YLE > Svenskfinland

Tuesday, 18 February, 05:47

YLE - 14 feb 20 kl. 17:03

Robin Salo ersätter cancersjuke Kristian Näkyvä i Örebro – spelar i Sverige även nästa säsong: "Han tog stora steg framåt i SaiPa"Efter en lyckad landslagsdebut flyttar Vasa Sport-produkten Robin Salo till Sverige. Ny lagadress blir SHL-klubben Örebro. Även Frölunda uppges ha jagat den 21-åriga backens signatur..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Salo, Kristian Näkyvä, Örebro, Sverige, SaiPa, Vasa Sport, Robin Salo, SHL, Frölunda

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Robin, Salo, ersätter, cancersjuke, Kristian, Näkyväi , Örebro, spelar, i Sverige även nästa säsong Han tog stora steg framåt i SaiPa
YLE - 08 aug 17 kl. 12:11

Robin Salo: "Den stora drömmen känns ett steg närmare"

Hockeybacken Robin Salo, 18, har pendlat mellan USA och Vasa under sommaren. Han laddar just nu upp för en ligasäsong med Vasa Sport som hoppeligen kan bli språngbrändan till ett genombrott i NHL och New York Islanders. När Yle Sporten når Salo per telefon är det en av jetlag plågad yngling som nyligen återvänt till Österbotten efter fem matcher på sju dagar i USA med U20-landslaget.

YLE - 13 dec 16 kl. 15:04

Sport-backen Robin Salo skall försvara unglejonens VM-guld

Ifjol var Robin Salo sista spelaren att bli utanför truppen som med en oförglömlig charmoffensiv lade såväl motståndare som publik för sina fötter. Ett år senare är den nu 18 år gamla Robin en av Finlands namnstarka backbesättnings stabilaste pjäser. Med över 20 minuter speltid per match den här hösten i FM-ligan, har Robin fått tredje mest ansvar av alla Sport-spelare.

YLE - 07 feb 20 kl. 08:19

Robin Salo hungrar efter sin första match i Lejonen - "är väldigt taggad på debuten"

Backen Robin Salo är allt närmare sin debut i Lejontröjan då Finland fortsätter EHT-turneringen under veckoslutet i Sverige. Salo som vilade i öppningsmatchen mot Ryssland förväntas få speltid mot Tjeckien och Sverige..

YLE - 07 feb 20 kl. 08:19

Robin Salo är väldigt taggad inför första matcherna i Lejonen – landslagsdebuten kan hjälpa till i nya kontraktsförhandlingar: "Höjer min status"

Backen Robin Salo är allt närmare sin debut i Lejonen då EHT-turneringen fortsätter under helgen i Sverige. Salo förväntas få speltid mot Tjeckien och Sverige..

Skånskan - 07 jul 16 kl. 14:00

472 kvicksilverlampor slängs – LED ersätter

SVALÖV Den gamla glödlampan har gjort sitt ute på Svalövs landsbygd.
I den nya belysningsplanen ska totalt 472 kvicksilverarmaturer bytas ut eller rent av rivas.Många av dem fyller helt enkelt ingen funktion, men trots detta kommer det att lysa extra mycket i Svalövs kommun.

YLE - 16 feb 14 kl. 09:15

Immonen ersätter Barkov

Jarkko Immonen ersätter den skadade Aleksander Barkov i Finlands första kedja, om man får tro kedjorna på Lejonens morgonträning. Jarkko Immonen spelade som center i Finlands förstakedja på söndagsmorgonen, vilket betyder att han troligtvis gör det också på söndag kväll då Finland möter Kanada. På träningen spelade Finland med följande kedjor: Granlund - Immonen - Selänne, Korpikoski - Olli Jokinen - Ruutu, Jussi Jokinen - Kontiola - Aaltonen, Komarov - Lehterä - Pihlström.

YLE - 16 feb 14 kl. 11:03

Immonen ersätter Barkov - Rask i mål

Jarkko Immonen ersätter den skadade Aleksander Barkov i Finlands första kedja, om man får tro kedjorna på Lejonens morgonträning. Tuukka Rask står i mål. Jarkko Immonen spelade som center i Finlands förstakedja på söndagsmorgonen, vilket betyder att han troligtvis gör det också på söndag kväll då Finland möter Kanada.

