Skånskan > Nyheter

Tuesday, 18 February, 11:53

Skånskan - 14 feb 20 kl. 16:35

”Kommunen tar inte kränkningarna på allvar”HÖRBY
Från fackligt håll är man inte helt nöjda med svaret från kommunen – varken när det gäller beskedet om utredningen som ska göras eller uppgifterna om att inga kränkningar är anmälda. – Vi tycker inte att arbetsgivaren tar kränkningarna på allvar. Vi får fundera på hur vi ska agera vidare. Vi behöver ta detta med våra förbund och våra ombudsmän och gå igenom svaret och analysera det tillsammans, säger Maria Westlund, kommunombud för Lärarnas Riksförbund och ordförande i Sacorådet.
– Antingen accepterar vi deras svar eller så får vi vända oss till Arbetsmiljöverket.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
HÖrbyfrån, Maria Westlund, Lärarnas Riksförbund, Sacorådet, Arbetsmiljöverket, SSR, Vision, HR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunen, tarinte , kränkningarna, allvar
Nya Wermlands Tidningen - 23 feb 18 kl. 12:56

"Vi tar oron på allvar"

Svanskogsbor har uttryckt oro för förslaget om att bygga förskolan vid Svanskogs skola intill Storgatan, bland annat vill man att kommunen mäter hur mycket buller och avgaser det blir på platsen.– Vi tar oron på allvar, säger Ulrika Simonsson (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden..

Kristianstadsbladet - 28 jun 17 kl. 00:01

Kommunen tar klimatutmaningen på allvar

Utsläppen ifrån transportsektorn är en stor utmaning för Sverige. För att vi ska få ett socialt och ekonomiskt hållbart Sverige, är det viktigt att resor sker på ett miljöanpassat och effektivt sätt..

BT - 17 maj 11 kl. 14:41

Vi tar skolan på allvar

Vilka resurser vi har att satsa på skolan styrs av politiska beslut. Det vore märkligt om inte detta finge påpekas utan att man beskylls för att ?blanda in?

SR - 20 apr 11 kl. 06:17

Få oppositionella tar beslutet på allvar

I Syrien avskaffades i går det 48 år gamla undantagstillståndet. Men få inom oppositionen tar beslutet på allvar - eftersom makten i Syrien börjar och slutar med presidenten och eftersom man samtidigt införde en ny lag om att alla demonstrationer måste godkännas av inrikesministeriet..

Nya Wermlands Tidningen - 25 maj 11 kl. 22:42

Karlstad BK tar DM på allvar

Skattkärr slet och jobbade för att klara sig undan ett tvåsiffrigt nederlag. Karlstad BK var ute efter att vinna en rejäl seger och känna att man fått svettas ut ordentligt. Hur det gick?

Helsingborgs Dagblad - 02 jul 11 kl. 00:41

Kd säger att de tar kulturen på allvar!

Kristdemokraterna tar kulturen på allvar, hette det i en insändare på HD:s "Min mening" i veckan (26/6), undertecknad av bland andra förre kulturnämndsordföranden Anders Lundström. Texten innehåller inte en enda konkret sakfråga, bara stora ord. "Helsingborg ska vara en öppen, tolerant och engagerad stad", heter det..

Skånskan - 06 okt 15 kl. 11:12

Teater som tar barnen på allvar

Recension SCEN
Vattenmamman
Teater Sagohuset
Av: Isa Schöier
Regi: Stalle Ahrreman
Scenografi och kostym: Marta Cicionesi
Kostymmästare: Anika Cano
Komposition: Kirsti Öibakken Pedersen
Ljus: Mikael Wellershaus
Medverkande: Ola Citron, Nanna Nore, Kirsti Öibakken PedersenEn mamma med oändlig törst, en dotter som till slut säger ifrån. De vuxna i salongen sitter allvarliga, kanske rädda för vad denna inledande presentation av temat ska bära med sig. Barnen skrattar åt mamman som dricker ur toaletten om glasen inte räcker till men tittar lite oroligt kring sig, medvetna om mörkret som lurar.

DN - 19 nov 16 kl. 10:53

Zuckerberg tar problemet på allvar

Falska nyheter har fått stor spridning i sociala medier och många har anklagat Facebook för att ha påverkat presidentvalet i USA. Mark Zuckerberg har förnekat det, men meddelar nu att bolaget tar problemet på allvar..

