Realtid > Ekonomi

Monday, 24 February, 12:42

Realtid - 14 feb 20 kl. 17:14

Global investmentbank köper svensk rådgivareDen globala investmentbanken GCA Corporation (GCA) köper rådgivaren Stella EOC, inriktad mot finansiell rådgivning vid M&A inom media och tech-relaterade förvärv..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
GCA Corporation, GCA, Stella EOC

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Global, investmentbank, köpersvensk , rådgivare
Cornucopia - 30 jul 14 kl. 14:47

Ebola är inte en potentiellt global pandemi

Det nuvarande Ebola-utbrottet i Västafrika är förstås tragiskt och har skördat hundratals liv, men det finns ingen risk att Ebola ska bli en global pandemi. Ebola är nämligen att betrakta som en blodsmitta, eller vad vi i dagligt tal kallar för en könssjukdom. Kort sagt sker inte spridningen som exempelvis influensa.

Dagens PS - 21 jan 19 kl. 12:02

Svenska fondfavoriten står starkt när det blåser

En fond som handplockar olika slags tillgångar från hela världen kan ge bred riskspridning för den som vill stå beredd inför ett par turbulenta börsår – utan att avgiften behöver dra iväg. Nästan hälften av alla pengar som svenska investerare sköt in i fonder förra året gick till mixfonder, med olika profiler. Många av mixfonderna håller sig till svenska aktier och räntepapper.

Cornucopia - 29 sep 13 kl. 08:29

Säker trend: Kanadas pensionärer

Jag har på föreläsningar pratat om säkra långsiktiga trender, varav västvärldens åldrande befolkning är en sådan. Ett sätt att investera utifrån denna säkra trend är i högutdelande kanadensiska skattefria real estate income trusts, REITs. Vid den stora skattereformen som tog bort de högutdelande kanadensiska trusterna, fick REITs fortsätta existera på grund av att de är grundade i realkapital i form av fastigheter, real estate.

Supermiljöbloggen - 30 jun 14 kl. 12:26

Ditt sparande dubblar dina utsläpp

Våra sparpengar orsakar nästan lika mycket utsläpp som hela Sverige. Det berättar WWF i en ny rapport. I den nya rapporten avslöjas att hur mycket vi än gör som individer har vi högre utsläpp än vi vill, genom finanssektorns investeringar i fossilbolagen.

PrivataAffärer - 29 mar 19 kl. 09:53

Karnov värderas till över 4 miljarder inför noteringen

Det framgår av ett pressmeddelande i samband med att prospektet släpps på fredagen. Teckningskursen i erbjudandet uppgår till 43 kronor per aktie. Erbjudandet omfattar cirka 43,5 miljoner aktier, varav 18,5 miljoner nyemitterade aktier och 25 miljoner aktier som erbjuds av säljande aktieägare.

Supermiljöbloggen - 10 okt 15 kl. 09:19

”Regeringen måste trycka på för en ambitiös färdplan för klimatfinansiering”

Utan finansiering är det omöjligt för många av världens länder att minska sina utsläpp och få till den omställning som måste ske, det skriver Anna Axelsson, Diakonia, och Martin Vogel, Svenska kyrkan. Nyligen antogs 17 nya globala hållbarhetsmål av FN:s generalförsamling. Tillsammans pekar de ut färdriktningen mot en hållbar värld och ger världens ledare en gemensam målbild.

BT - 13 okt 14 kl. 10:44

Bokkrönika: Lyssna alltid på utrikesministrar som har avgått

För några veckor sedan gick Kina enligt Världsbanken om USA som världens största ekonomi. En händelse som har dagspolitisk betydelse, men som inte betyder att Kina numera är världens supermakt, även fast många vill hävda detta. Det ser man bland annat genom att studera amerikansk utrikespolitik vilken, trots många misstag, har varit en av historiens mest framgångsrika.

BT - 11 dec 14 kl. 18:41

Kräsna bilister kräver uppkopplat

Högre krav på uppkoppling och upplevelser. Bilkunderna blir allt mer kräsna och industrin försöker att hänga med.- Vi går från serviceekonomi till upplevelseekonomi.

YLE - 02 mar 17 kl. 06:15

Robotar ersätter bankirer - hanterar troligen 3500 miljarder euro år 2020

En majoritet av förmögenhetsförvaltningen i världen väntas i framtiden ske med hjälp av robotar. Ett finländskt företag som skryter med automatiska placeringar har redan inlett sin verksamhet, men en koll visar att det åtminstone tills vidare är människor som fattar besluten där. Konsultföretaget Deloitte uppskattar att vart fjärde finansjobb i Finland kan försvinna på fem år till följd av ökad automatisering.

PrivataAffärer - 22 maj 19 kl. 12:26

John Mattson värderas till 3 miljarder inför noteringen

Priset per aktie i erbjudandet är 90 kronor, vilket motsvarar ett sammanlagt värde om 3.030 miljoner kronor för det totala antalet aktier i John Mattson. Erbjudandet omfattar 14,5 miljoner aktier som erbjuds av huvudägaren AB Borudan Ett som är familjeägt av Kerstin Skarne, dotter till John Mattson.

Fler nyheter från Realtid

Realtid - 45 minuter sedan

236 miljarder – AP-fondernas samlade resultat

AP-fondernas samlade resultat 2019 uppgick till 236 miljarder kronor.

Realtid - 1 timme sedan

Hoten ökar mot investmentbankerna

Samtidigt som de amerikanska investmentbankerna i allt snabbare takt tvingas mot konsumentmarkanden växer de politiska hoten, skriver Realtids Claes Folkmar..

Realtid - 2 timmar sedan

Rekordår för Kronofogden

Förra året drev Kronofogden in nästan 13 miljarder kronor, en ökning med 1,1 miljard kronor jämfört med 2018 och den högsta siffran någonsin..

Realtid - 2 timmar sedan

Petter Nylander tar över Besedo

Petter Nylander blir vd för Spiltans portföljbolag Besedo..

Realtid - 3 timmar sedan

Virusoro sänker börserna

De ledande indexen på Stockholmsbörsen faller tungt i inledningen efter tilltagande virusoro..

Realtid - 3 timmar sedan

Virusoro sänker börsen

De ledande indexen på Stockholmsbörsen faller tungt i inledningen på veckans första handelsdag efter tilltagande virusoro..

Realtid - 4 timmar sedan

”Nya bankregler skadar Sveriges ekonomi”

”Basel 4 riskerar leda till att välkapitaliserade banker som tar låga risker drabbas tyngre av nya krav på bankers kapital än banker med hög risk.”.

Realtid - 4 timmar sedan

Gardell och Förberg donerar 50 Mkr till Handels

Handelsalumnerna Christer Gardell och Lars Förberg donerar 50 miljoner kronor till Handelshögskolan..

Realtid - 4 timmar sedan

Sveriges mest blankade bolag

Fem av de tio mest blanakde aktierna i Norden är svenska, Nordea har fått igång internetbanken och coronakris i Italien, Iran och Sydkorea. Här är morgonens nyheter..

Realtid - 6 timmar sedan

"Vi ser ingen avmattning"

Den skånska och sydsvenska M&A-marknaden är fortsatt stark. Det finns gott om kluster av kapitalstarka investerare i regionen som vill köpa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.