Sydöstran > Nyheter

Friday, 21 February, 12:38

Sydöstran - 14 feb 20 kl. 16:30

Politiken måste lita på professionenI takt med att det politiska landskapet ritas om i vårt land så innebär det inte bara konsekvenser för de partier som tappar stöd och mandat. Det innebär också ett hårdare klimat för såväl journalister som kommunala tjänstemän. .
Läs mer på Sydöstran

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Politikenmåste , lita, professionen
Barometern - 11 mar 14 kl. 06:45

Lita på hjärtsjukvården

Inlägg om Kalmar läns hjärtsjukvård har publicerats de senaste veckorna. Fakta i dessa inlägg var tyvärr korrekta siffror utan sammanhang blandat med rena felaktigheter. Effekten kan tyvärr bli att man som patient i värsta fall misstror vården.

Trelleborgs Allehanda - 01 apr 11 kl. 07:15

Hon vill lära oss att lita på lärarna

Sofie Paxer är Lärarförbundets nya ordförande i Trelleborg.
Matte- och NO-läraren Sofie Paxer började på Liljeborgsskolan vårterminen 2004. Då hade hon jobbat sina första fyra år i yrket på Örtagårdsskolan på Rosengård.

Kristianstadsbladet - 02 sep 14 kl. 08:00

"Vi måste ha in professionen

Foto: Lasse Ottosson
Hans Ingvarsson har i drygt 30 år jobbat som sjuksköterska på Centralsjukhuset i Kristianstad. Nu vill han ta klivet in i politiken för att påverka sjukvårdsfrågorna ur ett personalperspektiv.
I våras uppmärksammade Hans Ingvarsson att det hade bildats ett nytt parti, Vårdpartiet i Skåne.

SmålandsPosten - 15 aug 14 kl. 07:04

S har inte politiken mot vinstjakten

Sju av tio svenskar tycker inte att privata företag ska få plocka ut vinst från välfärden. Våra skattepengar ska gå till vården, skolan och omsorgen, inte ned i fickorna på någon riskkapitalist. Men i riksdagen har länge alla partier utom Vänsterpartiet försvarat vinsterna.

BT - 11 sep 14 kl. 15:33

Lita på personalen i sjukvården

Hälso- och sjukvården är en av de mest kunskapsintensiva branscherna. Personalen är välutbildad, ytterst professionell och vill konstant jobba med att förbättra resultaten för patienterna. Om vi även fortsatt ska ha en sjukvård i världsklass måste vi använda personalen kompetens rätt och ledning och styrning av sjukvården förändras.

Dagens Medicin - 27 aug 18 kl. 15:14

”Man måste lita på oss”

Mätt på ignorans skrev Anna Spencer sin enormt uppskattade krönika om att avskaffa dumhetskulturen i vården. Nu hoppas hon att politikerna verkligen lyssnar på professionen..

Nyheter 24 - 14 feb 12 kl. 16:01

Eric Rosén: "Så gör de politiken mindre på riktigt och mindre relevant"


KRÖNIKA. Eric Rosén om Att man kan lita på politikers ord och på att de vet vad de snackar om är väldigt viktigt.Därför är det också rimligt att de är förhållandevis försiktiga nuförtiden, och det är lätt att förstå att en sådan som Stefan Löfven är extremt återhållsam i jämförelse med sin företrädare, som ju hamnade så snett så ofta.

SmålandsPosten - 18 aug 14 kl. 06:19

Mer etik i politiken

För vissa frågor som berör organisation i vård och skola önskar jag inför stundande valrörelse att politiker skulle ta hjälp av etiken för att säkerställa god kvalitet och långsiktighet. Vi skulle alla troligen ha nytta av att de etiska värden som, kanske ofta omedvetet, ligger bakom förslag och idéer, togs upp till ytan och tydliggjordes i den politiska debatten.

Etik är den systematiska reflektionen över mänskliga värderingar och handlingar och motiven för dessa.

Skånskan - 22 maj 19 kl. 05:00

Flyttar till USA och lämnar politiken

STAFFANSTORP Omsorgsnämndens ordförande, Liliana Lindström (M), lämnar alla sina politiska uppdrag i Staffanstorp den siste maj.
Orsaken är att familjen ska flytta till USA.– Min man har fått ett mycket trevlig erbjudande som innebär arbete i New Hampshire i USA.

Nyheter 24 - 29 nov 11 kl. 13:55

Eric Rosén: "Vi måste sluta lita på folkvalda"


KRÖNIKA. Eric Rosén om hur vi har ett alltför slappt system och alltför liten kontroll av våra politiker och partier. Jag har aldrig varit särskilt kritisk mot riksdagsledamöternas löner, politikernas arvoden eller statsrådens ersättningar.

Aftonbladet - 20 jan 13 kl. 00:38

Vad går att lita på i en värld full av fantasier?

Det fula i sporten kan precis som det fula i politiken bli en tävlingsgren i sig själv.

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 30 minuter sedan

Hårt slag mot den thailändska oppositionen

Det thailändska oppositionspartiet Ny framtid har upplösts och dess 16 mest framstående medlemmar får inte ägna sig åt politik de närmaste tio åren, enligt ett domstolsbeslut..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Landslaget höll krismöte efter vallarkritik

Det svenska skidlandslaget hade krismöten efter den hårda kritiken mot vallarteamet efter den fjärde etappen i Ski Tour..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Fler tåg kommer i tid

Av Skånes samtliga Pågatåg kom 95,1 procent fram i tid i fjol, jämfört med 93,6 procent för 2018. Det visar Skånetrafikens bokslut..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Dukat och klart för Dadgostar – enda kandidaten

Det tycks vara dukat och klart för Nooshi Dadgostar (V) som ny partiledare för Vänsterpartiet. Några andra kandidater finns inte när tiden för nomineringar går ut i dag. Men flera vänsterpartister är kritiska till hur processen gått till..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Högerextrema hotnivån "mycket hög" i Tyskland

Polisnärvaron kommer att förstärkas på en rad platser runt om i Tyskland för att möta hotet från den högerextrema rörelsen i landet efter det rasistiska dådet i Hanau i onsdags, säger Tysklands inrikesminister Horst Seehofer..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Åtal: Hade inget arbetstillstånd

Den 32-årige mannen anställde en yngre släkting utan tillstånd att arbeta i Sverige..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Företag till virusmöte hos regeringen

Coronavirusets eventuella konsekvenser på svensk ekonomi får nu regeringen att agera. En rad svenska företag, bland annat Volvo och Scania, kallas till möte hos näringsminister Ibrahim Baylan (S)..

Sydöstran - 45 minuter sedan

Robin har skänkt kakor för två miljoner kronor till äldre

Konditorn Robin Falck har under åren skänkt hundratusentals godsaker till äldreboenden i kommunen, till ett värde av två miljoner kronor. .

Sydöstran - 1 timme sedan

Bygglovet inlämnat – ”På översta våningen är en restaurang placerad”

Nu är bygglovet för det nya kulturhuset i Karlskrona inlämnat. Enligt tidsplanen ska bygget vara klart vid årsskiftet 2022/2023..

Sydöstran - 1 timme sedan

Virusoro slår mot Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen faller på bred front, i linje med ledande Europabörser. En ny orosvåg för konsekvenserna av det nya coronaviruset sköljer över marknaden..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.