GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 24 February, 16:15

GöteborgsPosten - 14 feb 20 kl. 09:00

Gudstron är som ett grundvatten i vår tillvaro"Gudstron är något nästan vätskelikt som upptagits i det material som hela vårt liv är byggt av".
Läs mer på GöteborgsPosten

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gudstronär som ett , grundvatteni vår , tillvaro
Supermiljöbloggen - 28 nov 16 kl. 20:02

Grundvatten av god kvalitet – en grundläggande rättighet?

Det nionde svenska mil­jö­kva­li­tets­må­let i SMB:s ­se­rie är Grundvatten av god kvalitet, ett mål som är avgörande för vår dricksvattenförsörjning och påverkar våra ekosystem i vatten. I veckans artikel skriver ansvarig myndighet, SGU, själva om målet. ”Grundvattnet ska ge en säker och hållbar dricksvattenförsörjning samt bidra till en god livsmiljö för växter och djur i sjöar och vattendrag.

YLE - 14 nov 14 kl. 13:29

Hangö vill fortsätta testet med konstgjort grundvatten

Vatten- och avloppsverket i Hangö ansöker om tillstånd att få fortsätta sitt test med konstgjort grundvatten. Miljönämnden förordar försöket, men uppmanar vattenverket att noga följa med hur vattenkvaliteten påverkas då processen pågår under en längre tid. Hangö har sedan år 2012 gjort tester med konstgjort grundvatten.

Skånskan - 11 dec 16 kl. 19:00

Grundvatten i Skurup bar spår av Arsenik

SKURUP Förhöjda halter av arsenik har hittats i Skurups grundvatten.
Provtagningarna i Skåne skvallrar om att även miljögifter hittats i 81 procent av de undersökta grundvattenproverna. ERWP.

YLE - 27 jun 13 kl. 05:30

Om ett halvt år kan Hangö få konstgjort grundvatten

Om allt går som planerat börjar Hangös Vatten- och avloppsverk producera konstgjort regn som ger konstgjort grundvatten om ett halvt år. Resultaten från testerna nära Storkällans pumpstation är så bra. - Vi har nu i åtta månaders tid testat här och kan säga att marken suger in vattnet från det konstgjorda regnet riktigt bra.

Barometern - 03 jan 14 kl. 07:31

Föroreningar i grundvatten bekymrar

”Det finns väldiga brister när det gäller övervakningen av vårt grundvatten.” Det säger Sven Andersson, miljöhandläggare och ansvarig för grundvattenfrågor på länsstyrelsen i Kalmar.
I en debattartikel i Dagens Nyheter beskrev nio forskare och experter bristen på kontroll över landets dricksvatten.

Skånskan - 03 okt 19 kl. 15:30

Vill plocka fram gudstron ur gömmorna

HÖRBY I Sionkyrkan bjuds det på glimtar från söndagsskolan som den var förr i samband med ett öppet hus nu på söndag, klockan 14-16. Träffen ordnas gemensamt av kyrkorna i Hörby.
– Vi vill friska upp minnet hos dem som har gått i söndagsskola, säger initiativtagaren Yvonne Persson i Sionförsamlingen.

Kristianstadsbladet - 10 aug 13 kl. 09:43

Tepco pumpar upp giftigt grundvatten


Kärnkraftsbolaget Tepco har börjat pumpa upp radioaktivt grundvatten för att minska läckan ut till Stilla havet, sedan det avslöjats att kärnkraftverket Fukushima varje dag läcker ut flera hundra ton radioaktivt vatten. På fredagen pumpades 13 ton grundvatten upp, enligt bolaget.I mitten av augusti kommer troligen ett nytt system, som gör det möjligt att pumpa upp 100 ton grundvatten om dagen, att stå klart, sade bolagets talesman.

BT - 10 aug 13 kl. 09:46

Tepco pumpar upp giftigt grundvatten

Kärnkraftsbolaget Tepco har börjat pumpa upp radioaktivt grundvatten för att minska läckan ut till Stilla havet, sedan det avslöjats att kärnkraftverket Fukushima varje dag läcker ut flera hundra ton radioaktivt vatten. På fredagen pumpades 13 ton grundvatten upp, enligt bolaget. I mitten av augusti kommer troligen ett nytt system, som gör det möjligt att pumpa upp 100 ton grundvatten om dagen, att stå klart, sade bolagets talesman.

