Nyteknik > Teknik

Tuesday, 25 February, 13:31

Nyteknik - 14 feb 20 kl. 16:45

Koldioxid från atmosfären gör nytta i öltillverkningDet finns ett sätt att göra något bra för klimatet som också kan vara till nytta för bryggerier, menar australiensiska forskningsinstitutet Csiro: infångning av koldioxid..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Csiro

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Koldioxidfrån , atmosfären, gör, nyttai , öltillverkning
Nya Wermlands Tidningen - 19 aug 17 kl. 06:01

Den brukade skogen gör mest nytta

Forskare vid Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, har visat att för varje tillvaratagen skogskubikmeter minskar utsläppen till atmosfären med 470 kilo koldioxid, skriver Karin Perers, Christer Karphammar och Anders Bengtsson..

YLE - 04 apr 19 kl. 13:21

Forskare: Naturskogar är att föredra framom plantager – stor nytta för att bromsa klimatförändringen

Mycket ny skog i länder nära ekvatorn ska hjälpa till med att motarbeta klimatförändringen. Men det finns ett alltför stort fokus på att anlägga kommersiella plantager, varnar en brittisk forskargrupp. Gruppen påpekar att naturskogar i längden är mycket bättre på att binda koldioxid ur atmosfären..

Supermiljöbloggen - 03 dec 18 kl. 17:58

Forskare: Dammar gör mer skada än nytta för miljön

De miljömässiga och sociala kostnaderna för dammar runt om i världen har underskattats gravt, och kommer bli allt mer synliga i framtiden. Det menar forskare från Michigan State University. Vattenkraft står för 70% av den globala förnybara energiförsörjningen.

Expressen - 15 mar 19 kl. 16:52

”Det pajar mer för svensk fotboll än det gör nytta”

Efter tolv år utomlands tokhyllar Andreas Granqvist draget och atmosfären kring allsvenskan.Samtidigt är landslagets lagkapten djupt oroad för framtiden.– Som konstgrässituationen ser ut i dag pajar den mer för svensk fotboll än den gör nytta, säger landslagets och Helsingborgs IF:s kapten..

Sydsvenskan - 04 sep 15 kl. 14:18

Att använda torv kan minska koldioxidläckage

I ett debattinlägg (28/8) presenterar Stefan Yard en rad åsikter om torv som måste bemötas. Svensk torvutvinning för energiändamål sker endast från tidigare dikade torvmarker. Dessa marker är oftast skogsmark eller jordbruksmark, inte torvmossar.

YLE - 28 nov 15 kl. 08:10

Klimatförändringen handlar också om business

Klimatmötet i Paris inleds måndagen 30 november. Målet är att begränsa den globala uppvärmningen till två grader. Tanken är att på sikt skydda miljön i hela världen.

Nyan - 01 feb 18 kl. 11:22

President Niinistö tillträder idag-här kan du läsa hela hans tal

Idag, 1 februari, tillträder Sauli Niinistö som president för Finland.
Här nedan kan du läsa hela talet han planerar att hålla idag efter klockan 12.25: Ärade fru talman, bästa representanter för Finlands folk!

Supermiljöbloggen - 30 okt 19 kl. 13:09

Nytt globalt avtal ska lösa kvävekrisen

Världen står inför en kvävekris till följd av överanvändande av kväve inom jordbruket och industrin. På initiativ av Sri Lanka och FNs Miljöorgan UNEP har FNs medlemsländer nu antagit en åtgärdsplan för att försöka lösa krisen. Colombodeklarationen, som den kallas, ska stärka internationella åtgärder mot kväveföroreningar och läckage.

Supermiljöbloggen - 22 jul 15 kl. 08:11

Våtmarker kan hjälpa till att bromsa klimatförändringarna

Att dränera våtmarker förstör inte bara förutsättningarna för de djur och växter som lever i området, det gör också att stora mängder koldioxid släpps ut när det lagrade kolet får kontakt med syre och skickar ut växthusgaser i atmosfären. Men får de bevaras intakta är fördelarna många för både biologisk mångfald och klimat.  Våtmarker ska dräneras och bli odlingsbar mark eller betesmark.

Ekonomistas - 09 dec 19 kl. 07:00

Koldioxidtullar i EU: problematiska men motiverade

[Detta inlägg är ursprungligen publicerat i SIEPS serie Perspektiv]Klimatförändringarna är en ödesfråga för mänskligheten. Den nya ordföranden för EU-kommissionen, Ursula von der Leyen, markerar frågans vikt genom att som första punkt i sina politiska riktlinjer utlova en europeisk grön giv – A European Green Deal. Där ingår koldioxidtullar, det vill säga skatter på varor som importeras till EU i förhållande till deras koldioxidavtryck.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 1 timme sedan

Frågetecken kring svensk beredskap för coronaviruset

Regionernas förmåga att ta hand om smittade patienter är god, förutsatt att det inte blir någon smittspridning. Ungefär så kan man sammanfatta Socialstyrelsens inventering av sjukvårdens beredskap att ta hand om personer med covid-19..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Hyundai och Kias lösning gör automatväxellådan smartare

Biljättarna kontrollerar automatväxellådan med ai. Efter en analys av vägen och trafikförhållandena så skiftar systemet automatiskt till den mest förmånliga växeln..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Norska oljebolaget Equinor avbryter oljeborrplaner: Inte lönsamt

Det norska oljebolaget Equinor avbryter planerna på att borra efter olja utanför Australiens södra kust..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Iran dröjer med besked om avläsning av svarta lådorna

Iran står fast vid beslutet att det nedskjutna flygplanets färdskrivare ska hållas inom landets gränser för att läsas av på plats..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Ökad användning av biodrivmedel bakom minskning av koldioxidutsläpp

Koldioxidutsläppen från trafiken på vägarna minskade med 2 procent under förra året, jämfört med 2018..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Volvo Cars tre fabriker stängda: ”Allvarlig situation i Kina”

Biltillverkaren Volvo Cars återupptar produktionen på motorfabriken i Zhangjikou i Kina i veckan. Men bolagets tre bilfabriker i Kina är fortfarande stängda till följd av det nya coronaviruset..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Hon tog oss till månen – matematikern Katherine Johnson är död

Den amerikanska matematikern Katherine Johnson, vars beräkningar bidrog till den allra första månlandningen, har avlidit vid 101 års ålder..

Nyteknik - 6 timmar sedan

Kemijätte öppnar två anläggningar för elbilsbatterier

Kemiföretaget BASF planerar att öppna två fabriker där en nyckelkomponent till litiumjonbatterier ska tillverkas. Produktionen i Schwarzheide ska redan från start motsvara cirka 400 000 rena elbilar per år..

Nyteknik - 20 timmar sedan

Förslaget till regeringen: Högre mål för minskat matsvinn

Allt mindre mat slängs i onödan i Sverige. Men utvecklingen går för långsamt, anser Naturvårdsverket. Nu föreslår verket en höjd ambition, så att livsmedelsavfallet minskar med 20 procent från i år till 2025.

Nyteknik - 20 timmar sedan

Tupplur på jobbet piggar upp: ”Viktigt för din hjärna”

I Japan erbjuder företag sovplatser på arbetsplatsen för att trötta medarbetare ska kunna ta en tupplur under lunchen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.