Skånskan > Opinion

Friday, 21 February, 05:01

Skånskan - 14 feb 20 kl. 16:25

Familjerådgivning på hemmaplan på gångSVEDALA
Den 1 april föreslås avgiften för familjerådgivningen att höjas. Det som en del av det ekonomiskt trängda läget inom vård- och omsorg men även för att på sikt erbjuda rådgivning i Svedala i stället för som idag i Lund. – Nu har vi kompetensen själva här i Svedala och därför vill vi nu erbjuda familjerådgivning i egen regi, säger Svedalas socialchef Leena Berlin Hellrup.
Vid sitt senaste möte beslöt socialnämnden att dels höja avgiften för ett samtal från dagens 305 kronor till 400 kronor från 1 april i år, dels att även debitera avgiften om inte avbokning av ett inbokat samtal görs senast 48 timmar innan. – Antalet återbud har stigit och som det ser ut i dag behöver man inte betala om man uteblir, en kostnad som då faller på kommunen,
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Svedaladen, Svedala, Lund, Svedalas, Leena Berlin Hellrup, Leena Berlin HellrupHon, Svedalaborna

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Familjerådgivning, hemmaplan, gång
ÖstersundsPosten - 23 sep 14 kl. 09:51

Ta inte bort kyrkans familjerådgivning

Härnösands stifts satsning på Svenska kyrkans familjerådgivning har hittills varit ett föredöme. Ni har visat att ni tar människors livssituation på allvar och vill ge stöd i en av de frågor som är absolut viktigast, nämligen våra nära relationer..

UNT - 12 dec 14 kl. 06:00

Allt fler söker familjerådgivning

Antalet par som söker familjerådgivning i Uppsala har ökat med mer än 20 procent..

UNT - 23 sep 15 kl. 11:30

Familjerådgivning kan bli kommunal

I sex år har Uppsala kommuns familjerådgivning utförts av ett privat företag..

UNT - 11 nov 15 kl. 13:35

Bokningsstopp för familjerådgivning

Uppsala kommuns familjerådgivning tar inte emot fler bokningar i år..

SR - 18 maj 16 kl. 14:56

Allt fler tar hjälp av kommunens familjerådgivning

Antalet ärenden hos kommunernas familjerådgivning fortsätter öka..

Världen Idag - 30 jun 17 kl. 15:12

Bönebarack och familjerådgivning på Hönö

På lördag startar Hönökonfe-rensen, med ny ”bönebarack” och tillgång till familjerådgivning. Besökarna ska dessutom få lära sig hur man kan betjäna ex-kriminella. En app, Hönökonferensen 2017, ger besökarna aktuell information fortlöpande..

YLE - 29 nov 16 kl. 11:37

Välbesökt familjerådgivning i Vasa firar femtio år av verksamhet

Nu har familjerådgivningen i Vasa funnits i femtio år. Om det blir femtio till är osäkert men ledande psykolog Pi Sundell hoppas att man kan fortsätta den mångprofessionella verksamheten. Familjerådgivningen på Vörågatan i Vasa firar 50 år.

Helsingborgs Dagblad - 25 mar 15 kl. 12:01

Nej till checkhäfte för familjerådgivning

Ett checkhäfte med tre gratisbesök på familjerådivning. Det vill KD-politiker ge alla förstagångsföräldrar i Ängelholm..

Nerikes Allehanda - 30 maj 15 kl. 06:03

Familjerådgivning vill nå Hällefors och Ljusnarsberg

I dag finns familjerådgivningen i länet i Örebro, Lindesberg, Karlskoga och Hallsberg. I höst finns familjemottagningar även i Hällefors och Ljusnarsbergs kommuner..

UNT - 11 feb 19 kl. 13:08

Fortsatt fritt för familjerådgivning?

