SVT > Kultur

Saturday, 29 February, 09:50

SVT - 14 feb 20 kl. 18:48

Women in Horror: ”Blod är väldigt snyggt”Women in horror month är ett internationellt initiativ som går ut på att hylla skräckfilmsskapande kvinnor. I Sverige uppmärksammas det genom en festival på Filmhuset i Stockholm. Årets tema är blod..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Horror, Sverige, Filmhuset, Stockholm

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Womenin , Horror, Blodär , väldigt, snyggt
YLE - 21 mar 16 kl. 04:15

Forskare: Blod från motsatt kön kan förkorta livet

Att få blod från det motsatta könet vid en blodtransfusion är en möjlig riskfaktor och leder till sämre överlevnad, antyder en ny rikssvensk studie. Forskargruppen uppmanar nu sjukvården att ändra sina rutiner, men samtidigt behövs det också mer forskning för att bekräfta resultatet. När Henrik Bjursten och hans kolleger började granska riskfaktorer i samband med det blod som närmare 10 000 hjärtopererade personer i Sverige hade fått, hittade de något överraskande.

YLE - 12 jun 14 kl. 04:55

Han har gett blod 203 gånger

Efter att Röda Korset i fjol lade ner åtta blodtjänstbyråer befarade man att många blodgivare skulle svika. Men så har det inte gått. Bara i Karleby finns 238 personer som har gett blod mer än 100 gånger.

Barometern - 14 feb 14 kl. 07:47

Män med mod ger av eget blod

Kalmar län behöver fler blodgivare. Kalmar län har redan i dag få blodgivare och nu uppmanas framför allt män men även kvinnor att ta steget och börja ge blod. Blodcentralerna utmanar länets män inför Alla hjärtans Dag.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Hans Facebookstatus om att ge blod är en delningssuccéSå tror Erik att man kan få fler att ge blod

Erik Ståhl föddes med den ovanliga blod- och immunbristsjukdomen Wiskott-Aldrichs Syndrom, något som gör att han är i behov av en behandling som i sin tur är beroende av att människor faktiskt tar sig till blodgivarcentraler runt om i landet.Något som tyvärr sker i mindre utsträckning under sommaren än vad det gör under resten av året – vilket Erik berättat om i ett Facebookinlägg som på bara några få dagar delats över 12 000 gånger.
– Vi vet inte exakt hur mycket det minskar, men det gör det automatiskt i och med att människor reser på semester och åker bort, säger Ulrika Ljung, pressansvarig för Blodkommunikation Sverige till Nyheter24 och fortsätter:– Då kanske man inte tänker på att ge blod det första man gör.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Så har James blod räddat livet på två miljoner bebisar

Australiern James Harrison må se ut som alla andra, men egentligen är han en väldigt speciell människa. Blodet i hans vener har faktiskt räddat extremt många liv, rapporterar CNN.När James 1951 var 14 år gammal genomgick han en svår operation.

Expressen - 17 apr 15 kl. 10:04

Bildt: "Ansvarig för väldigt mycket blod"

HAAG. Förra utrikesministern Carl Bildt, som just nu deltar i en stor global internetkonferens i Haag i Nederländerna, läste i morse Expressens världsexklusiva intervju med Syriens president och diktator Bashar al-Assad. Enligt Bildt är al-Assad en trängd diktator som försöker klamra sig fast vid makten.

UT - 19 jun 13 kl. 22:09

Ulricehamnarna ska kunna ge blod på hemmaplan igen

Snart slipper ulricehamnare åka till Borås för att lämna blod. I höst öppnar en ny blodcentral i staden. I januari 2011 stängde Södra Älvsborgs Sjukhus sin blodcentral i Ulricehamn, eftersom vårdcentralen inte längre kunde tillhandahålla lokaler.

Dalarnas tidningar - 07 maj 17 kl. 16:02

Kersti har gett blod 200 gånger: "Jag är väldigt stolt över detta"

Den 28 april 1968 gav Kersti Holmberg blod för första gången.
Den 27 april i år, nästan på dagen 49 år senare gjorde hon det på nytt – för 200:e gången.
– Jag är stolt över detta.

DalaDemokraten - 07 maj 17 kl. 16:02

Kersti har gett blod 200 gånger: "Jag är väldigt stolt över detta"

Den 28 april 1968 gav Kersti Holmberg blod för första gången.
Den 27 april i år, nästan på dagen 49 år senare gjorde hon det på nytt – för 200:e gången.
– Jag är stolt över detta.

