YLE > Svenskfinland

Monday, 17 February, 11:34

YLE - I förrgår: 16:20

Vasa stad föreslår samarbetsförhandlingar – stadsdirektör Tomas Häyry: "Vi bär alla ansvar för att få ordning på ekonominVasa stad föreslår att staden inleder samarbetsförhandlingar. Det slutliga sparbehovet preciseras i mars..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Tomas Häyry

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vasastad , föreslår, samarbetsförhandlingar, stadsdirektör, Tomas, HäyryVi , bär, alla ansvar för att få ordning på ekonomin
YLE - 07 okt 13 kl. 22:30

Vasa stad inleder samarbetsförhandlingar

Stadsstyrelsen i Vasa beslöt på måndag kväll att samarbetsförhandlingar med personalen ska inledas. Förhandlingarna börjar på måndag om en vecka. Vilka sektorer som drabbas och hur många årsverken det kan vara frågan om kan man ännu inte säga.

YLE - 03 nov 15 kl. 09:31

Vasa inleder samarbetsförhandlingar

Stadsstyrelsen i Vasa föreslår att samarbetsförhandlingar ska inledas med personalen. Stadsstyrelsen föreslår också att att skattesatsen på 19,5 procent behålls också nästa år. Stadsstyrelsens ordförande Seppo Rapo (Saml) håller just nu en presskonferens om besluten från gårdagens budgetmöte.

YLE - 15 apr 14 kl. 12:06

Nya samarbetsförhandlingar vid YA

Mellan tio och femton anställda kan förlora jobbet när Yrkesakademin i Österbotten ska spara. Samarbetsförhandlingar inleds den 23 april. Målsättningen är att få ner kostnaderna 2015 med 1,3 miljoner euro, vilket motsvarar den summa som Yrkesakademin förlorar när staten drar ner på enhetspriset till den grundläggande yrkesutbildningen nästa år.

YLE - 04 okt 13 kl. 15:01

Vasa stad kan tvingas samarbetsförhandla

Stadstyrelsen i Vasa föreslår att samarbetsförhandlingar inleds för att spara in på personalkostnader. I år vill man spara 1,2 miljoner euro och 2014 cirka 6 miljoner euro i personalkostnader. Stadsstyrelsen behandlar ärendet på sitt möte på måndagen..

YLE - 18 nov 19 kl. 09:58

Vasa behandlar budgeten - SFP föreslår nya samarbetsförhandlingar

Flera fullmäktigegrupper i Vasa kritiserar förfarandet vid samarbetsförhandlingarna i somras. Som ett resultat av förhandlingarna beslöts till exempel att det s.k.

YLE - 31 okt 13 kl. 17:16

Hjärtkirurgin drabbas när Vasa stad sparar

I flera år har Vasa stads ekonomi blomstrat men nu har kostymen blivit för stor. Bostadsmässan i Vasa 2008 blev dyrare än man trott och man la ut två miljoner euro på att planera ett hästsportcenter som aldrig blev av. Vikariestopp har pågått under hela hösten och nu pågår dessutom samarbetsförhandlingar med personalen.

YLE - 26 nov 13 kl. 14:25

Vasa stad permitterar nästa år

Vasa stads samarbetsförhandlingar avslutades i dag. Arbetsgivaren Vasa stad föreslår till stadsstyrelsen att stadens anställda ska permitteras högst 14 dygn år 2014. När permitteringarna ska verkställas bestäms tidigast i februari.

YLE - 15 apr 14 kl. 12:06

Femton kan få gå från YA

Mellan tio och femton anställda kan förlora jobbet när Yrkesakademin i Österbotten ska spara. Samarbetsförhandlingar inleds den 23 april. Målsättningen är att få ner kostnaderna 2015 med 1,3 miljoner euro, vilket motsvarar den summa som Yrkesakademin förlorar när staten drar ner på enhetspriset till den grundläggande yrkesutbildningen nästa år.

YLE - 09 nov 16 kl. 11:24

Korsholm satsar på barn och unga de närmaste åren

Korsholm investerar stort i skolor och daghem de närmsta åren. När det gäller budgeten för år 2017 är man försiktigt optimistisk och styrelseordförande Michael Luther (SFP) konstaterar att de inbesparingar man gjort under 2016 bär frukt. - Sektorerna har kunnat hålla sina ramar och skatteinkomsterna är bättre än vad vi kunde hoppas, säger Luther.

