Skånskan > Nyheter

Tuesday, 18 February, 11:53

Skånskan - 14 feb 20 kl. 16:34

Lovar att utredning ska göras om arbetsmiljönHÖRBY
Kommunledningen i Hörby har nu yttrat sig om den arbetsmiljöanmälan som facken har lämnat in.
HR-chefen Paul Eklund säger att en neutral part ska utreda frågan om den psykosociala arbetsmiljön, men att det inte finns några belägg för påståendena om att anställda trakasseras och kränks. I sin 66a-anmälan larmar SACO-rådet, SSR och Vision om att arbetsmiljön på kommunledningsförvaltningen är under all kritik, och att många anställda mår dåligt och att sjukskrivningarna har ökat. Det rapporteras också om personal som har kränkts och mobbats av kommunledningen, och medarbetare som har fått gå på dagen. Men kommunledningen delar inte denna bilden, framgår det av HR-chefens svar.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖrbykommunledningen, Hörby, Paul Eklund, SACO, SSR, Vision, HR, Eklund, Arbetsmiljöverket

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Lovaratt , utredningska , görasom , arbetsmiljön
SmålandsPosten - 23 jun 16 kl. 19:48

Kommunen lovar utredning

Kommunen vill i dagsläget inte ge något direkt svar på vad som kommer att göras för ökad trafiksäkerhet på Växjövägen. Först ska frågan utredas innan de kommer med förslag..

Blekinge Läns tidning - 09 apr 16 kl. 04:00

Lovar fixa brister i arbetsmiljön

Ifö Ceramics platschef beklagar fackets kritik. Håkan Johannisson tycker att man tar ett ansvar. I sommar ska bristerna i arbetsmiljön fixas..

Kristianstadsbladet - 11 apr 16 kl. 15:00

Platschef lovar fixa brister i arbetsmiljön

Ifö Ceramics platschef beklagar fackets kritik. Håkan Johannisson tycker att man tar ett ansvar. I sommar ska bristerna i arbetsmiljön fixas..

DalaDemokraten - 05 aug 17 kl. 13:12

Efter björnattacken: Orsa Björnpark under utredning för arbetsmiljöbrott

Efter björnolyckan i Orsa Björnpark under fredagen då en 18-årig djurskötare omkom, ska nu Björnparken utredas för arbetsmiljöbrott uppger åklagare. Utredningen kommer även att granska ifall den här typen av närkontaktsmöten mellan besökare och rovdjur i framtiden kommer att fortsätta tillåtas, skriver DN..

Dalarnas tidningar - 05 aug 17 kl. 13:12

Efter björnattacken: Orsa Björnpark under utredning för arbetsmiljöbrott

Efter björnolyckan i Orsa Björnpark under fredagen då en 18-årig djurskötare omkom, ska nu Björnparken utredas för arbetsmiljöbrott uppger åklagare. Utredningen kommer även att granska ifall den här typen av närkontaktsmöten mellan besökare och rovdjur i framtiden kommer att fortsätta tillåtas, skriver DN..

Sydöstran - 29 okt 15 kl. 15:36

Kräver utredning efter tung olycka

Den flera ton tunga barktrumman föll till marken i Mörrum. Nu måste en utredning göras..

Barometern - 14 nov 17 kl. 16:27

En ny utredning om förskolor i Torsås

Förslag och utredningar om förskolornas framtid håller på att bli en ny långbänk för politikerna. Nu ska en ny utredning genomföras..

Trelleborgs Allehanda - 22 sep 14 kl. 06:30

Slår larm om stressig arbetsmiljö

Foto: Jenny Isaksson
”Många går hem och gråter, har ont i magen och känner sig stressade”, säger Annette Larsson, skyddsombud på avdelning 22 på Trelleborgs lasarett. Hon och kollegan Karin Eurenius kräver nu att sjukvårdsledningen gör något åt problemen.
– Samtidigt som vi blivit mindre personal har vi fått fler arbetsuppgifter, vi hinner inte med patienterna, säger Annette Larsson som upplever att hon och hennes undersköterskekollegor inte har möjlighet att vårda patienterna så som de borde.