Barometern - 11 aug 14 kl. 14:53

Palovaara ersätter Aspegren i Dackarna

Victor Palovaara är klar för Dackarna. Dackarnas Robin Aspegren fick beskedet på söndagskvällen att hans nyckelben var brutet. För Dackarna innebar det att de blev tvingade att ge sig ut och ragga en ersättare.

Barometern - 11 aug 14 kl. 14:53

Palovaara ersätter Aspegren i Dackarna

Victor Palovaara är klar för Dackarna. Dackarnas Robin Aspegren fick beskedet på söndagskvällen att hans nyckelben var brutet. För Dackarna innebar det att de blev tvingade att ge sig ut och ragga en ersättare.

Sydsvenskan - 29 aug 16 kl. 07:27

Claesson ersätter skadad Quaison

Det blir Elfsborgs Viktor Claesson som ersätter skadade Robin Quaison i VM-kvaltruppen i fotboll. Quaison skadade sig i Palermos match mot Inter på söndagskvällen – bara några timmar efter att han själv kallats in i den svenska fotbollstruppen. I början av andra halvlek linkade Quaison av planen och höll sig i baksidan av låret..

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

Röklukt orsakade stort pådrag vid torget i Vasa

Ett tiotal räddningsenheter ryckte ut på tisdagsmorgonen till övre torget i Vasa. Personalen till hotell Vaakuna hade uppfattat röklukt från källaren och ringt brandkåren..

YLE - 11 timmar sedan

Inga löften om flera tåg som stannar i Bennäs – men tre möjliga lösningar diskuterades

Det var en konstruktiv diskussion men några direkta löften om fler tåg som stannar i Bennäs fick regionen och SFP:s Anna-Maja Henriksson inte. Det står klart efter att VR:s vd Rolf Jansson besökte Jakobstadsregionen..

YLE - 12 timmar sedan

Vasa stad inleder samarbetsförhandlingar – eventuella permitteringar tidigast i maj

För att täcka underskott från tidigare år ska Vasa stad i år göra en vinst på ungefär tio miljoner euro. Därför beslöt stadsstyrelsen på sitt möte på måndagen att inleda samarbetsförhandlingar..

YLE - 14 timmar sedan

Jaro förstärker laget – lånar in rutinerad mittfältare från HIFK

Rafael Toró Ferreira Francisco kommer att spela för FF Jaro i division 1 den här säsongen. Den rutinerade mittfältaren tillhör HIFK men ansluter sig till Jakobstadsklubben på ett lånekontrakt. Vi får en högklassig spelare, säger Jaros vd Fredrik Haga..

YLE - 14 timmar sedan

Kvinnan i Laihelafallet bedöms tillförlitlig – dom kommer i mars

Den kvinna från Laihela som står åtalad för att sommaren 2018 ha dräpt en annan kvinna bedöms enligt sinnesundersökningen vara tillräknelig. Enligt höstens mellandom är kvinnan skyldig och hålls fortsättningsvis fängslad..

YLE - 14 timmar sedan

Espen och HS Center i Vasa bytte ägare

Harry Schaumans Stiftelse har sålt köpcenterkvarteret i Vasa till Trevians specialplaceringsfond. Vi ville minska på direktägandet i fastigheter, säger vd:n Tom Westermark..

YLE - 14 timmar sedan

Högt vattenstånd efter stormen – Vasa elektriska skickar ut drönare för att kolla stormskador

Vindbyarna kan fortsättningsvis orsaka skada under måndagen. Vid Österbottens räddningsverk håller man också koll på det höga vattenståndet..

YLE - 15 timmar sedan

Rekordhöga vattenstånd efter veckoslutets ihärdiga regn - "Exceptionellt för februari"

Vattnet är rekordhögt på många håll efter massiva regn. Det mest kritiska läget är i Eura och Salotrakten. I södra Finland har havs- och insjövattnen stigit till samma nivåer som under vårfloderna..

YLE - 15 timmar sedan

Rekordhöga vattenstånd efter veckoslutets ihärdiga regn

Vattnet är rekordhögt på många håll efter massiva regn. Det mest kritiska läget är i Eura och Salotrakten. I södra Finland har havs- och insjövattnen stigit till samma nivåer som under vårfloderna..

YLE - 16 timmar sedan

ABB i Vasa levererar 90 transformatorer till vindkraftpark i Storbritannien

Vindtransformatorer tillverkade i Vasa kommer snart att förse en miljon hushåll i Storbritannien med ren energi..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.