Expressen > Nyheter

Thursday, 20 February, 09:51

Expressen - 14 feb 20 kl. 17:03

Vänsterpartiet får sin högsta noteringSocialdemokraterna och Sverigedemokraterna är nu jämnstora.Det visar Sifo:s senaste väljarbarometer.Samtidigt får Vänsterpartiet sin högsta notering, rapporterar Svenska Dagbladet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Sverigedemokraterna, Sifo, Vänsterpartiet, Svenska Dagbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vänsterpartietfår sin , högsta, notering
Nyheter 24 - 10 mar 14 kl. 07:11

M:s lägsta siffra – tappar 240 000 till SDMetro/Yougov

SVERIGE. Det är ingen jättebra måndag för Fredrik Reinfeldt. I en undersökning från Yougov som publiceras av Metro backar hans parti Moderaterna till 23,7 procent.

Nyheter 24 - 02 sep 13 kl. 07:19

Moderata krisen: Lägsta siffran sedan 2008Hela undersökningen

STOCKHOLM. Det ser allt mörkare ut för statsminister Fredrik Reinfeldt och hans parti i opinionsundersökningarna. I en färsk mätning från DN/Ipsos på måndagen backar Moderaterna återigen och är nere på 25,6 procent.

Expressen - 17 jan 20 kl. 17:03

Ny mätning: Vänsterpartiet når högsta siffran på 18 år

Vänsterpartiet får högsta siffran sedan 2002 i den nya Sifo-mätningen gjord tillsammans med Svenska Dagbladet.   Partiet ökar med 0,5 procentenheter och landar på 10,2 procent..

Kristianstadsbladet - 01 maj 14 kl. 08:47

Rekordhögt stöd för Vänsterpartiet


Vänsterpartiet får rekordhögt stöd i Svensk väljaropinions senaste mätning, en sammanvägning av de större opinionsinstitutens mätningar som Novus gör för Ekot i Sveriges Radio.Stödet för Vänsterpartiet, 8,6 procent, är det högsta sedan Svensk väljaropinion startade 2008 och ett kliv uppåt från förra månadens mätning då V landade på 7,2 procent.Socialdemokraterna backar från 33,7 procent till 32,9 och Miljöpartiet ligger i princip still på 10,4 procent.

Helsingborgs Dagblad - 01 maj 14 kl. 08:51

Rekordhögt stöd för Vänsterpartiet

Vänsterpartiet får rekordhögt stöd i Svensk väljaropinions senaste mätning, en sammanvägning av de större opinionsinstitutens mätningar som Novus gör för Ekot i Sveriges Radio. Stödet för Vänsterpartiet, 8,6 procent, är det högsta sedan Svensk väljaropinion startade 2008 och ett kliv uppåt från förra månadens mätning då V landade på 7,2 procent..

BT - 01 maj 14 kl. 08:47

Rekordhögt stöd för Vänsterpartiet

Vänsterpartiet får rekordhögt stöd i Svensk väljaropinions senaste mätning, en sammanvägning av de större opinionsinstitutens mätningar som Novus gör för Ekot i Sveriges Radio. Stödet för Vänsterpartiet, 8,6 procent, är det högsta sedan Svensk väljaropinion startade 2008 och ett kliv uppåt från förra månadens mätning då V landade på 7,2 procent.Socialdemokraterna backar från 33,7 procent till 32,9 och Miljöpartiet ligger i princip still på 10,4 procent.

SmålandsPosten - 01 maj 14 kl. 09:24

Rekordhögt stöd för Vänsterpartiet

Vänsterpartiet får rekordhögt stöd i Svensk väljaropinions senaste mätning, en sammanvägning av de större opinionsinstitutens mätningar som Novus gör för Ekot i Sveriges Radio. (TT) Stödet för Vänsterpartiet, 8,6 procent, är det högsta sedan Svensk väljaropinion startade 2008 och ett kliv uppåt från förra månadens mätning då V landade på 7,2 procent.
Socialdemokraterna backar från 33,7 procent till 32,9 och Miljöpartiet ligger i princip still på 10,4 procent.

ÖstersundsPosten - 22 apr 15 kl. 13:09

Jämtland förvandlas till ett skatteparadis om Vänsterpartiet får bestämma

ÖP har tidigare berättat om Region Jämtland Härjedalens taskiga ekonomiska styrning. Med bara några månader in på det nya året beräknas regionen gå med en kvarts miljard i underskott. I den politiska debatten finns en förutsägbar naturlag.