Magazin24 - 25 jun 12 kl. 11:50

Arbetsmiljöverket vill granska tillbud

I slutet av maj inträffade ett tillbud på ett företag på Kungsörsvägen i Arboga. Nu vill Arbetsmiljöverket ta del av företagets utredning kring tillbudet. Den 4 juni fick Arbetsmiljöverket in en anmälan från ett företag på Kungsörsvägen i Arboga gällande ett allvarligt tillbud som inträffade den 25 maj.

SmålandsPosten - 17 okt 14 kl. 06:00

Barn- och ungdomspsyk hotas av vite för brister i arbetsmiljön

Landstingets barn- och ungdomspsykiatriska klinik brister i arbetsmiljön. Nu hotas kliniken av vite.
Det har Arbetsmiljöverket beslutat efter sin granskning av verksamheten.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 minuter sedan

Verktyg stals från byggplats

Hamnen Natten till onsdagen i förra veckan bröt sig tjuvar in på en byggarbetsplats på Borrgatan i hamnen.
Tjuvarna gjorde hål i staketet som omgärdar bygget, och stal sedan diverse verktyg. Bland annat saknas en cementblandare, betongslip, skruvdragare och andra arbetsredskap..

Skånskan - 3 minuter sedan

Man rånad på keps och väska

Malmö En man i 20-årsåldern rånades natten till tisdagen när två killar konfronterade honom och visade fram ett knivliknande föremål.
Mannen tvingades lämna ifrån sig sin keps, mobiltelefon och en väska..

Skånskan - 30 minuter sedan

Pappor i slagsmål på lekland

Malmö När en man tog hans son hårt i armen på Busfabriken på Jägersro slog pappan till mannen. Som slog tillbaka.
Det urartade i ett slagsmål som tvingade polis att avlägsna de båda papporna från leklandet.

Skånskan - 1 timme sedan

Cyklist och bilist i kollision

Malmö En olycka där en personbil och en cykel är inblandade har inträffat på Lorensborg.Polis och ambulans larmades på tisdagsförmiddagen till korsningen Lorensborgsgatan/Stadiongatan med anledning av trafikolyckan. Det finns inga uppgifter om några skadade i nuläget eller närmare detaljer kring händelsen.

Skånskan - 1 timme sedan

Ofredade hade inget körkort

ESLÖV En man i 20-årsåldern har polisanmält för att ha ofredat sin expartner under måndagseftermiddagen. Mannen ska enligt anmälan ha begett sig till sin expartners bostad på Rönneberga och sparkat och slagit på hennes ytterdörr.
Polisen larmades till platsen och fick stopp på mannen när han var på väg därifrån med sin bil.

Skånskan - 1 timme sedan

Tonåring slog sönder möbler

ESLÖV En 17-årig tjej som är intagen på ett HVB-hem i Eslövs kommun har polisanmälts för skadegörelse. Enligt polisanmälan har flickan brusat upp och då slagit sönder flera möbler på sitt rum..

Skånskan - 1 timme sedan

Tjuven var sugen på korv

MARIEHOLM Korvar och korvbröd, med läsk därtill, hörde till det som en tjuv fick med sig under ett inbrott i klubbhuset som Marieholms boule har.
Klubben upptäckte under måndagen att det varit inbrott i klubbhuset. Under inbrottet har det även stulits en industridammsugare och en dörr..

Skånskan - 1 timme sedan

Skoltjuvar tog iPads

STAFFANSTORP Natten till tisdag bröt sig okända gärningsmän in i Baldersskolan i Staffanstorp.
Deras byte blev ett okänt anta iPads.
Det var strax efter midnatt, 00.

Skånskan - 1 timme sedan

Stal sommardäcken

STAFFANSTORP Ett bilföretag på Vesumsvägen i Staffanstorp utsattes för inbrott och stöld natten mellan söndag och måndag.
Okända gärningsmän tog sig in och från en bil stal de fyra sommardäck på fälgar värda tillsammans 15 000 kronor. Bilen hade de pallat upp och den hade även fått en del andra skador av hanteringen.

Skånskan - 1 timme sedan

Skadegörelse på förskola

STAFFANSTORP S:t Staffans församlings förskola, Druvan och Axet, som ligger på Brågarpsvägen har utsatts för skadegörelse.
Det var någon gång under helgen som två rutor krossades. En fönsterruta blev helt förstörd medan den andra fick två av fyra rutor sönderslagna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.