ner och sa att prostitution var naturligt, har en elev berättat. Polisen vill inte närmare gå in på fallet, men bekräftar att mer än en person är misstänkt och att det kan finnas många målsägande, det vill säga personer som anmält att de utsatts för brott.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Lärare delade in elever i tjocka och smala

En lärare i Hallsbergs kommun skrev upp kategorier som "tjock" och "smal" på tavlan. Sedan placerade hen elever under varje rubrik, det rapporterar Expressen. Två av eleverna får nu 10 000 kronor vardera i skadestånd från kommunen, enligt ett beslut från deras barn- och elevombud.

Skånskan - 11 jul 18 kl. 05:00

Elever gjorde rasistisk barnprogram

LUND En privat gymnasieskola i Lund har blivit anmäld till Diskrimineringsombudsmannen, DO. Enligt anmälan, som gjorts av en elev, har det under elevens tre år på skolan skett flera kränkningar utan att ledningen vidtagit åtgärder.Eleven beskriver i sin anmälan bland annat hur några av hens klasskamrater under ett grupparbete, där uppgiften var att granska massmedier, gjorde ett barnprogram med rasistiska och nazistiska inslag.

HBL - 18 feb 14 kl. 09:02

Tvåspråkiga elever och lärare

Som modersmålslärare i gymnasiet ser jag hur väldigt olika tvåspråkigheten kan se ut i våra svenska skolor i södra Finland. En del elever formulerar sig suveränt på båda inhemska, medan andra har så svag svenska att man genast inser att de aldrig möter språket annanstans än i klassrummet. Så fast man suttit tolv år på skolbänken i en svensk skola kan modersmålsprovet i studentexamen bli en riktig stötesten.

YLE - 15 dec 17 kl. 05:16

VN: Misstänkt lärare i Karis kan ha trakasserat elever i flera års tid – ”rektorn förminskade saken”

Det fall av sexuella trakasserier som nu utreds i den finska skolan Karjaan yhteiskoulu i Karis verkar inte vara det första. Den misstänkta läraren har anmälts åtminstone två gånger tidigare, skriver tidningen Västra Nyland..

YLE - 08 jul 17 kl. 09:00

Alla tiders lärare: Lärarna vi minns - finns din lärare med?

Här samlas alla minnen av lärare som inspirerat oss, sporrat oss och påverkat våra liv. En del av materialet kommer att bearbetas vidare till olika slags personporträtt och inslag under hösten 2017. Tack för alla fina och gripande historier - fortsätt gärna tipsa oss!

Skånskan - 30 apr 19 kl. 05:30

Lärare varnas för olämpliga kontakter

lund En Lundalärare hade en rad personliga kontakter med elever i högstadiet via sociala medier. I ett fall skickade han en bild av sig själv av sexuell karaktär till en kvinnlig elev. Han ska också ha frågat elever om deras sexliv och skickat hjärtan och emojis med pussar.

BT - 10 mar 14 kl. 11:46

Trafiklärare utreds för sexofredande

En bilskollärare i Borås misstänks ha ofredat kvinnliga elever och förundersökning pågår. Kränkningar är oacceptabla och skadar alla trafikskolor, anser man i branschen. Minst ett par anmälningar mot läraren utreds av polisen.

Skånskan - 18 feb 16 kl. 06:00

Antydde att skäggig elev blivit terrorist

MALMÖ Kort efter attentaten mot Charlie Hebdo antydde läraren att en muslimsk elev med skägg skulle ha blivit terrorist.
”Särskilt omdömeslöst” med tanke på världsläget och elevens invandrarbakgrund, konstaterar Lärarnas ansvarsnämnd som varnar läraren.Händelsen inträffade på en gymnasieskola i Malmö i januari förra året, bara få dagar efter attentatet mot den franska satirtidningen Charlie Hebdo.

