Expressen > Opinion

Monday, 24 February, 13:27

Expressen - 14 feb 20 kl. 16:30

S vårdpolitik skulle öka köerna för alla patienterI ett debattinlägg i Expressen (10/2) gör Socialdemokraterna det väldigt lätt för sig när de försöker få det att framstå som att vården i Stockholm – med landets kortaste köer – ensamt skapat den ojämlika hälsan i landet, svarar Tobias Nässén (M) och Christine Lorne (C) i en replik..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Expressen, Socialdemokraterna, Stockholm, Tobias Nässén, Christine Lorne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: S vårdpolitikskulle , öka, köernaför alla , patienter
DN - 20 mar 19 kl. 09:07

Förnyad vårdpolitik internt krav inom S

Sjukvården har gått från paradgren till sänke för Socialdemokraterna, konstaterar valanalysgruppen. Nu ska partiet vässa vårdpolitiken för att återvinna väljarnas förtroende. – Den stora utmaningen är att få bort köerna, säger sjukvårdspolitikern Helén Eliasson (S)..

Barometern - 08 apr 14 kl. 07:59

Akut behov av insyn

Sällan har ett sjukhusbesök varit så laddat som SD-ledaren Jimmie Åkessons kommande besök på akutmottagningen i Malmö. Drygt 250 vårdanställda har i ett öppet brev protesterat mot att Åkesson släpps in på sjukhuset, demonstrationer och motdemonstrationer befaras och det talas om höjd beredskap.
På brandstationen Centrum i Malmö, som också står på Åkessons besöksprogram, har det också talats om bojkott från de anställdas sida.

Barometern - 08 apr 14 kl. 07:59

Akut behov av insyn

Sällan har ett sjukhusbesök varit så laddat som SD-ledaren Jimmie Åkessons kommande besök på akutmottagningen i Malmö. Drygt 250 vårdanställda har i ett öppet brev protesterat mot att Åkesson släpps in på sjukhuset, demonstrationer och motdemonstrationer befaras och det talas om höjd beredskap. På brandstationen Centrum i Malmö, som också står på Åkessons besöksprogram, har det också talats om bojkott från de anställdas sida.

BT - 28 aug 14 kl. 08:56

Mer feminism i sjukvården

Feministisk sjukvård. Marjan Garmroudi (V) anser att det krävs ett klass- och könsperspektiv på hälso- och sjukvården för att det ska bli en jämlik och jämställd vård. Hon skriver att: vård ska ges efter behov och inte till den som kan betala bäst.

Expressen - 08 okt 19 kl. 19:00

Stefan Löfven om krisen i vården: ”Genuint orolig”

Vården är alltför ojämlik – och köerna för långa.Därför vill Socialdemokraterna nu se ett ökat statligt inflytande över sjukvården.I en intervju med Expressen aviserar statsminister Stefan Löfven stora förändringar i partiets hälso- och sjukvårdpolitik.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 7 timmar sedan

Så kan Håkan Juholt rädda S ur avgrunden

Håkan Juholt är den sista stora ideologiska agitatorn socialdemokratin har. För partiets bästa – och förhoppningen om en rimligare värld – bör han återvända från exilen på Island, skriver statsvetaren Mike Enocksson (S)..

Expressen - Igår: 07:15

Lägg ner slöjförbudet, SD – ni står inte över lagen

När kommunpolitiker förbjuder rektorer att berätta för sina elever om svenska lagar och regler bryter det mot både lagar och demokratins grundvalar. Kommunpolitiker som tycker lagar är till för att brytas borde hitta ett annat yrke, skriver flera C-politiker om slöjförbudet i Skurup..

Expressen - I förrgår: 07:15

Redan 2008 skrev jag sanningen om ”apatiska” barnen

När välviljan och godtrogenheten hos lättmanipulerade svenskar slår till, är sanningen det första offret.I nästan 20 år blåljög politiker, barnläkare och journalister om de ”apatiska” flyktingbarnen, skriver Elisabet Höglund..

Expressen - I förrgår: 15:24

Se till att EU sätter stopp för stöldligorna, Löfven

Stefan Löfven och regeringen har misslyckats med att upprätthålla lag och ordning här hemma, och öppnat för en mer generös invandringspolitik. Dessa misstag får nu inte upprepas i budgetförhandlingarna inom EU. Svenska intressen måste värnas, skriver Moderaternas Elisabeth Svantesson, Jessika Roswall och Tomas Tobé..

Expressen - 21 feb 20 kl. 06:15

Agera mot den nya hemlösheten, Bolund

Det är dags att inse att vi har ett nytt Sverige som breder ut sig. Hyresgästföreningen kräver att bostadsminister Per Bolund tar taktpinnen och engagerar Morgan Johansson och Lena Hallengren i arbetet för att säkra rätten till en bostad för en rimlig kostnad, skriver Marie Linder..

Expressen - 20 feb 20 kl. 16:17

Höj skatten och sluta upp med tönterierna

Det är värt att påminna om att Liberalerna sitter i riksdagen på väljarnas nåder. Om de går till val på en skattepolitik som inriktar sig helt på att försvara den rikaste procenten är risken stor att de åker ur riksdagen, skriver Philip Botström, SSU i en replik till Luf:s Romina Pourmokhtari..

Expressen - 20 feb 20 kl. 09:01

Återta kontrollen – stryp arbetskraftsinvandringen

Den kraftigt ökade arbetskraftsinvandringen till Sverige har skapat en grogrund för undanträngning, lönedumpning, fusk och arbetslivskriminalitet.Nu behövs en kraftfull åtstramning av ett av världens mest oreglerade system för arbetskraftsinvandring.Jobb i framför allt LO-yrken ska i första hand gå till arbetslösa som redan bor i Sverige, skriver Daniel Färm och Martin Rynoson från tankesmedjan Tiden.

Expressen - 20 feb 20 kl. 06:15

Sluta diskutera etnicitet – det är helt meningslöst

Debatten om ungdomsrånen har fastnat i samma hjulspår som alla andra debatter.Att bara prata om etnicitet är meningslöst.På sin höjd är det ett populistiskt knep för att håva in likes på sociala medier.

Expressen - 19 feb 20 kl. 16:30

Få bort stigmat – avskaffa informationsplikten för hiv

Jag är övertygad om att informationsplikten är en bidragande faktor till att hiv fortsatt är en stigmatiserad sjukdom.Att regeringen nu utreder smittskyddslagen är välkommet.Nu måste informationsplikten avskaffas helt, skriver Axel Lilja, föreläsare som lever med hiv..

Expressen - 19 feb 20 kl. 11:14

Avgå Stefan Löfven – för Sveriges skull

På område efter område utvecklas Sverige åt fel håll, och Stefan Löfven är ytterst ansvarig. I vilken annan bransch som helst hade det här lett till uppsägning.Det är dags för Stefan Löfven att gå i pension – för Sveriges skull, skriver Muf-ordföranden Benjamin Dousa..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.