Skånskan > Nyheter

Tuesday, 18 February, 11:54

Skånskan - 14 feb 20 kl. 17:40

Rätt med nej till socialbidragKävlinge En 45-årig Kävlingebo nekades socialbidrag med motiveringen att hon inte stått till arbetsmarknadens förfogande.
Arbetsliv och fritidsnämnden konstaterat att kvinnan har varit aktuell för ekonomiskt bistånd sedan 2012. I somras ombads hon komplettera sin biståndsansökan handlingsplanen från Arbetsförmedlingen samt bevis att hon sökt jobb. Då ansökan inte var komplett nekades hon bistånd.
Kvinnan överklagade till förvaltningsrätten med motiveringen att hon omfattas av jobb- och utvecklingsgarantin, som gäller fram till 2 januari 2021.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
En, Kävlingebo, Arbetsförmedlingen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rätt med nejtill , socialbidrag
Världen Idag - 5 timmar sedan

Linde backar inte om terrorlöner som socialbidrag

Tre riksdagsledamöter har i skriftliga frågor krävt svar av utrikesminister Ann Linde (S) sedan Världen idag avslöjat att hon liknat terrorlöner vid socialbidrag. Men Linde står fast vid jämförelsen och förnekar att Sverige ger budgetstöd till palestinska myndigheter. ”Felaktigt”, menar M-politikern Magdalena Schröder..

Kristianstadsbladet - 20 nov 13 kl. 09:32

Allt fler behöver socialbidrag

Foto: FREDRIK SANDBERG / TT
I en artikel av Jerker Hagman den 26 oktober berättas att allt fler behöver socialbidrag, närmare bestämt cirka 2 400 personer totalt 20 miljoner kronor extra utöver budget 2014 till att börja med, var ska det sluta? Vad är nyhetsvärdet i denna artikel? Vi i Kristianstadsbygdens Framtid (KBF) har påtalat denna utveckling i flera år utan att få respons, snarare tvärtom, bara fått spott och spe från övriga partier.

Skånskan - 23 aug 18 kl. 14:00

Lägenheten för dyr –får inget socialbidrag

ESLÖV En Eslövsbo har fått avslag på sin ansökan om socialbidrag.Eslövsbon menar att hyran för hans lägenhet, 8 400 kronor i månaden, är för hög för att han ska klara av att betala den själv.
Socialtjänsten i Eslöv säger nej med motiveringen att Eslövsbon haft en inkomst som gott och väl räckt till en skälig levnadsnivå.

Skånskan - 12 okt 18 kl. 09:00

Sökte socialbidrag för Photoshop

ESLÖV En Eslövsbo har sökt socialbidrag för att kunna köpa bildbehandlingsprogrammet Photoshop. Mannen är arbetslös men vill gärna få jobb eller praktikplats inom bildhantering, till exempel på ett reklamföretag eller en tidningsredaktion. Men då måste man ha lärt sig Photoshop, misstänker han.

Nyheter 24 - 14 nov 11 kl. 15:17

Socialbidrag - den nya vägen in i arbetslivet


I Sigtuna ska de med socialbidrag få jobb av kommunen med förhoppningen att de lättare ska få fast arbete. SIGTUNA. Nu ska bidragstagarna få jobb när majoriteten i Sigtuna kommun utanför Stockholm beslutat att de invånare som har försörjningsstöd (tidigare socialbidrag) ska tilldelas jobb inom kommunen.

Skånskan - 03 sep 18 kl. 05:00

Mister socialbidrag efter oklarheter

HÖRBY En Hörbykvinna tog strid mot kommunen efter att hon inte längre fick socialbidrag. Utredningen har visat att hon tidigare sjukskrivits på oklara grunder.
Enligt uppgifter från läkaren har kvinnan visat tecken på att inte vara helt ärlig med sina sjukdomssymptom men har sedan efter tjat ändå lyckats bli sjukskriven.

Barometern - 24 dec 13 kl. 12:41

Få ger extra socialbidrag

Länets kommuner är snåla när det gäller julpeng till de med socialbidrag. Endast tre kommuner ger ett extra bidrag till behövande med barn. I år läggs i genomsnitt 2 720 kronor på julklappar och 2 090 kronor på saker i övrigt som tillhör julen.

Skånskan - 18 dec 18 kl. 15:00

Arbetslös läkare får socialbidrag

mellanskåne En arbetslös läkare som nekats socialbidrag av sin hemkommun får nu rätt i domstol.Mannen flyttade till Sverige 2017 för att arbeta som läkare men när han förstod att han var tvungen att lära sig svenska för att få göra det fick han i stället sätta sig i skolbänken.
Det aktivitetsstöd han får från Arbetsförmedlingen räcker inte för att täcka levnadsomkostnaderna så han har ansökt om att även få socialbidrag av den mellanskånska kommun där han är bosatt.

