Skånskan > Nyheter

Tuesday, 18 February, 11:56

Skånskan - 14 feb 20 kl. 17:40

MP vill ha mer ekologisktLöddeköpinge Miljöpartiets Ann-Kristin Drevnor har lämnat in en motion om mer ekologisk mat och mindre kött i skolan.
Drevnor tycker det är för lite att bara servera en vegetarisk måltid i veckan. Köttet är en stor klimatbov och därför borde kommunen servera mindre kött i skolorna, menar hon.
Utöver detta pekar hon på att rankingen Ekomatslingan visar att Kävlinge tappat sju placeringar 2019 och nu är på plats 38 i Sverige. I Skåne är Kävlinge numera på nionde plats, mot en sjundeplats 2018.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Miljöpartiets Ann-Kristin Drevnor, Ekomatslingan, Kävlinge, Sverige, Skåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: MP vill ha mer, ekologiskt
Nerikes Allehanda - 11 apr 14 kl. 21:00

Svensken köper allt mer ekologiskt

Vi köper allt mer ekologiskt. Försäljningen av Krav-märkta produkter har ökat med 15 procent. Framför allt märks det på bananerna..

BT - 19 nov 14 kl. 15:12

Mer ekologiskt kött i Sverige

Produktionen av ekologiskt kött i Sverige ökar. I fjol var 15 procent av de slaktade nötkreaturen och 22 procent av fåren ekologiskt uppfödda - en ökning i vikt räknat med 11 respektive 6 procent mot föregående år. Sedan 2009 är ökningen 40 procent för nötkreaturen och 48 procent för fåren.

Sydsvenskan - 10 jan 11 kl. 06:30

Utmaningen fortsätter: mer ekologiskt i grytorna

Ingrid och Torsten Gunnarson firade en klimat­smart jul utan julgran, julskinka och med julklappar enbart till barnbarnen. Men julstämningen fanns där ändå.
MALMÖ.

Kristianstadsbladet - 23 jul 14 kl. 07:59

Allt mer ekologiskt i matkassen

Lyftet för ekomjölken fortsätter.Försäljningen från landets största producent ökade med nästan 40 procent under första halvåret.
Hittills i år pekar kurvorna uppåt för försäljningen av ekomat.

BT - 23 jul 14 kl. 07:59

Allt mer ekologiskt i matkassen

Lyftet för ekomjölken fortsätter. Försäljningen från landets största producent ökade med nästan 40 procent under första halvåret.Hittills i år pekar kurvorna uppåt för försäljningen av ekomat.

SmålandsPosten - 31 jul 14 kl. 06:16

Mer ekologiskt på kommunens tallrikar

Älmhults kommun köper in alltmer ekologisk mat. För årets första halva låg de ekologiska inköpen på 37,9 procent.
En ökning med 13 procentenheter jämfört med 2012.

Helsingborgs Dagblad - 19 nov 14 kl. 15:16

Mer ekologiskt kött i Sverige

Produktionen av ekologiskt kött i Sverige ökar. I fjol var 15 procent av de slaktade nötkreaturen och 22 procent av fåren ekologiskt uppfödda — en ökning i vikt räknat med 11 respektive 6 procent mot föregående år. Sedan 2009 är ökningen 40 procent för nötkreaturen och 48 procent för fåren.

GöteborgsPosten - 19 nov 14 kl. 15:14

Allt mer ekologiskt kött i Sverige

Produktionen av ekologiskt kött i Sverige ökar. I fjol var 15 procent av de slaktade nötkreaturen och 22 procent av fåren ekologiskt uppfödda - en ökning i vikt räknat med 11 respektive 6 procent mot föregående år..

GöteborgsPosten - 16 aug 17 kl. 21:24

Kulturkalaset serverar mer ekologiskt

Maten på Göteborgs Kulturkalas möter hårdare krav. Det som går att äta och dricka ska utöver att vara ekologiskt och rättvisemärkt dessutom utgöra ekologiskt till 30 procent. Besökare uppmuntras även till att själva bidra till kalasets hållbarhet..

Trelleborgs Allehanda - 16 maj 16 kl. 03:00

Kommunen köper allt mer ekologiskt

2008 köpte Trelleborgs kommun 3,6 procent ekologiska råvaror. Förra året var motsvarande siffra 34,2 procent. Dietist Charlotte Thelander märker att ekologiskt efterfrågas allt mer..

