Skånskan > Nyheter

Tuesday, 18 February, 11:51

Skånskan - 14 feb 20 kl. 16:30

Tid att lära ute på företagTRELLEBORG Industriakademi syds första studenter har gett sig ut i verkligheten.
På vägen mot ett jobb inom den lokala industribranschen har eleverna nu lämnat skolbänken för utbildning ute på de lokala företagen.Det har gått knappt sex månader sedan den skräddarsydda utbildningen i Trelleborg drog igång i jakt på att hitta kompetent personal till industriföretag i Trelleborg, Svedala och Vellinge.
Skånskan var med vid uppropet för de tolv första eleverna som i september antogs till utbildningen som sker i nära samarbete mellan lokala företag och Söderslättsgymnasiets teknikcollege. Ett av de åtta företagen som är involverade är Tre-mek med lokaler på Trelleborgs västra industriområde.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
TRELLEBORG Industriakademi, Trelleborg, Vellinge, Söderslättsgymnasiets, Tre, Trelleborgs, Industriakademin, Barunovic, CNC, Dario Barunovic, Anders Rundquist, Tetrapak, Saab, Österlenföretag, Herrströms, Teknikcolleges, Pernilla Bergqvist

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tidatt , lära, ute, företag
Dagensanalys.se - 15 maj 17 kl. 17:50

GDPR och undersökningsföretag – Intervju med Axel Tandberg

Det är nu mindre än 450 dagar till GDPR vinner laga kraft, och för företag som jobbar med undersökningar innebär det en hel del saker att tänka på. Jag intervjuade Axel Tandberg, jurist på Tandberg & Partners, ordförande i ERM och med anknytning till SMIF, för att få reda på vad som gäller och vad företagen bör tänka på. Efter lite förvirring kring vilken tid vi faktiskt skulle ta vårt telefonmöte (klockan 3 eller 13) får vi till slut tag på varandra.

YA - 24 apr 14 kl. 06:30

Fika som ute fast hemma - Sofis idé

Foto: Sprisse Nilsson
Hemförsäljning av burkar, kläder, smycken och en hel del annat finns redan. Varför inte kaffe, tänkte 22-åriga Tomelillabon Sofi Bengtsson som nu startat eget företag för homepartyförsäljning av kaffe, te och choklad.
Som att fika ute, fast hemma.

BT - 01 dec 13 kl. 09:08

Oseriösa företag tummar på säkerheten

Byggbranschen ska vara en trygg bransch utan dödsolyckor och svartarbete. Sveriges Byggindustrier vill därför bland annat se fler inspektioner och fler uppföljningar av att företag verkligen följer de regler som gäller i Sverige. Antalet olyckor minskar i byggbranschen men vi är inte nöjda så länge människor riskerar att omkomma på sin arbetsplats.

Dagensanalys.se - 25 feb 19 kl. 13:12

5 digitala trender som företag måste ha koll på inför framtiden

I den nya, ”post-digitala” eran kommer framgång att bygga på en organisations förmåga att behärska nya teknologier, skriver konsultjätten Accenture i en ny rapport. Genom att kombinera dessa teknologier kan företag möjliggöra personliga upplevelser för kunder, anställda och affärspartners. Detta är en av slutsatserna i Accenture Technology Vision 2019, en årlig rapport från Accenture som förutspår vilka digitala trender som kommer att definiera företag och marknader de kommande tre åren.

Barometern - 05 maj 14 kl. 06:47

Industriföretag behöver mer plats

Emmaboda industriservice börjar bli trångbott och lokalerna behöver byggas ut. Företaget visade nyligen upp sig på industri- och företags­dagen, och när ägaren Jan Franksson visar runt i lokalerna på baksidan av före detta syfabriken på Esplanaden uppehåller han sig vid lokalernas storlek.
– Vi har gjort en hel del investeringar i skrymmande maskiner.

YLE - 12 mar 15 kl. 06:49

Knus-Galán: Vi lever i en tid av massiva läckor

- Det känns väldigt roligt att få priset. Jag ser det som ett stöd för den grävande journalistiken som är illa ute och verkligen behöver allt stöd den kan få, säger Minna Knus-Galán, som utsågs till Årets journalist vid en galamiddag på onsdag kväll. Priset har instiftats av det svenska förlaget Bonniers AB.

Skånskan - 09 apr 19 kl. 20:30

Han låter det ta den tid det tar

CROSSHOBBY. Jonas Lidén hade för mycket av jobbet i huvudet – så han startade mekarfirma på fritiden för att ha något helt annat att gå upp i. Han servar motorcyklar, och kunderna får acceptera att det tar den tid det tar.

