Kristianstadsbladet > Kultur

Saturday, 29 February, 11:59

Kristianstadsbladet - 14 feb 20 kl. 17:00

Carolina Falkholt: ”Roligt komma tillbaka till Simrishamn”Carolina Falkholt ser fram emot att göra ett nytt verk i Simrishamn i sommar. – Det ska bli roligt att komma tillbaka, säger hon..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Falkholt, Simrishamn

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Carolina, Falkholt, Roligt, kommatillbaka till , Simrishamn
YA - 14 feb 20 kl. 17:00

Carolina Falkholt: ”Roligt komma tillbaka till Simrishamn”

Carolina Falkholt ser fram emot att göra ett nytt verk i Simrishamn i sommar. – Det ska bli roligt att komma tillbaka, säger hon..

YA - 21 sep 19 kl. 00:10

Carolina Falkholt: ”Vackert engagemang för målningen”

Konstnären Carolina Falkholt kommenterar nu konstdebatten i Simrishamn. Hon uppskattar engagemanget för att bevara målningen. Målas den över, kan hon tänka sig att komma till Simrishamn och återupprätta målningen..

Kristianstadsbladet - 21 sep 19 kl. 00:10

Carolina Falkholt: ”Vackert engagemang för målningen”

Konstnären Carolina Falkholt kommenterar nu konstdebatten i Simrishamn. Hon uppskattar engagemanget för att bevara målningen. Målas den över, kan hon tänka sig att komma till Simrishamn och återupprätta målningen..

SR - 23 jan 14 kl. 08:15

Graffitikonstnären Carolina Falkholt målar på Kairos väggar

I veckan satte graffitikonstnären Carolina Falkholt det kvinnliga könsorganet på agendan. Nyköpings kommun ångrade sig när de insåg att de hade beställt en målning av en snippa på en skola. Det är inte avgjort om verket får vara kvar, men för Carolina Falkholt fortsätter arbetet att föra ut feministisk graffiti.

SR - 30 jan 14 kl. 14:40

Carolina Falkholt attackerad i Umeå

Det stormar fortsatt kring graffitikonstnären Carolina Falkholt, som gjort sig känd för sina vaginamålningar. Idag blev hon attackerad när hon målade i centrala Umeå..

DN - 07 apr 14 kl. 09:52

Konstnären Carolina Falkholt friar till politiken

Hennes målningar av vaginor har skapat högljudd debatt och väckt frågor om konstnärlig integritet. Nu vill Carolina Falkholt förmå politiken och konsten att gifta sig genom ett skenäktenskap på World art day..

GöteborgsPosten - 10 jun 14 kl. 13:00

Carolina Falkholt prisas av kulturnämnden

Förra gången var det artisten Håkan Hellström som regionens kulturnämnd hyllade. Nu är det konstnären och graffitimålaren Carolina Falkholt som fått årets kulturspris på 100 000 kronor..

GöteborgsPosten - 10 jun 14 kl. 13:00

Carolina Falkholt belönas av kulturnämnden

Förra gången var det artisten Håkan Hellström som regionens kulturnämnd hyllade. Nu är det konstnären och graffitimålaren Carolina Falkholt som fått årets kulturspris på 100 000 kronor..

Nya Wermlands Tidningen - 10 jun 14 kl. 15:40

Regionens kulturpris till Carolina Falkholt

Konstnären, graffitimålaren och musikern Carolina Falkholt, ursprungligen från Dals Långed, har utsetts till Västra Götalandsregionens kulturpristagare 2014. Prisutdelningen skedde i samband med regionfullmäktiges sammanträde på tisdagen..

GöteborgsPosten - 17 jan 15 kl. 07:00

Carolina Falkholt om konstkriget

Carolina Falkholt förhåller sig till Stjärnornas krig i nya utställningen Art wars. Men även verklighetens krig och terrorattacker tränger sig på..

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Elin Thornberg: Vem kan värja sig mot ”Piga och dräng”?

Andra chansen är här – med de en gång ratade bidragens chans till revansch. Elin Thornberg tror att de tidigare favorittippade manliga bidragen nu kommer få upprättelse..

Kristianstadsbladet - 7 timmar sedan

Stadsskildringen är bäst i lågmäld Malmödebut

Jens Lönnaeus debut är både si och så, enligt recensenten Bengt Eriksson. Fast stämningen av Malmö fångas exakt..

Kristianstadsbladet - 8 timmar sedan

Tankeväckande om biblioteksbrand

Den amerikanska reportern Susan Orleans berättelse om branden i Los Angeles centralbibliotek 1986 är en väldigt spännande historia. Recensenten Andrés Stoopendaal lär sig mer om folkbibliotekens stora betydelse såväl i USA som här i Sverige..

Kristianstadsbladet - 14 timmar sedan

Lars Rylander gör dig gärna glad

När BLT:s reporter erkänner att Lars Rylanders bilder gör honom glad, blir även konstnären upplivad. Att få betraktaren att bli berörd är något han strävar efter. Nu ställer han för första gången ut i Sölvesborg..

Kristianstadsbladet - 16 timmar sedan

Debatt: SD:s långsiktiga mål är att tysta motståndarna till deras nationalkonservativa Sverige

När Sverigedemokraterna vill kalla upp mediechefer till förhör i kulturutskottet eller stoppa del av utställning på museum så är det en del av något mycket större. Det är dags att inse detta faktum. Det menar Christer Nylander (L), riksdagsledamot och ordförande i riksdagens kulturutskott.

Kristianstadsbladet - 19 timmar sedan

Wanås öppnar konståret: Soppa och gemensam känsla av färg och fukt

Konstsäsongen 2020 på Wanås öppnar med två konstnärer som trots helt olika verk möts i en slemmigt färgstark känsla. Och så blir det premiär för ett soppcafé inne i konsthallen. Dörren öppnas på lördag.

Kristianstadsbladet - Igår: 01:00

Bokhandeln är ett tempel i feelgood-riket

Litteratur kan vara som läkande medicin. Vad är då själva bokhandeln? De gamla trånga bokdoftande lokalerna är en plats för både drömmar och glömska, för att få både sällskap och läkande råd.

Kristianstadsbladet - Igår: 01:00

”Det är tavlorna som ska tala, inte jag”

Under i stort sett hela Per-Erik Nilssons liv har konsten funnits där. Som en dröm, som studier, som experiment. Nu visas två av hans målningar på Vårsalongen på Liljevalchs, och trots att han tvekade tackade han ja till en intervju.

Kristianstadsbladet - Igår: 16:32

Maten som avslöjar vilka vi är

Det är en lika populär som hånad genre – nu får matfotografiet en egen utställning. "Feast for the eyes" på Hasselblad Center visar att det bland korvar, ostron och bakverk finns både historisk kontext och politisk udd..

Kristianstadsbladet - I förrgår: 01:00

Med hästens hjälp synas vår tid

När konstnärerna Anna Brag och Gertrud Alfredsson möts i en gemensam utställning på Kristianstads konsthall står hästen i centrum. Och samtidigt... inte.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.