BT - 21 apr 11 kl. 05:13

Grundvatten ger bättre parasitskydd

Skellefteå kommun har i flera år försökt få använda grundvatten i stället för ytvatten för att minska risken för föroreningar i dricksvatten, men har stött på patrull. En mindre ort har överklagat planerna. Frågan avgörs nu i Hovrätten.

YLE - 19 apr 13 kl. 04:37

Nya skyddsplaner för grundvatten i Jakobstad, Pedersöre och Nykarleby

Jakobstad, Pedersöre och Nykarleby har fått en skyddsplan för grundvattenområdena.I rekommendationerna finns bland annat att marktäkter där grundvattnet ligger i öppen dager borde restaureras. Jeppo stängda avstjälpningsplats borde grävas bort helt och flyttas någonstans där
Avfallet kan saneras.

Fler nyheter från GöteborgsPosten

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Vänersborg segrare hemma mot Osby – Dennis Rosander matchvinnare

Vänersborg besegrade Osby på hemmaplan i söndagens match i Alltvåan södra herr. 6–3 (1–1, 3–2, 2–0) slutade matchen..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Edsbyn kan utöka ledningen mot Vetlanda på bortaplan

I kväll är det ny match i serien mellan Vetlanda och Edsbyn i SM-kvartsfinal herr. Vetlanda spelar hemma. Edsbyn leder matchserien med 1-0, efter 6–2-seger i första matchen..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Pixbo tog hem mötet med Jönköping i Wallenstamhallen

Pixbo tog till slut hem segern mot Jönköping i matchen hemma i Wallenstamhallen på söndagen. Matchen i Superligan herr i innebandy slutade 7–6 (1–1, 4–2, 2–3)..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Elsparkcyklarna återvänder – hundratals fordon ställs ut

Lågsäsongen snart över – då kommer antalet fordon i Göteborg öka igen..

GöteborgsPosten - 8 timmar sedan

Kirk Douglas arv går till välgörenhet

Kirk Douglas, som dog tidigare i februari, har testamenterat merparten av sin förmögenhet på 61 miljoner dollar, motsvarande omkring 600 miljoner kronor, till välgörenhet..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Målfest för Kungälv borta mot Töreboda

Det blev en riktig storseger för Kungälv mot Töreboda borta i HockeyTvåan södra A fortsättning herr. Matchen slutade 0–7 (0–1, 0–3, 0–3)..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Klart i dag: FBC Lerum vinner serien efter seger mot Alingsås

10–8 (3–2, 5–1, 2–5) hemma mot Alingsås räcker. Nu är seriesegern i division 1 västra herr i innebandy klar för FBC Lerum. Alingsås ligger på åttonde plats i tabellen..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Pixbo vill förlänga fina segersviten mot Täby

I kväll möter Pixbo Täby på bortaplan i Hägerneholmshallen i Superligan SSL dam i innebandy. Pixbo har inför matchen fem raka segrar, den senaste mot Dalen med 3–2, och ligger nu tvåa i tabellen. Det blev seger i den senaste matchen för Täby, 6–5 mot Nacka Wallenstam hemma..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Mjölby tog bonuspoängen borta mot Grästorp

Matchen i Alltvåan södra herr mellan hemmalaget Grästorp och gästande Mjölby var oavgjord vid full tid, 3–3. Först i förlängningen kom avgörandet, där bortalaget spikade segerresultatet, 4–3 (0–1, 1–2, 2–0, 1–0)..

GöteborgsPosten - 9 timmar sedan

Hisingen föll i förlängning hemma mot Stenungsund

Det blev en riktigt jämn match när Hisingen mötte Stenungsund på hemmaplan i HockeyTvåan södra A fortsättning herr. Matchen avgjordes först i förlängningen där Stenungsund var starkast, och slutresultatet blev 3–2 (0–1, 0–1, 2–0, 1–0)..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.