Skånskan > Opinion

Friday, 21 February, 03:28

Skånskan - 14 feb 20 kl. 15:59

Kulturen bjuder in till Beskows världlund Under lördagen öppnas Kulturens nya lekutställning på tema Elsa Beskows sagovärld.
Miljöer är uppbyggda utifrån böckerna Tant Grön, Tant Brun och Tank Gredelin, Tomtebobarnen, Hattstugan och Lasse-liten i trädgården.– Jag har läst de flesta av hennes böcker. Jag brukar börja så och sedan välja ut vad utställningen ska innehålla, säger Johanna Lisberg Jensen, producent.
Målgruppen är främst barn mellan tre och åtta år.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Beskows, Under, Kulturens, Elsa Beskows, Tant Grön, Brun, Tank Gredelin, Lasse, Johanna Lisberg Jensen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kulturen, bjuderin till , Beskows, värld
DN - 25 mar 14 kl. 11:18

Klarascenen dansar in i Beskows blåbärsskog

Kantarellerna, jordgubbarna och flugsvamparna får sin egen koreografi. När Birgitta Egerbladh gör dansteater av Elsa Beskows sagovärld står naturen och fantasin i centrum..

Kristianstadsbladet - 21 feb 13 kl. 07:00

Sommarbesök i en osynlig tonårsvärld

Foto: Tomas Polvall
Det är svart och vitt, oskarpt, motljus och snedljus, snett och vint. Och det är enastående bra. Frilansjournalist Tomas Polvall ser Martin Bogrens nya utställningsprojekt i Lund och upptäcker en ny värld.

SvD - 19 feb 14 kl. 12:45

Sagans värld slår rot på scen

SCENVÅR När Birgitta Egerbladh och ensemblen repeterar familjeföreställningen ”I blåbärsskogen” är det som ett fysiskt trädgårdsarbete. I Elsa Beskows visuella sagovärld hittar de också berättelsen om ett svunnet Sverige..

Cornucopia - 18 sep 13 kl. 10:59

Alliansregimen - Kulturen och Stockholms beskyddare.

Anders "Man måste skydda Fylke" Borgfot presenterade en ny budgetproposition idag, där det öses ut pengar åt det ena särintresset efter det andra i uppenbar panik inför valförlusten 2014. I takt med detta fylls min mailbox med e-post och pressmeddelanden från diverse departement och intresseorganisationer, som alla är så oerhört stolta och nöjda.

Tyvärr har jag inte tid att vrida och vända på varenda pressmeddelande så de framställs på ett annat sätt än de önskade, så jag väljer nog Kulturdepartementets pressmeddelande.

Skånskan - 14 apr 16 kl. 15:46

Pettson och Findus på Kulturen trolig succé

lund Efter de stora framgångarna med lekutställningarna med Alfons Åberg och senast Emil, som fick Kulturens besökssiffror att slå alla rekord, är det nu dags för Pettson och Findus.
Utställningen är ännu mer välgjord än de två föregångarna.– Vi tycker om att utgå från böcker och då gärna välja en figur som alla känner till.

Barometern - 18 sep 13 kl. 07:58

Kulturen måste få kosta

Byteatern. ?Vi vet att kulturen, och tänker då speciellt på scenkonsten, kan bidra med nya perspektiv och ge nya värden och vi ställer oss själva till förfogande i den skapandeprocessen.?

Sydsvenskan - 16 nov 13 kl. 06:30

Kulturen behöver fler folkbildare

För några år sedan köpte jag ett verk av en ung Malmökonstnär. Vi stod i hans ateljé och diskuterade motivet. När jag redogjorde för min analys såg han ut som ett frågetecken – det var uppenbart att våra tolkningar inte möttes.

YLE - 10 okt 14 kl. 18:52

Var ryms kulturen då telefonen ska med på wc?

Många i vårt samhälle vill ha ett tempo där det ska hända hela tiden och allt ska gå snabbt. Vi måste ha telefonen med på wc och en normallång teaterföreställning gör att publiken oroligt skruvar på sig. Vad händer med våra teaterföreställningar, utställningar eller kulturrecensioner i en sådan värld?

YA - 25 jul 14 kl. 10:17

Sagornas värld tar aldrig slut

Foto: Sprisse Nilsson

Sagorna förändras, men läsandet består. Sagolika, sanna, samhällskritiska eller sedelärande – dagens sagor har många kvalitéer.Ystads Allehanda har besökt Ystads bibliotek för en rundtur i sagornas värld.