BT - 11 okt 14 kl. 17:48

Många sexofredade på trafikskola ? två lärare riskerar nu åtal

Många kvinnliga elever har anmält att de blivit sexuellt ofredade på en trafikskola i Borås och två lärare riskerar åtal. – Han tyckte det var effektivt att lägga handen på mitt ben när jag skulle sakta ner och sa att prostitution var naturligt, har en elev berättat.
Polisen vill inte närmare gå in på fallet, men bekräftar att mer än en person är misstänkt och att det kan finnas många målsägande, det vill säga personer som anmält att de utsatts för brott.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 10 minuter sedan

Ladugård övertänd i brand

En ladugård är helt övertänd i en brand i Färgelanda.Eventuellt brinner det även i en verkstad.– Vi är precis framme, säger Johan Bäckström vid räddningstjänsten..

Expressen - 30 minuter sedan

Möllankrögaren slipper åtal för människohandel

Åklagarmyndigheten har lagt ner förundersökningen om misstänkt människohandel mot en av de kritiserade krögarna på Möllevången i Malmö.Bevisen är inte tillräckliga.– Jag måste kunna visa att en person har rekryterats i ett bestämt syfte och det har jag inte kunnat göra, säger kammaråklagare Anna Edebalk på Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet..

Expressen - 30 minuter sedan

Lastbil och personbil i krock – vägen avstängd

En lastbil och en personbil har krockat på riksväg 44 i Uddevalla kommun.– Vägen är avstängd i riktning mot Uddevalla, säger Andreas Elfström, inre befäl vid räddningstjänsten Mitt Bohuslän.Han uppger att det är halt på platsen..

Expressen - 30 minuter sedan

Sista dagarna innan Vasaloppet – det här ska du tänka på

Klä dig inte för varmt, ät socker och fokusera på känslan av att komma i mål. Skidåkaren Anna Jönsson Haag ger oss sina bästa tips på hur man kan förbereda sig dagarna inför Vasaloppet..

Expressen - 45 minuter sedan

Man döms till sju år för mordförsök på hotell

En kvinna blev svårt misshandlad på ett hotellrum i Karlstad i december.Nu döms en 30-årig man till sju års fängelse för mordförsök..

Expressen - 1 timme sedan

Tiktok raderar videoklipp efter livsfarliga trenden

Två personer uppges ha dött och många har skadats svårt av det populära skämtet som sprids på Tiktok och Youtube.Nu delar en mamma med sig bilder av sin skadade son som utsattes i skolan.”Han landade hårt på ryggen och huvudet”, skriver hon på Facebook..

Expressen - 1 timme sedan

Sjöstedts hot mot Annie Lööf: ”Vi har bara börjat”

Annie Lööf menar att varken V eller SD kommer få något inflytande i januariavtalet.Men enligt Jonas Sjöstedt vill V inte ha något inflytande i avtalet.”Vi vill skjuta ned stora delar av avtalet, och vi har bara börjat”, skriver Sjöstedt som svar till Lööf på Twitter..

Expressen - 1 timme sedan

Familjefader tog tillbaka morderkännande – frias

Familjefadern erkände att han dödat sin fru med ”sina händer” – han greps och häktades för mord hemma i villan norr om Stockholm.Efter 395 dagar släpptes han – nu frias han helt för mord.– Det som inträffat är en tragedi som den omfattande utredningen inte ger någon entydig förklaring till, säger rättens ordförande Richard Berlin i en kommentar..

Expressen - 1 timme sedan

De misstänks ha mördat tonåringen på T-centralen

17-åringen mördades på T-centralen med ett hugg i hjärtat.Nu sitter fyra personer – mellan 17 och 21 år gamla – anhållna misstänkta för mordet.Samtliga är dömda för brott och en av dem har huggit med kniv förut..

Expressen - 2 timmar sedan

Polisen utreder mordförsök i Gävle

Polisen utreder ett grovt brott i stadsdelen Andersberg i Gävle. Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt grov misshandel..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.