SVT > Inrikes

Saturday, 29 February, 10:18

SVT - 14 feb 20 kl. 17:04

IS-anhängare kan snart ställas inför rätta – barnen ska avradikaliserasNu finns det ett skarpt förslag om hur anhängare till terrorsekten Islamiska staten, IS, kan ställas inför rätta i Syrien. Bland annat ska barnen avradikaliseras och kvinnorna ställas inför rätta. Förslaget presenterades under ett möte mellan Sverige och det kurdledda självstyret i den nordöstra delen av landet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Islamiska, Syrien, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: IS-anhängarekan snart , ställasinför , rätta, barnenska , avradikaliseras
SR - 14 feb 20 kl. 16:08

IS-anhängare kan snart ställas inför rätta

Sverige har idag tagit del av ett förslag om hur IS-anhängare ska ställas inför rätta i Syrien. Idén kommer från det kurdledda självstyret i nordöstra delen av landet. – Detta är väldigt intressant, säger Sveriges utrikesminister Ann Linde..

Expressen - 14 feb 20 kl. 18:13

Förslag: IS-anhängare kan snart ställas inför rätta

Under fredagen fick Sverige ta del av ett förslag om hur IS-anhängare ska ställas inför rätta i Syrien. Idén laseras av det kurdledda självstyret i den nordöstra delen av landet.– Detta är väldigt intressant, säger utrikesminister Ann Linde till Sveriges Radio..

GöteborgsPosten - 12 feb 18 kl. 06:42

USA vill skicka hem fångna IS-anhängare

Den USA-stödda kurdisk-arabiska milisen SDF i Syrien tillfångatar alltfler IS-anhängare. USA vill att de utländska fångarna ska föras till sina hemländer för att ställas inför rätta..

Helsingborgs Dagblad - 12 feb 18 kl. 03:11

USA vill skicka hem fångna IS-anhängare

Den USA-stödda kurdisk-arabiska milisen SDF i Syrien tillfångatar alltfler IS-anhängare. USA vill att de utländska fångarna ska föras till sina hemländer för att ställas inför rätta. Frågan är aktuell efter det att två personer gripits, ena halvan av en.

Aftonbladet - 15 feb 20 kl. 09:14

Rättsprocesser närmar sig för IS-anhängare

▸ Sverige har tagit del av ett förslag om hur IS-anhängare ska kunna ställas inför rätta i Syrien, rapporterar Ekot i….

UNT - 15 feb 20 kl. 09:14

Rättsprocesser närmar sig för IS-anhängare

Sverige har tagit del av ett förslag om hur IS-anhängare ska kunna ställas inför rätta i Syrien, rapporterar Ekot i Sveriges Radio..

Helsingborgs Dagblad - 15 feb 20 kl. 09:14

Rättsprocesser närmar sig för IS-anhängare

Sverige har tagit del av ett förslag om hur IS-anhängare ska kunna ställas inför rätta i Syrien, rapporterar Ekot i Sveriges Radio. Idén kommer från det kurdledda självstyret i nordöstra Syrien, och Sverige är det första landet som får planen presentera.

GöteborgsPosten - 15 feb 20 kl. 09:14

Rättsprocesser närmar sig för IS-anhängare

Sverige har tagit del av ett förslag om hur IS-anhängare ska kunna ställas inför rätta i Syrien, rapporterar.

SR - 21 jan 20 kl. 12:03

Somalia: Kommer inte ställa IS-anhängarna inför rätta

Om Somalia skulle evakuera svensk-somaliska IS-anhängare från Syrien så kommer de inte att kunna ställas inför rätta där, bekräftar somaliska myndigheter för Ekot..

BT - 24 mar 14 kl. 15:33

529 brödraskapsanhängare döms till döden

Domstolen i Minya i Egypten behövde bara två rättegångsdagar för att komma fram till beslutet att döma över 500 personer till döden för mordet på en polis. Personerna anses vara anhängare till Muslimska brödraskapet. Åtalen innehöll också anstiftan till mord, stormning av en polisstation samt förstörelse av egendom.

Fler nyheter från SVT

SVT - 5 minuter sedan

SVT vill komma i kontakt med personer som varit i coronadrabbat område

Har du nyligen kommit hem från norra Italien, Iran, Kina eller Sydkorea? Har du en anhörig som varit i ett område där risken för coronaviruset är hög? Vi vill komma i kontakt med dig!.

SVT - 3 timmar sedan

Detta gäller om du har bokat en resa till coronadrabbat område

Efter att flera fall av coronavirus har konstaterats i Sverige är det många som hör av sig till Konsumentverket med frågor om vilka rättigheter man har om man har köpt en resa till ett av de drabbade länderna. – Om exempelvis utrikesdepartementet (UD) avråder från resor till en plats så är möjligheten att få pengarna tillbaka större, säger konsumentvägledaren Johanna Persson..

SVT - 4 timmar sedan

29 februari: Nattens nyheter

SVT - 13 timmar sedan

Coronaviruset ett hot mot pressad flygbransch

En redan pressad svensk flygbransch står inför en ny utmaning. Coronaviruset har fått flygbolagen att ställa in resor och resenärer att stanna hemma. – Det här kommer att spä på den nedgång vi haft, säger flygmarknadsanalytikern Jean-Marie Skoglund..

SVT - 13 timmar sedan

Börsfall efter coronaoro – därför ska du bry dig 

SVT:s ekonomireporter Knut Kainz Rognerud förklarar varför coronaoron gör att börser världen över faller .

SVT - 14 timmar sedan

Elever som varit i riskområden förväntas gå i skolan

Vissa arbetsgivare har uppmanat sina anställda att vara hemma om man vistats i ett område där smittspridningsrisken är stor. Men många skolelever förväntas gå i skolan som vanligt, vilket har skapat en oro i flera av Sveriges skolor..

SVT - 15 timmar sedan

1177 Vårdguidens vädjan: Sluta ring oss i onödan

Trycket på 1177 Vårdguidens telefontjänst har ökat i takt med att oron för coronaviruset har blivit större. Men när många ringer i onödan finns det en oro för att patientsäkerheten riskeras. – Vi vädjar om att personer som är oroliga ska söka svar på frågor på vår, eller Folkhälsomyndighetens, hemsida i första hand.

SVT - 15 timmar sedan

Fyra nya bekräftade coronafall i Sverige

Fyra personer har konstaterats smittade av coronaviruset i Sverige på fredagen. Det rör sig om en person i Region Uppsala, en i Region Jönköping och två i Region Stockholm. Det totala antalet bekräftade fall i Sverige är nu elva..

SVT - 15 timmar sedan

Läkarförbundet: ”Myndigheterna behöver agera”

Vårdanställda är kritiska mot myndigheternas budskap om Sveriges beredskap att hantera ett större utbrott av coronaviruset. – Det behövs signaler från myndigheterna, så att antalet vårdplatser kan utökas, säger Heidi Stensmyren, Sveriges läkarförbund..

SVT - 17 timmar sedan

SVT Nyheters ansvariga utgivare: ”Fina nomineringar till våra granskare”

Föreningen Grävande journalister har åtta guldspadar som ska fördelas till de bästa grävjobben i landet under 2019. SVT:s Riksnyheter har medarbetare nominerade i tre olika team..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.