SVT > Inrikes

Tuesday, 25 February, 14:02

SVT - 14 feb 20 kl. 18:31

Fel i SCB:s statistik – detta har häntUnder hösten 2019 visar det sig att det konsultbolag som SCB anlitat levererat ett så bristfälligt resultat att myndighetens arbetslöshetsstatistik inte stämmer och måste ändras. Nu framkommer det att även SCB:s nuvarande leverantör har haft omfattade kvalitetsproblem. Det här är bakgrunden till felaktigheterna i SCB:s undersökningar..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SCB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Feli , SCB:s, statistikdetta har , hänt
Realtid - 14 nov 19 kl. 14:18

Bristerna i SCB:s statistik: "Oerhört allvarligt"

Finansminister Magdalena Andersson, S, säger till TT att det faktum att SCB har haft brister i arbetskraftsundersökningarna är "oerhört allvarligt"..

Supermiljöbloggen - 28 aug 17 kl. 10:00

Fores: Detta är anledningen till skillnaderna i SCB:s och Naturvårdsverkets utsläppsstatistik

"I våras (20170505) presenterade Naturvårdsverket ny statistik för utsläpp av växthusgaser: Snabbstatistik, nationella utsläpp av växthusgaser år 2016. De skriver: ”Utsläppen av växthusgaser uppskattas till 53,6 miljoner ton koldioxidekvivalenter för år 2016. Det innebär att utsläppen är i stort sett oförändrade jämfört med 2015.

Dagens PS - 14 nov 19 kl. 12:27

Ändrar statistik efter jobbmissen

Efter statistikskandalen på Statistiska Centralbyrån (SCB) ändras nu arbetslöshetssiffrorna för september. Samtidigt presenteras också siffrorna för oktober. Sveriges arbetslöshet uppgick till 6,0 procent i oktober.

Cornucopia - 10 apr 15 kl. 11:10

SCB: Villapriserna faller

SCB rapporterar under rubriken "Stigande villapriser" att villapriserna i landet föll med 1% under mars månad. Snittvillan i Sverige kostar nu 2 554 000:- SEK, ner från 2 578 000:- SEK. Siffrorna är preliminära, då många lagfarter först skickas in sent.

Cornucopia - 12 sep 13 kl. 10:38

SCB: Villapriserna upp i hela landet

Enligt SCB:s statistik baserat på registrerade lagfarter steg villapriserna i princip i hela landet i augusti.

Tittar man på 12 månader, vilket justerar för eventuella säsongseffekter, så är villapriserna bara ner i Västernorrlands län och i Gävleborgs län, men då endast med 1%. Bland landets större kommuner har priserna bara gått ner i Lund, Hässleholm, Halmstad, Mölndal, Uddevalla och Sundsvall.

Expressen - 14 feb 20 kl. 22:15

Regeringen kallar upp SCB-chef efter stora statistikproblemen

Civilminister Lena Micko (S) tänker kalla upp statistikmyndigheten SCB:s generaldirektör Joakim Stymne för att få en redovisning kring de fortsatta problemen med SCB:s statistik som SVT avslöjat.– Jag tycker det är allvarligt och jag är förvånad över detta. Nu är det upp till myndigheten att gå till botten med det här och bringa klarhet i situationen.

DI - 25 nov 19 kl. 10:31

SCB tar betalt flera gånger

Sveriges företagare tvingas avsätta resurser för att ge underlag till SCB:s statistik..

Realtid - 03 dec 19 kl. 16:34

"SCB riskerar att vilseleda finanspolitiken"

SCB:s statistik har brister som kan leda till att finanspolitiska beslut fattas på felaktiga grunder. Det visar en ny granskning från Riksrevisionen.  .

SVT - 14 feb 20 kl. 18:29

Efter statistikproblemen: Regeringen kallar upp SCB-chefen

Civilminister Lena Micko (S) är bekymrad över de fortsatta problemen med SCB:s statistik som SVT avslöjat. – Jag tycker det här är allvarligt och jag är förvånad över detta. Nu är det upp till myndigheten att gå till botten med det här och bringa klarhet i situationen, säger hon..