YLE - 21 apr 16 kl. 06:26

Hästsportcentret kan bli bostadsområde i Korsholm

Det planerade hästsportcentret i Tölby-Vikby i Korsholm kan komma att bli bostadsområde. I stället funderar man på att omvandla en gård i Solf till en nerbantad form av hästsportcenter. Nu har man tagit bort ordet sport ur namnet och det man planerar är ett hästcenter.

Fler nyheter från YLE

YLE - 30 minuter sedan

De flydde coronaviruset till Replot då skolor och daghem stängdes i Hongkong

Johanna Loo som är bosatt i Hongkong har kommit hem till Replot med sina barn. Hur länge de stannar är ännu oklart, men åtminstone en månad är skolor och daghem ännu stängda på grund av risken att smittas av coronaviruset..

YLE - 5 timmar sedan

Stormen Dennis drog in över Österbotten – tusentals utan el på söndagen

Stormen Dennis som drog över Österbotten natten till måndagen har fört med sig omfattande elavbrott och avbrott i färjetrafiken..

YLE - Igår: 09:33

Stormen drog in över Finland – tusentals utan el, också förbindelsebåtar och färjor drabbas

Under söndagens lopp bredde Atlantstormen Dennis ut sig över vårt land med början i sydväst. De kraftigaste vindarna väntades slå till i i södra och mellersta Österbotten..

YLE - 6 timmar sedan

På Ventusranta i Kronoby vårdar man alla typer av missbruk: "Ingen förstår en missbrukare lika väl som en annan missbrukare"

Behandlingshemmet Ventusranta har inlett sin verksamhet i Kronoby. På Ventusranta behandlar man alla sorters missbruk med hjälp av kognitiv beteendeterapi. Alla typer av missbruk fungerar i stort sett likadant, säger handledare Roni Kronqvist..

YLE - Igår: 09:33

Stormen drar in över Finland – över 12 000 utan el, också förbindelsebåtar och färjor drabbas

Under söndagens lopp breder Atlantstormen Dennis ut sig över vårt land med början i sydväst. De kraftigaste vindarna väntas slå till i i södra och mellersta Österbotten..

YLE - Igår: 09:33

Stormen drar in över Finland – tusentals utan el, också förbindelsebåtar och färjor drabbas

Under söndagens lopp breder Atlantstormen Dennis ut sig över vårt land med början i sydväst. De kraftigaste vindarna väntas slå till i i södra och mellersta Österbotten..

YLE - 20 timmar sedan

Alexandra Sandbäck från Kronoby minns sin uppväxt i regnbågsfamiljen: ”Inuti familjen var vi helt normala, kampen pågick utanför familjen"

Alexandra Sandbäck föddes i en vanlig mamma pappa barn-familj. Men det kom att ändras när mamma Marina Furubacka, mötte sin partner i arbetet. Regnbågsfamiljen figurerade mycket i tv, press och radio..

YLE - Igår: 09:33

I dag drar stormen in över Finland - förbindelsebåtar och färjor drabbas

Under söndagens lopp breder Atlantstormen Dennis ut sig över vårt land med början i sydväst. I morse nådde ett kraftigt regnområde landets sydvästra och västra delar och på Norra Östersjön har vindstyrkor på 18 sekundmeter uppmätts..

YLE - Igår: 10:18

Sågområde i Sundom skulle bli båtkluster - tio år senare kom två tomtansökningar

Kronviks gamla sågområde i Sundom utanför Vasa skulle bli ett båtkluster - men tio år senare har mycket lite hänt. Nu är två aktörer på gång med att etablera sig på området..

YLE - Igår: 09:33

I dag drar stormen in över Finland - redan nu blåser det hårt i väster

Under söndagens lopp breder Atlantstormen Dennis ut sig över vårt land med början i sydväst. Under morgen har ett kraftigt regnområde nått landets sydvästra och västra delar och på Norra Östersjön har vindstyrkor på 18 sekundmeter uppmätts..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.