Helsingborgs Dagblad - 13 jan 16 kl. 19:34

Id-kontroller stänger ute och traumatiserar

Sverige har precis gjort så att den nordiska passfriheten, som funnits sedan 1952, nu bör räknas som bruten, detta i och med beslutet att införa id-kontroller för de människor som vill in i landet.Det är en väldigt kall tid på mer än ett sätt.Lagrådet fick i december en remiss på regeringens lagförslag om särskilda åtgärder vid allvarlig fara för den allmänna ordningen eller den inre säkerheten i landet.

Skånskan - 14 aug 16 kl. 08:00

Från tiggeri till eget företag

Malmö Förut livnärde de sig genom att tigga ute på gatan. I dag håller de på att starta upp ett eget företag och drömmer om att bli en del av det svenska samhället.Dammet från ekträt yr i luften när Valentin Grigore sätter igång med sågmaskinen.

Skånskan - 02 mar 19 kl. 15:00

Två Eslövsföretag har blivit uppköpta

ESLÖV Två Eslövsföretag har på senaste tiden blivit uppköpta av större bolag.
Stockholmsföretaget Assemblin VS har förvärvat Värmesvets Entreprenad i Eslöv AB, och Lundaföretaget Grothbolagen köper D&P Anläggning AB i Eslöv.Värmesvets Entreprenad har en årsomsättning på cirka 90 miljoner kronor och 44 anställda.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 30 minuter sedan

Pappor i slagsmål på lekland

Malmö När en man tog hans son hårt i armen på Busfabriken på Jägersro slog pappan till mannen. Som slog tillbaka.
Det urartade i ett slagsmål som tvingade polis att avlägsna de båda papporna från leklandet.

Skånskan - 1 timme sedan

Cyklist och bilist i kollision

Malmö En olycka där en personbil och en cykel är inblandade har inträffat på Lorensborg.Polis och ambulans larmades på tisdagsförmiddagen till korsningen Lorensborgsgatan/Stadiongatan med anledning av trafikolyckan. Det finns inga uppgifter om några skadade i nuläget eller närmare detaljer kring händelsen.

Skånskan - 1 timme sedan

Ofredade hade inget körkort

ESLÖV En man i 20-årsåldern har polisanmält för att ha ofredat sin expartner under måndagseftermiddagen. Mannen ska enligt anmälan ha begett sig till sin expartners bostad på Rönneberga och sparkat och slagit på hennes ytterdörr.
Polisen larmades till platsen och fick stopp på mannen när han var på väg därifrån med sin bil.

Skånskan - 1 timme sedan

Tonåring slog sönder möbler

ESLÖV En 17-årig tjej som är intagen på ett HVB-hem i Eslövs kommun har polisanmälts för skadegörelse. Enligt polisanmälan har flickan brusat upp och då slagit sönder flera möbler på sitt rum..

Skånskan - 1 timme sedan

Tjuven var sugen på korv

MARIEHOLM Korvar och korvbröd, med läsk därtill, hörde till det som en tjuv fick med sig under ett inbrott i klubbhuset som Marieholms boule har.
Klubben upptäckte under måndagen att det varit inbrott i klubbhuset. Under inbrottet har det även stulits en industridammsugare och en dörr..

Skånskan - 1 timme sedan

Skoltjuvar tog iPads

STAFFANSTORP Natten till tisdag bröt sig okända gärningsmän in i Baldersskolan i Staffanstorp.
Deras byte blev ett okänt anta iPads.
Det var strax efter midnatt, 00.

Skånskan - 1 timme sedan

Stal sommardäcken

STAFFANSTORP Ett bilföretag på Vesumsvägen i Staffanstorp utsattes för inbrott och stöld natten mellan söndag och måndag.
Okända gärningsmän tog sig in och från en bil stal de fyra sommardäck på fälgar värda tillsammans 15 000 kronor. Bilen hade de pallat upp och den hade även fått en del andra skador av hanteringen.

Skånskan - 1 timme sedan

Skadegörelse på förskola

STAFFANSTORP S:t Staffans församlings förskola, Druvan och Axet, som ligger på Brågarpsvägen har utsatts för skadegörelse.
Det var någon gång under helgen som två rutor krossades. En fönsterruta blev helt förstörd medan den andra fick två av fyra rutor sönderslagna..

Skånskan - 1 timme sedan

Bröt sig in genom altandörr

Stångby En villa på Soldat Bohms gata fick besök av tjuvar i helgen. Någon gång mellan lördag lunchtid och söndag lunchtid bröt sig någon in genom altandörren och sökte igenom huset. Det är oklart vad som saknas..

Skånskan - 2 timmar sedan

Sportlovslediga fick prova på handboll

Skurup Under måndagsförmiddagen och kvällen fanns det möjlighet till att känna på hur det är att spela handboll.
Skurups handboll bjöd in alla åldrar till Skurups sparbank arena under måndagen.Denna måndagsförmiddag är det över 20 barn och några ungdomar som är på plan och får instruktioner av ledarna.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.