SVT > Utrikes

Monday, 24 February, 13:01

SVT - 14 feb 20 kl. 18:00

Lyxkryssaren som nekats av fem länder har till slut fått angöra hamnKryssningsfartyget MS Westerdam med över 2 000 personer ombord har de senaste dagarna nekats att angöra hamn i fem länder av rädsla för coronavirus ombord. Nu har fartyget tillåtits lägga till i Kambodja och lättnaden bland passagerarna är enorm. – Jag tänkte: Är det verkligen sant, säger passageraren Angela Jones..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
MS Westerdam, Kambodja, Angela Jones

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lyxkryssarensom , nekatsav , femländer har till , slut, fått angöra hamn
Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fem kroppar funna vid Costa Concordia

Ytterligare fem kroppar har hittats intill lyxkryssaren Costa Concordia som förliste utanför Italiens västkust. Dödssiffran har nu stigit till 30 personer och två saknas fortfarande.4.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Fem döda efter fartygshaveri

Totalt fem personer har på söndagen bekräftats döda efter att fartyget Costa Concordia grundstött utanför Italiens västkust. Cirka 15 personer saknas ännu.Under söndagen lokaliserades den svenska kvinna som saknades och samtliga fem svenskar ombord på lyxkryssaren klarade sig vid liv, uppger SR Ekot.

Nyhetsverket - 18 jan 12 kl. 08:57

Ytterligare fem döda i vrak

På tisdagen hittades ytterligare fem döda i vraket efter lyxkryssaren som gått på grund i Italien. Därmed är dödssiffran uppe i elva, uppger Dagens Nyheter. Liken hittades sedan räddningsmanskapet sprängt sig igenom skrovet på skeppet Costa Concordia..

Norrtelje Tidning - 14 jan 12 kl. 09:40

Norrtäljebor på grundstötta lyxkryssaren

Ingalill och Jan Mosander, som spenderar sina somrar på Rådmansö, befann sig på lyxkryssaren Costa Concordia då den gick på grund utanför Italien i gårkväll..

Norrtelje Tidning - 14 jan 12 kl. 09:40

Norrtäljebor befann sig på lyxkryssaren

Ingalill och Jan Mosander, som spenderar sina somrar på Rådmansö i Norrtälje, befann sig på lyxkryssaren Costa Concordia då den gick på grund utanför Italien i gårkväll. Sex personer rapporteras omkomna och fyra saknade..

Expressen - 14 jan 12 kl. 19:18

Klippan rev upp hela skrovet på lyxkryssaren

Transportstyrelsens sjöfartsdirektör Per Nordström är förvånad över lyxkryssaren Costa Concordias grundstötning i Italien. - En sådan här olycka bör inte kunna hända i de här farvattnen, säger han - men pekar ändå på tre saker som kan ha gått snett. .

Expressen - 15 jan 12 kl. 06:33

Här räddas paret efter skräckdygn på lyxkryssaren

Här räddas smekmånadsparet från den halvsjunkna lyxkryssaren. I mer än ett dygn satt det sydkoreanska paret fast innan de kunde föras i land. Samtidigt saknas fortfarande omkring 40 personer.

Expressen - 15 jan 12 kl. 20:25

Dykarnas bilder på krossade lyxkryssaren

Här är de första bilderna inifrån lyxkryssaren Costa Concordia. Nu söker dykare igenom vraket i jakt på överlevande. .

Expressen - 17 jan 12 kl. 07:01

Sjunde dödsoffer hittat på lyxkryssaren

Ett sjunde dödsoffer har hittats ombord på lyxkryssaren Costa Concordia, som gick på grund utanför Italien i fredags. Räddningsarbetet på båten är komplicerat, och samtidigt hotar en miljökatastrof. - Det finns en stor risk för hela Toscana-området, säger Corrado Clini, miljöminister i Italien.

Expressen - 17 jan 12 kl. 10:33

Fortfarande 29 saknade på lyxkryssaren

På tisdagsmorgonen uppgavs det att ett sjunde dödsoffer har hittats ombord på lyxkryssaren Costa Concordia, som gick på grund utanför Italien i fredags. Uppgiften togs tillbaka några timmar senare. .

Fler nyheter från SVT

SVT - 1 timme sedan

Uppgifter: Dödstalet i Iran ökar – minst 50 döda av coronaviruset

Det råder delade meningar i Iran om antalet döda av coronaviruset. Enligt en reformvänlig parlamentariker har 50 personer dött sedan 13 februari, uppger den semiofficiella nyhetsbyrån ILNA..

SVT - 2 timmar sedan

Spion eller hjälte – Assanges öde ska avgöras

En hjälte som spritt ljus på missförhållanden – eller en förrädare som äventyrat USA:s säkerhet. En domstol i London tar nu ställning till om Wikileaksgrundaren Julian Assange ska överlämnas till USA, och i så fall riskera årtionden i fängelse..

SVT - 2 timmar sedan

I dag träffas Trump och Modi i Indien

Det är första gången den amerikanske presidenten besöker landet – som brukar beskrivas som världens största demokrati..

SVT - 3 timmar sedan

Flygplatser på Kanarieöarna åter öppna

Flygplatsoperatören Aena skriver på Twitter att samtliga flygplatser är åter öppna efter den kraftiga sandstormen, dock med begränsad kapacitet. Flygplatsoperatören uppmanar passagerare att kontakta flygbolagen för att kontrollera status på specifika resor..

SVT - 4 timmar sedan

50 000 i karantän i Italien: ”En känsla av belägring”

Mer än 150 nya fall av coronasmitta bekräftades under helgen i norra Italien. För att minska smittspridningen kommer de drabbade platserna att isoleras de närmaste veckorna. – I Italien talar man inte om någonting annat än coronaviruset just nu.

SVT - 11 timmar sedan

Flygplatsen på Gran Canaria öppen igen

En kraftig sandstorm tvingade flygplatserna på Gran Canaria och Teneriffa att stänga under lördagen. Nu meddelar flygplatsoperatören Aena att trafiken återupptas på Gran Canaria. Teneriffa håller dock fortfarande stängt..

SVT - 12 timmar sedan

Liten fisk kan visa hur åldrandet bromsas

En liten fisks förmåga att pausa sin egen utveckling har länge fascinerat forskare. En ny förståelse för hur detta går till kan ge nya svar på hur mänskligt åldrande kan fördröjas, skriver the Independent..

SVT - 18 timmar sedan

SVT:s korrespondent: Ansiktsmaskerna på apoteken slut

Helgens snabba spridning av coronaviruset har skapat oro i Iran. – Människor bär masker och undviker folktäta platser, säger SVT:s Mellanösternkorrespondent Stina Blomgren, som befinner sig i huvudstaden Teheran..

SVT - 20 timmar sedan

”USA har förrått Iran på många sätt och gjort stor skada”

I dag kom de första resultaten från fredagens parlamentsval – och de visar på en jordskredsseger för de konservativa, som inte vill se mer samarbete med väst. Spänningarna mellan Iran och USA har vuxit sedan USA lämnade det internationella kärnenergiavtalet och införde hårda sanktioner mot Iran. Men även om fientligheten vuxit den senaste tiden så finns också en särskild relation mellan Iran och USA.

SVT - 20 timmar sedan

Flera länder stänger gränsen mot Iran

Fyra av Irans grannländer stänger nu sina gränser mot landet. Anledningen är den stora ökningen av iranier smittade med coronaviruset . På bara ett dygn har femton nya fall bekräftats..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.