Cornucopia - 22 dec 17 kl. 16:56

Fredagsmys: "Big-ass fight" på väg - marinkårens högsta chef besöker Norge

Dags för lite sant fredagsmys igen. I dagarna besökte den amerikanska marinkårens högsta chef Norge och de 300 amerikanska marinkårssoldater som är där och hanterar de förplacerade förråden. Han konstaterade bland annat att en sjuhelvetes strid närmar sig (eng "big-ass fight coming").

SVT - 26 jul 18 kl. 06:37

SVT/Novus väljarbarometer: Högsta stödet för V på tolv år

SVT:s och Novus väljarbarometer för juli visar inte på några stora förändringar totalt, men Miljöpartiet når den högsta nivån sedan mars 2016 och Vänsterpartiet får det högsta stödet hittills sedan Novus började med väljarbarometern för tolv år sedan..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Oppositionen går samman om arbetskraftsinvandring

Moderaterna, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna går samman för att tvinga fram stramare regler för arbetskraftsinvandringen. Under torsdagen läggs ett förslag fram i riksdagens socialförsäkringsutskott. .

Expressen - 30 minuter sedan

Flytta hit – och få dina studielån nedskrivna

Flytta till en glesbefolkad kommun och minska dina studielån.Det är förslaget i den nya kommunutredningen som pekar ut Simrishamn som en sådan ort..

Expressen - 30 minuter sedan

Ordningsvakter ska patrullera mer i Trollhättan

Ordningsvakter har patrullerat på flera platser i Trollhättan sedan sommaren 2018.Nu utökas det med fler områden under 2020, uppger Ttela.Det handlar om Älvhögsborg och Resecentrum.

Expressen - 1 timme sedan

Inte en enda såld bostad för Oscar Properties

Den krisade lyxbostadsutvecklaren Oscar Properties kom med sin bokslutskommuniké på torsdagsmorgonen.Inte en ena såld eller bokad lägenhet.Vn:n Oscar Engelbert tycker sig dock se ljuset i tunneln.

Expressen - 1 timme sedan

Efter tuffa beskedet – hård press på Harry och Meghan

Meghan och Harrys sista uppdrag som medlemmar av det brittiska kungahuset har avslöjats.Det blir hektiskt för hertigparet de kommande veckorna, innan de officiellt slutar som ”seniora kungligheter”.Prins Harry ska bland annat vara med när Jon Bon Jovi spelar in en välgörenhetssingel, medan Meghan ska fira internationella kvinnodagen..

Expressen - 1 timme sedan

Flera fordon i olycka på E18 – två förda till sjukhus

Flera fordon har varit inblandade i en trafikolycka på E18 mellan Köping och Hallstahammar på torsdagsmorgonen.Minst en person har klippts ur sitt fordon, rapporterar VLT..

Expressen - 1 timme sedan

Svenska IS-resenärer utreds för terrorbrott

IS-svenskar som fortfarande befinner sig i utlandet utreds för terrorbrott, rapporterar Sveriges Radio. Det gäller ett flertal svenska medborgare, enligt chefsåklagare Per Lindqvist vid Riksenheten för säkerhetsmål.– Det är klart att det är väl förberett, särskilt för vissa personer när de kommer tillbaka, säger Per Lindqvist till SR..

Expressen - 1 timme sedan

Alla har pratat om honom – gav ett oförberett intryck

Mike Bloomberg gjorde debut i tv-debatten mellan demokraternas presidentkandidater – något som alla i USA pratat om.Men insatsen imponerade inte på bedömare – i stället lyfts Elizabeth Warren fram som en vinnare efter debatten.Expressens USA-expert Frida Stranne reder ut debatten i natt..

Expressen - 2 timmar sedan

MORGONENS NYHETER: SD största parti i SVT/Novus – S tappar • Bloomberg hårt pressad i sin första tv-debatt • Två döda på lyxkryssaren i corona-karantän

Sverigedemokraterna är största parti i ny mätning från SVT/Novus. Samtidigt fortsätter S att tappa.I natt gjorde Bloomberg sin första tv-debatt i demokraternas val och pressades hårt om hur kvinnor och sexismanklagelserna.

Expressen - 2 timmar sedan

SD fortsatt största parti – S tappar i nya mätningen

Socialdemokraterna noterar sitt sämsta resultat sedan 2012 i SVT/Novus nya opinionsmätning.Samtidigt behåller Sverigedemokraterna platsen som största parti – och växer i samma takt som Vänsterpartiet.
– Nu handlar det att göra som man alltid ska göra när man ska vända siffrorna: Leverera politik som är bra för vanligt folk, säger Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad till SVT..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.