SVT Debatt - 01 nov 18 kl. 12:20

”Länge leve kulturen kring döden”

”Att ställa pumpa-lyktor på släktingars och vänners gravar för att bjuda dem tillbaka till vår värld och barnens pyssel för ett ögonblick, det är sådant som måste kunna få plats. Länge leve kulturen kring döden. Länge leve halloween och allhelgonahelgen.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 6 timmar sedan

V i Malmö stödjer Dadgostar

MALMÖ Vänsterpartiet i Malmö beslutade på ett möte på torsdagskvällen att nominera Nooshi Dadgostar som ny partiordförande efter avgående Jonas Sjöstedt.
En ny partiledare ska väljas på partiets kongress i Västerås i slutet av maj. På medlemsmötet diskuterades både det nya partiprogrammet och sakpolitik.

Skånskan - 7 timmar sedan

Kiese Thelin från start i MFF

FOTBOLL Isaac Kiese Thelin är tillbaka och nyförvärvet tar direkt plats i MFF:s startelva mot Wolfsburg.När MFF möter den tyska Bundesliga-nian Wolfsburg på bortaplan i Europa Leagues sextondelsfinaler, så finns ett mycket starkt supporterstöd för Di Blåe på närmare 4 300, som har åkt från Skåne.
Spelarna i de båda lagen kommer att bära sorgeband och matchen inleds med en tyst minut.

Skånskan - 8 timmar sedan

Bilen pajade direkt – kund kräver pengarna tillbaka

MELLANSKÅNE
En kund hos en mellanskånsk bilhandlare har anmält företaget till Allmänna reklamationsnämnden. Kvinnan uppger i sin anmälan att hon köpte en bil för 16 000 kronor hösten 2018. Redan efter några dagars körning gick den sönder.

Skånskan - 8 timmar sedan

Sockrat kioskavtal ska locka

SÖVDE Kioskentreprenör i Sövde sökes för minst två – kanske fyra år.
På sikt kan entreprenaden utökas med hela Salsbjerområdet.– Det blir lite lugnare i år.

Skånskan - 9 timmar sedan

210 kvadratmeter stor villa i Abbekås såld

Abbekås Jennie Charlotte Andersson Wrange, 45, och Pär Erik Wrange, 39, är nya ägare till fastigheten på adressen Nils Holgerssons Väg 12 i Abbekås. Huset är byggt 1970 och har en boyta på 210 kvadratmeter. Säljare är Lars och Eva Lindahl.

Skånskan - 10 timmar sedan

En tur i fädrens spår – på Caroli City

Malmö Flera valde att testa den kämpiga skidbaken som stod redo mitt i köpcentrumet.
23,3 sekunder var det snabbaste tiden för att komma i mål.Många nyfikna personer kom fram till längdåkningssimulatorer som stod monterad på Kv Carolis stora torg.

Skånskan - 10 timmar sedan

Villkorlig dom för polisslag

Malmö För att förhindra fortsatt misshandel ansåg sig polismannen tvingad att skjuta ett varningsskott.
Nu döms en 25-årig man för att ha misshandlat en polisman efter att deras bilar krockat.Polisen var ute på spaningsuppdrag i ett villaområde i östra Malmö när han blev rammad av en annan bil.

Skånskan - 11 timmar sedan

Lokal för torgnyfikna

ESLÖV Eslövs kommun öppnar en lokal på Hotell Stensson för att informera om den pågående ombyggnaden av Stora torg. Första öppetdagen blir 29 februari kl 11-14 då kommunalråden Johan Andersson och Catharina Malmborg finns på plats och svarar på frågor. Det kommer även att erbjudas en ”virtuell promenad” där besökarna med hjälp av VR-glasögon kan utforska hur det nya torget kommer att se ut..

Skånskan - 11 timmar sedan

Nyliberal högerteknokrati

Vänsterpartiet kommer att anta ett nytt partiprogram under partikongressen i maj. Valet av partiledare kommer att vara mest omdiskuterat, men frågan om medlemskap i EU kommer också att hamna i fokus. Partiet ändrade hållning inför Europavalet 2019, då opinionen var Europavänlig i kölvattnet efter Brexit.

Skånskan - 11 timmar sedan

Misshandlade vän som tog hans plats

ESLÖV
Ett skolbråk mellan två kamrater började med att den ena eleven satte sig på den andra eleven plats. Det slutade med att den ena killen misshandlade sin kompis så att han fick tandskador.
På grund av sin ålder slipper han undan ett fängelsestraff.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.