Ska familjerådgivningen kosta direkt eller bara via skattsedeln?.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 8 timmar sedan

V i Malmö stödjer Dadgostar

MALMÖ Vänsterpartiet i Malmö beslutade på ett möte på torsdagskvällen att nominera Nooshi Dadgostar som ny partiordförande efter avgående Jonas Sjöstedt.
En ny partiledare ska väljas på partiets kongress i Västerås i slutet av maj. På medlemsmötet diskuterades både det nya partiprogrammet och sakpolitik.

Skånskan - 9 timmar sedan

Kiese Thelin från start i MFF

FOTBOLL Isaac Kiese Thelin är tillbaka och nyförvärvet tar direkt plats i MFF:s startelva mot Wolfsburg.När MFF möter den tyska Bundesliga-nian Wolfsburg på bortaplan i Europa Leagues sextondelsfinaler, så finns ett mycket starkt supporterstöd för Di Blåe på närmare 4 300, som har åkt från Skåne.
Spelarna i de båda lagen kommer att bära sorgeband och matchen inleds med en tyst minut.

Skånskan - 10 timmar sedan

Bilen pajade direkt – kund kräver pengarna tillbaka

MELLANSKÅNE
En kund hos en mellanskånsk bilhandlare har anmält företaget till Allmänna reklamationsnämnden. Kvinnan uppger i sin anmälan att hon köpte en bil för 16 000 kronor hösten 2018. Redan efter några dagars körning gick den sönder.

Skånskan - 10 timmar sedan

Sockrat kioskavtal ska locka

SÖVDE Kioskentreprenör i Sövde sökes för minst två – kanske fyra år.
På sikt kan entreprenaden utökas med hela Salsbjerområdet.– Det blir lite lugnare i år.

Skånskan - 11 timmar sedan

210 kvadratmeter stor villa i Abbekås såld

Abbekås Jennie Charlotte Andersson Wrange, 45, och Pär Erik Wrange, 39, är nya ägare till fastigheten på adressen Nils Holgerssons Väg 12 i Abbekås. Huset är byggt 1970 och har en boyta på 210 kvadratmeter. Säljare är Lars och Eva Lindahl.

Skånskan - 11 timmar sedan

En tur i fädrens spår – på Caroli City

Malmö Flera valde att testa den kämpiga skidbaken som stod redo mitt i köpcentrumet.
23,3 sekunder var det snabbaste tiden för att komma i mål.Många nyfikna personer kom fram till längdåkningssimulatorer som stod monterad på Kv Carolis stora torg.

Skånskan - 12 timmar sedan

Villkorlig dom för polisslag

Malmö För att förhindra fortsatt misshandel ansåg sig polismannen tvingad att skjuta ett varningsskott.
Nu döms en 25-årig man för att ha misshandlat en polisman efter att deras bilar krockat.Polisen var ute på spaningsuppdrag i ett villaområde i östra Malmö när han blev rammad av en annan bil.

Skånskan - 13 timmar sedan

Lokal för torgnyfikna

ESLÖV Eslövs kommun öppnar en lokal på Hotell Stensson för att informera om den pågående ombyggnaden av Stora torg. Första öppetdagen blir 29 februari kl 11-14 då kommunalråden Johan Andersson och Catharina Malmborg finns på plats och svarar på frågor. Det kommer även att erbjudas en ”virtuell promenad” där besökarna med hjälp av VR-glasögon kan utforska hur det nya torget kommer att se ut..

Skånskan - 13 timmar sedan

Nyliberal högerteknokrati

Vänsterpartiet kommer att anta ett nytt partiprogram under partikongressen i maj. Valet av partiledare kommer att vara mest omdiskuterat, men frågan om medlemskap i EU kommer också att hamna i fokus. Partiet ändrade hållning inför Europavalet 2019, då opinionen var Europavänlig i kölvattnet efter Brexit.

Skånskan - 13 timmar sedan

Misshandlade vän som tog hans plats

ESLÖV
Ett skolbråk mellan två kamrater började med att den ena eleven satte sig på den andra eleven plats. Det slutade med att den ena killen misshandlade sin kompis så att han fick tandskador.
På grund av sin ålder slipper han undan ett fängelsestraff.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.