Jönköpingsnytt - 17 apr 12 kl. 08:34

Nej till socialbidrag för telefoner till ungdomar

Socialförvaltningen har föreslagit att det ska införas ett extra socialbidrag till mobilkostnad för barn. Men förslaget ser inte ut att gå igenom hos socialnämnden, skriver Jönköpings-Posten. ?

Skånskan - 14 aug 18 kl. 19:54

Rätt att dra in ung mans socialbidrag

ESLÖV Det var rätt av Eslövs kommun att dra in en 21-årings ekonomiska bistånd eftersom han tackat nej till Jobbgarantin för ungdomar.– Därmed gör han inte vad han kan för att själv bidra till sin försörjning och på sikt bli självförsörjande ansåg Eslövs förvaltning för arbete och försörjning och får nu stöd av förvaltningsrätten i Malmö.
21-åringen hade fått socialbidrag ett par månader när han blev avstängd från det.

Skånskan - 30 aug 18 kl. 16:39

Fel att kvitta för högt socialbidrag

höör Socialtjänsten i Höör får bakläxa på ett beslut där man drog av på en kvinnas socialbidrag för att hon fick för mycket månaden tidigare.Enligt socialtjänsten fick kvinnan 410 kronor för mycket när hon beviljades pengar för uppehälle och boende i våras. Detta upptäcktes när hon sökte bidrag igen månaden efter, och då drogs summan av från hennes nya utbetalning.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 minuter sedan

Verktyg stals från byggplats

Hamnen Natten till onsdagen i förra veckan bröt sig tjuvar in på en byggarbetsplats på Borrgatan i hamnen.
Tjuvarna gjorde hål i staketet som omgärdar bygget, och stal sedan diverse verktyg. Bland annat saknas en cementblandare, betongslip, skruvdragare och andra arbetsredskap..

Skånskan - 4 minuter sedan

Man rånad på keps och väska

Malmö En man i 20-årsåldern rånades natten till tisdagen när två killar konfronterade honom och visade fram ett knivliknande föremål.
Mannen tvingades lämna ifrån sig sin keps, mobiltelefon och en väska..

Skånskan - 30 minuter sedan

Pappor i slagsmål på lekland

Malmö När en man tog hans son hårt i armen på Busfabriken på Jägersro slog pappan till mannen. Som slog tillbaka.
Det urartade i ett slagsmål som tvingade polis att avlägsna de båda papporna från leklandet.

Skånskan - 1 timme sedan

Cyklist och bilist i kollision

Malmö En olycka där en personbil och en cykel är inblandade har inträffat på Lorensborg.Polis och ambulans larmades på tisdagsförmiddagen till korsningen Lorensborgsgatan/Stadiongatan med anledning av trafikolyckan. Det finns inga uppgifter om några skadade i nuläget eller närmare detaljer kring händelsen.

Skånskan - 1 timme sedan

Ofredade hade inget körkort

ESLÖV En man i 20-årsåldern har polisanmält för att ha ofredat sin expartner under måndagseftermiddagen. Mannen ska enligt anmälan ha begett sig till sin expartners bostad på Rönneberga och sparkat och slagit på hennes ytterdörr.
Polisen larmades till platsen och fick stopp på mannen när han var på väg därifrån med sin bil.

Skånskan - 1 timme sedan

Tonåring slog sönder möbler

ESLÖV En 17-årig tjej som är intagen på ett HVB-hem i Eslövs kommun har polisanmälts för skadegörelse. Enligt polisanmälan har flickan brusat upp och då slagit sönder flera möbler på sitt rum..

Skånskan - 1 timme sedan

Tjuven var sugen på korv

MARIEHOLM Korvar och korvbröd, med läsk därtill, hörde till det som en tjuv fick med sig under ett inbrott i klubbhuset som Marieholms boule har.
Klubben upptäckte under måndagen att det varit inbrott i klubbhuset. Under inbrottet har det även stulits en industridammsugare och en dörr..

Skånskan - 1 timme sedan

Skoltjuvar tog iPads

STAFFANSTORP Natten till tisdag bröt sig okända gärningsmän in i Baldersskolan i Staffanstorp.
Deras byte blev ett okänt anta iPads.
Det var strax efter midnatt, 00.

Skånskan - 1 timme sedan

Stal sommardäcken

STAFFANSTORP Ett bilföretag på Vesumsvägen i Staffanstorp utsattes för inbrott och stöld natten mellan söndag och måndag.
Okända gärningsmän tog sig in och från en bil stal de fyra sommardäck på fälgar värda tillsammans 15 000 kronor. Bilen hade de pallat upp och den hade även fått en del andra skador av hanteringen.

Skånskan - 1 timme sedan

Skadegörelse på förskola

STAFFANSTORP S:t Staffans församlings förskola, Druvan och Axet, som ligger på Brågarpsvägen har utsatts för skadegörelse.
Det var någon gång under helgen som två rutor krossades. En fönsterruta blev helt förstörd medan den andra fick två av fyra rutor sönderslagna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.