Supermiljöbloggen - 24 maj 14 kl. 11:35

Coops kampanj för mer ekologiskt får centerpartist att rasa

Riksdagsledamoten menar att kampanjen är ansvarslös. På SvD Opinion skriver Staffan Danielsson (C) att han är kritisk mot Naturskyddsföreningen och de rödgröna partierna för att de, som Danielsson menar, hyllar "det radikala ekokonceptet" och vill sätta upp "extremt höga politiska planmål" då det kommer till andelen ekologisk jordbruksareal och andelen ekomat i offentlig konsumtion. Danielsson menar att en sådan utveckling är orealistisk och skulle leda till en ökad import, vilket vore problematiskt då det svenska jordbruket enligt Danielsson redan har ”världens strängaste miljö- och djurskyddsregler”.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Verktyg stals från byggplats

Hamnen Natten till onsdagen i förra veckan bröt sig tjuvar in på en byggarbetsplats på Borrgatan i hamnen.
Tjuvarna gjorde hål i staketet som omgärdar bygget, och stal sedan diverse verktyg. Bland annat saknas en cementblandare, betongslip, skruvdragare och andra arbetsredskap..

Skånskan - 5 minuter sedan

Man rånad på keps och väska

Malmö En man i 20-årsåldern rånades natten till tisdagen när två killar konfronterade honom och visade fram ett knivliknande föremål.
Mannen tvingades lämna ifrån sig sin keps, mobiltelefon och en väska..

Skånskan - 30 minuter sedan

Pappor i slagsmål på lekland

Malmö När en man tog hans son hårt i armen på Busfabriken på Jägersro slog pappan till mannen. Som slog tillbaka.
Det urartade i ett slagsmål som tvingade polis att avlägsna de båda papporna från leklandet.

Skånskan - 1 timme sedan

Cyklist och bilist i kollision

Malmö En olycka där en personbil och en cykel är inblandade har inträffat på Lorensborg.Polis och ambulans larmades på tisdagsförmiddagen till korsningen Lorensborgsgatan/Stadiongatan med anledning av trafikolyckan. Det finns inga uppgifter om några skadade i nuläget eller närmare detaljer kring händelsen.

Skånskan - 1 timme sedan

Ofredade hade inget körkort

ESLÖV En man i 20-årsåldern har polisanmält för att ha ofredat sin expartner under måndagseftermiddagen. Mannen ska enligt anmälan ha begett sig till sin expartners bostad på Rönneberga och sparkat och slagit på hennes ytterdörr.
Polisen larmades till platsen och fick stopp på mannen när han var på väg därifrån med sin bil.

Skånskan - 1 timme sedan

Tonåring slog sönder möbler

ESLÖV En 17-årig tjej som är intagen på ett HVB-hem i Eslövs kommun har polisanmälts för skadegörelse. Enligt polisanmälan har flickan brusat upp och då slagit sönder flera möbler på sitt rum..

Skånskan - 1 timme sedan

Tjuven var sugen på korv

MARIEHOLM Korvar och korvbröd, med läsk därtill, hörde till det som en tjuv fick med sig under ett inbrott i klubbhuset som Marieholms boule har.
Klubben upptäckte under måndagen att det varit inbrott i klubbhuset. Under inbrottet har det även stulits en industridammsugare och en dörr..

Skånskan - 1 timme sedan

Skoltjuvar tog iPads

STAFFANSTORP Natten till tisdag bröt sig okända gärningsmän in i Baldersskolan i Staffanstorp.
Deras byte blev ett okänt anta iPads.
Det var strax efter midnatt, 00.

Skånskan - 1 timme sedan

Stal sommardäcken

STAFFANSTORP Ett bilföretag på Vesumsvägen i Staffanstorp utsattes för inbrott och stöld natten mellan söndag och måndag.
Okända gärningsmän tog sig in och från en bil stal de fyra sommardäck på fälgar värda tillsammans 15 000 kronor. Bilen hade de pallat upp och den hade även fått en del andra skador av hanteringen.

Skånskan - 1 timme sedan

Skadegörelse på förskola

STAFFANSTORP S:t Staffans församlings förskola, Druvan och Axet, som ligger på Brågarpsvägen har utsatts för skadegörelse.
Det var någon gång under helgen som två rutor krossades. En fönsterruta blev helt förstörd medan den andra fick två av fyra rutor sönderslagna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.