Barometern - 07 apr 17 kl. 17:39

Kalmarlärare såg kroppar på gatan: "Det var väldigt mycket blod"

Läraren Jesper Holmsten från Kalmar såg kroppar ligga på Drottninggatan. – Jag kom precis minuten efter att det smällt. Det var väldigt mycket blod, säger han..

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 timmar sedan

Gunnar Wetterberg och Parisa Amiri vann ”På spåret”

Gunnar Wetterbergs motvilliga tyskkunskaper och Parisa Amiris träffsäkra Miami-gissning beredde vägen för duons andra raka seger i ”På spåret”. – Till syvende och sist handlar det om att ösa ur bisarra kunskaper man hade sedan tidigare, säger Wetterberg..

SVT - 3 timmar sedan

Josefin Nilssons liv skildras i ny bok

Förra året sågs dokumentären om Josefin Nilsson av en jättepublik. Nu kommer Josas Bok där systern Marie Nilsson Lind berättar om deras liv, karriärer och motgångar. Boken innehåller också Josefin Nilssons historia om det destruktiva förhållandet med en känd skådespelare, “Josa ville få upprättelse, berätta sin historia”, skriver systern i boken..

SVT - 12 timmar sedan

Anis Don Demina krossar motståndet i publikundersökningen

Ska vi tro Melodifestivalklubbens publikundersökning i Eskilstuna så Anis Don Demina motståndet i Andra chansen. Men Drängarna ser mer oväntat ut att kunna åka ur tävlingen..

SVT - 13 timmar sedan

Bokrecension: Sidopersonen av Saara Turunen

I romanen Sidopersonen möter läsaren en kvinna som inte är huvudperson i någons liv, inte ens sitt eget. Kulturnyheternas litteraturkritiker Ingrid Elam har läst en rolig och skarp uppgörelse med ett förstelnat patriarkat..

SVT - 13 timmar sedan

SVT:s reporter ser fram emot avslöjande i Andra chansen

I helgen är det dags för Melodifestivalens uppsamlingsheat Andra chansen. Åtta artister duellerar mot varandra i hopp om en plats i finalen den 7 mars och SVT:s reporter Rebecca Haimi ser fram emot ett efterlängtat förtydligande om vad Melodifestivalens hajpade Hall of fame egentligen är..

SVT - 14 timmar sedan

Journalistförbundet om SD-utspelet: ”Det är ett bisarrt förslag”

Linus Bylunds (SD) utspel där han vill att enskilda journalister ska kunna straffas för partiskhet möts av reaktioner från flera håll. – Det är ett så pass bisarrt förslag att det är svårt att överblicka alla följder, säger Tomas Backlund vice ordförande i Journalistförbundet.

SVT - 16 timmar sedan

Mer rök och mer pyro – så ändrar artisterna bidragen till andra chansen

Flera av artisterna har uppdaterat sina nummer inför andra chansen på lördag. Det blir mer rök och mer eld i flera av bidragen. – Anders var rädd om håret där bak, säger Drängarna-sångaren Mange Olsson..

SVT - 17 timmar sedan

Helen Mirren får hederspris på Berlins filmfestival

Hon har spelat brittisk drottning, tilldelats en Oscar och blivit utsedd till Dame i england. Nu belönas den 74-åriga filmstjärnan Helen Mirren också med Guldbjörnens hederspris på Berlinale film festival. Den brittiska skådespelerskan tillät sig att bli en smula politisk i sitt tacktal..

SVT - 18 timmar sedan

Skarsgård-film prisas i Berlin

Den norska filmen Håp prisas på filmfestivalen i Berlin. Stellan Skarsgård spelar en av huvudrollerna i filmen som nu har utnämnts till bästa europeiska film i Panoramasektionen..

SVT - 19 timmar sedan

Ulf Kristersson om SD:s mediekritik: Långt över gränsen för det acceptabla

Enskilda journalister ska kunna straffas med indragen lön eller sparken om de är partiska. Det uttryckte Linus Bylund (SD), ledamot i Förvaltningstiftelsen för public service, i tidningen Fokus. Nu reagerar Moderaternas partiledare Ulf Kristersson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.