SmålandsPosten - 12 apr 14 kl. 08:26

Uppvind vill att kommunen tar över ägandet

I flera kommuner i landet har kommunala fastighetsbolag gått in som ägare för vindkraftsprojekt. Nu är det dags för Uppvidinge kommun att ta ställning till detta när Föreningen Uppvind erbjuder kommunen att ta över ägandet. Uppvind är en ekonomisk förening som bildades av fyra markägare från bygden, tillsammans med prästlönetillgångar i Växjö stift.

YLE - 08 sep 14 kl. 20:59

Kommunen tar över planeringen

Malax kommun tar över planeringen av Bergö skola från Bergö öråd. Det beslöt kommunstyrelsen på måndag kväll. Enligt den tidigare överenskommelsen skulle örådet ansvara för planeringen och stå för planeringskostnaderna av skolan.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 minuter sedan

Verktyg stals från byggplats

Hamnen Natten till onsdagen i förra veckan bröt sig tjuvar in på en byggarbetsplats på Borrgatan i hamnen.
Tjuvarna gjorde hål i staketet som omgärdar bygget, och stal sedan diverse verktyg. Bland annat saknas en cementblandare, betongslip, skruvdragare och andra arbetsredskap..

Skånskan - 3 minuter sedan

Man rånad på keps och väska

Malmö En man i 20-årsåldern rånades natten till tisdagen när två killar konfronterade honom och visade fram ett knivliknande föremål.
Mannen tvingades lämna ifrån sig sin keps, mobiltelefon och en väska..

Skånskan - 30 minuter sedan

Pappor i slagsmål på lekland

Malmö När en man tog hans son hårt i armen på Busfabriken på Jägersro slog pappan till mannen. Som slog tillbaka.
Det urartade i ett slagsmål som tvingade polis att avlägsna de båda papporna från leklandet.

Skånskan - 1 timme sedan

Cyklist och bilist i kollision

Malmö En olycka där en personbil och en cykel är inblandade har inträffat på Lorensborg.Polis och ambulans larmades på tisdagsförmiddagen till korsningen Lorensborgsgatan/Stadiongatan med anledning av trafikolyckan. Det finns inga uppgifter om några skadade i nuläget eller närmare detaljer kring händelsen.

Skånskan - 1 timme sedan

Ofredade hade inget körkort

ESLÖV En man i 20-årsåldern har polisanmält för att ha ofredat sin expartner under måndagseftermiddagen. Mannen ska enligt anmälan ha begett sig till sin expartners bostad på Rönneberga och sparkat och slagit på hennes ytterdörr.
Polisen larmades till platsen och fick stopp på mannen när han var på väg därifrån med sin bil.

Skånskan - 1 timme sedan

Tonåring slog sönder möbler

ESLÖV En 17-årig tjej som är intagen på ett HVB-hem i Eslövs kommun har polisanmälts för skadegörelse. Enligt polisanmälan har flickan brusat upp och då slagit sönder flera möbler på sitt rum..

Skånskan - 1 timme sedan

Tjuven var sugen på korv

MARIEHOLM Korvar och korvbröd, med läsk därtill, hörde till det som en tjuv fick med sig under ett inbrott i klubbhuset som Marieholms boule har.
Klubben upptäckte under måndagen att det varit inbrott i klubbhuset. Under inbrottet har det även stulits en industridammsugare och en dörr..

Skånskan - 1 timme sedan

Skoltjuvar tog iPads

STAFFANSTORP Natten till tisdag bröt sig okända gärningsmän in i Baldersskolan i Staffanstorp.
Deras byte blev ett okänt anta iPads.
Det var strax efter midnatt, 00.

Skånskan - 1 timme sedan

Stal sommardäcken

STAFFANSTORP Ett bilföretag på Vesumsvägen i Staffanstorp utsattes för inbrott och stöld natten mellan söndag och måndag.
Okända gärningsmän tog sig in och från en bil stal de fyra sommardäck på fälgar värda tillsammans 15 000 kronor. Bilen hade de pallat upp och den hade även fått en del andra skador av hanteringen.

Skånskan - 1 timme sedan

Skadegörelse på förskola

STAFFANSTORP S:t Staffans församlings förskola, Druvan och Axet, som ligger på Brågarpsvägen har utsatts för skadegörelse.
Det var någon gång under helgen som två rutor krossades. En fönsterruta blev helt förstörd medan den andra fick två av fyra rutor sönderslagna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.