Expressen > Opinion

Monday, 24 February, 12:46

Expressen - 14 feb 20 kl. 16:48

Ett förbud hjälper inte mot telefonbedragarnaEtt fåtal företag använder tyvärr telefonen för att vilseleda konsumenter. Dessa skojare måste stoppas! Men vi kommer inte åt problemet genom ett totalförbud mot försäljning och insamling per telefon. NIX är en välfungerande spärr mot oönskad telefonförsäljning som bör behållas, skriver NIX:s ordförande Jan Fager..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
NIX, Jan Fager

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett förbud, hjälperinte mot , telefonbedragarna
HBL - 27 jun 13 kl. 15:00

Nätförbud hjälper saimenvikaren

Sedan vintern har inte en enda saimenvikare dött i ett fiskenät, rapporterar Forststyrelsens Jakt- och fiskeövervakning. Saimenvikaren är världens mest utrotningshotade sälart, och många av dem dör i fiskenät. På vårvintern utfärdades ett tidsbestämt förbud mot fiske vid saimenvikarens fortplantningsområde för att skydda kutarna.

Västerbottens Folkblad - 07 feb 17 kl. 20:00

Förbud hjälper inte mot fattigdomen

Solidaritet och alla människors lika värde – oavsett bakgrund, etnicitet eller kön – har ända sedan den första partikongressen varit socialdemokratins kärna och ideologiska grundval. Förbud skapar mer problem än de löser. När vi engagerar oss för människor i utsatta lägen, är det dessa värden som vägleder oss, då vår strävan är ett samhälle utan […].

Dagen - 14 jun 18 kl. 16:54

Fi: Nej tack till tiggeriförbud

Ett tiggeriförbud hjälper ingen och stjälper alla, skriver Fi-företrädarna Soraya Post, Farida Al-abani och Joakim Månsson Bengtsson..

Dagen - 14 jun 18 kl. 16:54

Fi: Nej tack till tiggeriförbud

Ett tiggeriförbud hjälper ingen och stjälper alla, skriver Fi-företrädarna Soraya Post, Farida Al-abani och Joakim Månsson Bengtsson..

Västerbottens Folkblad - 30 maj 16 kl. 19:00

Beskedet: Inget förbud mot tiggeri inne i stan

Tiggeri ska inte förbjudas i Umeå kommun. Det slog kommunfullmäktige fast på måndagen. – Ett förbud hjälper inte dessa människor, säger Hans Lindberg (S).

Expressen - 13 aug 14 kl. 17:30

Ledare: Förbud hjälper inte tiggarna

En testballong från partiledningen eller bara en frifräsande riksdagsledamot? Tolkningen av moderaten Cecilia Magnussons krav på onsdagens DN Debatt om att förbjuda tiggeri går isär. Justitieminister Beatrice Ask (M) kallade i alla fall snabbt till presskonferens för att slå fast att Magnussons åsikter inte är partilinjen..

Dalarnas tidningar - 12 dec 14 kl. 20:57

Ungdomar tror inte att ett förbud hjälper

Ungdomar som DT pratat med är överens..

Corren - 12 nov 15 kl. 07:00

Cecilia StegöChilò: Tankeförbud hjälper ingen

Alla kan inte ges möjlighet till en bättre tillvaro i västvärlden..

Sydsvenskan - 17 feb 17 kl. 20:00

Varken fler poliser eller zonförbud hjälper mot fattigdom och hemlöshet

Vi har problem i staden vi älskar. Stora problem. Det skriver Santiago Troche..

Supermiljöbloggen - 30 okt 15 kl. 21:21

Han vill att Sverige ställer sig bakom förbud mot nya kolgruvor

Richard Denniss är antikolkraftskämpe och chefsekonom på den australienska tankesmedjan The Institute. Nyligen var han på besök i Sverige för att få svenska politiker att ställa sig bakom ett förbud mot nya kolgruvor. Genom ett brev har Karibatis president Anote Tong bett världens statsministrar ställa sig bakom sig ett globalt förbud mot nya kolgruvor, vilket australiensaren Richard Denniss tagit på det allvar det förtjänar.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 6 timmar sedan

Så kan Håkan Juholt rädda S ur avgrunden

Håkan Juholt är den sista stora ideologiska agitatorn socialdemokratin har. För partiets bästa – och förhoppningen om en rimligare värld – bör han återvända från exilen på Island, skriver statsvetaren Mike Enocksson (S)..