Sydsvenskan - 21 mar 14 kl. 01:06

Statistik och lögner: Talar politikerna sanning?

I jakten på röster under supervalåret 2014 kommer vi att få se utspel efter utspel. Politiker från höger, vänster och mittemellan kommer att välja ut just de informationsbitar som passar deras verklighetsbild och presentera dem som sanningar. Det handlar sällan om rena lögner, men ofta om halvsanningar eller vinklingar.

Fler nyheter från SVT

SVT - 3 minuter sedan

Kinas ambassadör uppkallad till UD

Utrikesdepartementet har kallat upp Kinas ambassadör Gui Congyou med anledning av fängelsedomen mot förläggaren Gui Minhai. – Vi söker nu information om exakt vad som hänt, säger utrikesminister Ann Linde..

SVT - 4 timmar sedan

Göteborgspoliser: Ungdomsrån handlar främst om narkotika

Det är inte etnicitet utan narkotika som är den gemensamma nämnaren för ungdomsrånen, enligt poliserna som utreder personrån i centrala Göteborg. – Vi har både etniska svenskar och personer med utländsk härkomst som både begår och utsätts för brott, säger en av utredarna vid rångruppen hos polisen i Göteborg city till SVT:s Veckans brott..

SVT - 7 timmar sedan

Oro för sämre skolkvalitet i var tionde kommun

Det blir mindre pengar för många skolor i år, visar en undersökning som SVT Nyheter har gjort. Och var tionde kommun i undersökningen befarar att kvalitén i skolan kommer försämras..

SVT - 7 timmar sedan

Vilhelmina kommun lånar till löner

Vilhelmina i södra Lappland är en kommun som brottas med ekonomiska problem. Nu har kommunen beslutat att låna 60 miljoner kronor för att betala drift och löner..

SVT - 8 timmar sedan

Utsläppen från vägtrafiken minskade 2019

2019 minskade utsläppen av koldioxid från vägtrafiken med två procent. Det beror på en ökad användning av biodrivmedel och mer energieffektiva bilar..

SVT - 14 timmar sedan

Ulla Andersson (V) om välfärden: S prioriterar skattesänkningar

Var tredje kommun drar ner på budgeten inom välfärden i år jämfört med förra året, visar en kartläggning som SVT gjort. Enligt Fredrik Olovsson (S), ordförande för finansutskottet, finns det stora behov framöver. – Därför kommer vi i varje budgetförhandling att prioritera välfärden, säger han i SVT:s Aktuellt..

SVT - 15 timmar sedan

Myndighetsrapport: God tillgång på vårdutrustning i Sverige

Med anledning av det rådande utbrottet av coronaviruset har Socialstyrelsen och Folkhälsomyndigheten satt samman en nationell lägesrapport med information från Sveriges samtliga regioner. Enligt myndigheterna är risken för smittspridning i Sverige i nuläget låg och de anser att det finns god tillgång till personal och skyddsutrustning..

SVT - 15 timmar sedan

Oroas av coronaspridningen i Italien: Kunde lika gärna hända här

Ett coronautbrott som det i Italien skulle lika gärna kunna inträffa i Sverige. Det sade professor Björn Olsen i ett studiosamtal i måndagens Aktuellt. Statsepidemiolog Anders Tegnell tror dock att Sverige är bättre förberett..

SVT - 16 timmar sedan

Första svenskarna på väg från Kanarieöarna

Flera flygbolag skickar ner extra plan för att få hem strandade resenärer från Kanarieöarna, och de första svenska resenärerna fick på måndagskvällen påbörja sin hemresa. Men hundratals svenskar är fortfarande fast och förseningarna är stora..

SVT - 16 timmar sedan

Efter vårbeskedet – nu kommer kylan

Stora delar av södra Sverige fick i förra veckan meteorologisk vår, vilket på många håll var ovanligt tidigt. Men nu väntar ett rejält väderomslag. Under veckan som kommer drar kallare luft ner över landet samtidigt som det kommer att komma snö i landets södra delar.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.