Expressen - Igår: 07:15

Lägg ner slöjförbudet, SD – ni står inte över lagen

När kommunpolitiker förbjuder rektorer att berätta för sina elever om svenska lagar och regler bryter det mot både lagar och demokratins grundvalar. Kommunpolitiker som tycker lagar är till för att brytas borde hitta ett annat yrke, skriver flera C-politiker om slöjförbudet i Skurup..

Expressen - I förrgår: 07:15

Redan 2008 skrev jag sanningen om ”apatiska” barnen

När välviljan och godtrogenheten hos lättmanipulerade svenskar slår till, är sanningen det första offret.I nästan 20 år blåljög politiker, barnläkare och journalister om de ”apatiska” flyktingbarnen, skriver Elisabet Höglund..

Expressen - I förrgår: 15:24

Se till att EU sätter stopp för stöldligorna, Löfven

Stefan Löfven och regeringen har misslyckats med att upprätthålla lag och ordning här hemma, och öppnat för en mer generös invandringspolitik. Dessa misstag får nu inte upprepas i budgetförhandlingarna inom EU. Svenska intressen måste värnas, skriver Moderaternas Elisabeth Svantesson, Jessika Roswall och Tomas Tobé..

Expressen - 21 feb 20 kl. 06:15

Agera mot den nya hemlösheten, Bolund

Det är dags att inse att vi har ett nytt Sverige som breder ut sig. Hyresgästföreningen kräver att bostadsminister Per Bolund tar taktpinnen och engagerar Morgan Johansson och Lena Hallengren i arbetet för att säkra rätten till en bostad för en rimlig kostnad, skriver Marie Linder..

Expressen - 20 feb 20 kl. 16:17

Höj skatten och sluta upp med tönterierna

Det är värt att påminna om att Liberalerna sitter i riksdagen på väljarnas nåder. Om de går till val på en skattepolitik som inriktar sig helt på att försvara den rikaste procenten är risken stor att de åker ur riksdagen, skriver Philip Botström, SSU i en replik till Luf:s Romina Pourmokhtari..

Expressen - 20 feb 20 kl. 09:01

Återta kontrollen – stryp arbetskraftsinvandringen

Den kraftigt ökade arbetskraftsinvandringen till Sverige har skapat en grogrund för undanträngning, lönedumpning, fusk och arbetslivskriminalitet.Nu behövs en kraftfull åtstramning av ett av världens mest oreglerade system för arbetskraftsinvandring.Jobb i framför allt LO-yrken ska i första hand gå till arbetslösa som redan bor i Sverige, skriver Daniel Färm och Martin Rynoson från tankesmedjan Tiden.

Expressen - 20 feb 20 kl. 06:15

Sluta diskutera etnicitet – det är helt meningslöst

Debatten om ungdomsrånen har fastnat i samma hjulspår som alla andra debatter.Att bara prata om etnicitet är meningslöst.På sin höjd är det ett populistiskt knep för att håva in likes på sociala medier.

Expressen - 19 feb 20 kl. 16:30

Få bort stigmat – avskaffa informationsplikten för hiv

Jag är övertygad om att informationsplikten är en bidragande faktor till att hiv fortsatt är en stigmatiserad sjukdom.Att regeringen nu utreder smittskyddslagen är välkommet.Nu måste informationsplikten avskaffas helt, skriver Axel Lilja, föreläsare som lever med hiv..

Expressen - 19 feb 20 kl. 11:14

Avgå Stefan Löfven – för Sveriges skull

På område efter område utvecklas Sverige åt fel håll, och Stefan Löfven är ytterst ansvarig. I vilken annan bransch som helst hade det här lett till uppsägning.Det är dags för Stefan Löfven att gå i pension – för Sveriges skull, skriver Muf-ordföranden Benjamin Dousa..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.