Nyan > Svenskfinland

Wednesday, 19 February, 00:13

Nyan - 14 feb 20 kl. 15:47

Aktieägare vill möta Viking Lines styrelseViking Lines styrelse har behandlat en anhållan om ett möte med den nybildade aktieägarföreningen Viking ”på ett positivt sätt”. .
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Viking Lines, Lines, Viking

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Aktieägarevill , möta, Viking, Lines, styrelse
Nyan - 14 feb 14 kl. 06:00

Dividend i sikte för Viking Lines ägare

Viking Lines ägare föreslås få en dividend på 50 cent per aktie för det gångna räkenskapsåret.
Men utmaningarna som rederikoncernen kämpar med är fortfarande många och stora..

Nyan - 13 feb 14 kl. 09:48

Dividend för Vikings aktieägare

Viking Lines ägare föreslås få en dividend på 50 cent per aktie för det gångna räkenskapsåret.
I fjol torkade utdelningen in..

Nyan - 29 jan 20 kl. 10:00

70 medlemmar i Viking-förening

Den nybildade föreningen Aktieägarföreningen Viking, som vill representera och tala för små aktieägare i rederiet Viking Line, har fått en bra start, säger ordförande Roger Jansson. .

Nyan - 13 jan 20 kl. 09:15

Storägare välkomnar Viking-förening

Aktieägarföreningen Viking vill samla småsparare i Viking Line för att sätta press på styrelsen. Nye storägaren Jakob Johansson tycker att det är bra. .

Nyan - 16 nov 16 kl. 08:22

Sämre resultat för Viking Line

Ett sämre resultat än i fjol, det räknar styrelsen för Viking Line med enligt den delårsrapport som publiceras idag.

Viking line-koncernens omsättning uppgick till 397,3 miljoner euro under perioden 1 januari – 30 september i år, en minskning med över fem miljoner jämfört med samma period ifjol. Övriga rörelseintäkter var 2 miljoner euro.

Cornucopia - 22 dec 15 kl. 12:24

Viking Line satsar ytterligare på Climeons teknik

Det svenska energiteknikbolaget Climeons revolutionerande teknik för elproduktion från låggradig spillvärme har visat sig fungera bättre än väntat. Viking Line har därför beslutat sig för att utöka samarbetet med bolaget och bygga systemet det från början i nya skepp och utreda möjligheterna att installera det på samtliga befintliga fartyg.
Climeons teknik kan producera nästan den teoretiskt maximala mängden el ur låggradig spillvärme med temperaturer om 70 - 120 grader, som annars bara går förlorad.

Nyan - 30 aug 16 kl. 08:00

Redarbröder ökar innehav i Viking Line

Redarbröderna Ben och Dick Lundqvist har ökat sitt aktieinnehav i Viking Line.
Ben Lundqvist, som är Viking Lines styrelseordförande, köpte den 26 augusti 18 000 aktier för totalt 392 000 euro. Dick Lundqvist, som är styrelsemedlem, köpte lika många aktier för samma summa.

Nyan - 28 mar 18 kl. 18:00

Sänkt dividend för Vikingägare

På bolagsstämman som hålls den 18 april föreslår Viking Lines styrelse en dividend på 20 cent per aktie för 2017. Det är en halvering jämfört med dividenden för 2016. Som ordinarie styrelsemedlemmar föreslås Ben Lundqvist, Nils-Erik Eklund, Erik Grönberg, Agneta Karlsson, Dick Lundqvist, Lars G Nordström och Peter Wiklöf och som supppleanter Ulrica Danielsson, Stefan Lundqvist och Johnny Rosenholm.

Nyan - 10 jan 20 kl. 06:00

De vill föryngra Viking-styrelsen

Den nybildade föreningen för Viking Lines aktieägare oroas över bolagets försvagade lönsamhet. .

Cornucopia - 04 aug 17 kl. 15:32

Ytterligare order till Climeon från Viking Line

Det svenska energiteknikinnovationsbolaget Climeon har fått ännu en order från Viking Line. Det handlar om en nio gånger så stor order som den första ordern från rederiet, och är ett utmärkt kvitto på att bolagets teknik levererar.Climeons teknik omvandlar låggradig spillvärme till elkraft, nära teoretiskt maximum.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 5 timmar sedan

Åländska öar kan få vattenpris

Ett Ålandsbaserat vattenprojekt har gått till final i en svensk tävling. .

Nyan - 6 timmar sedan

Löfström-spörsmål om tv-förordning

Ålands riksdagsledamot Mats Löfström har lämnat in ett skriftligt spörsmål till regeringen angående ojämställda bevakningsmöjligheter för idrott i tv och radio. Hufvudstadsbladet har nyligen granskat statsrådets förordning om televisering av evenemang av samhällelig betydelse. I listan av tv-sända evenemag som inte får ligga bakom betalmur finns bland annat VM och EM i fotboll för herrar och VM i ishockey för herrar.

Nyan - 7 timmar sedan

Inga biljetter kvar till körkonsert

Nordens institut på Åland (NIPÅ) firar sin 35-årsdag med en konsert med den finländska kören Musta Lammas på Alandica den 29 mars. Men fribiljetterna som allmänheten kunnat hämta på Alandica är slut. Runt hundra platser har vikts för inbjudna gäster och om någon av dem inte tackar ja blir de biljetterna tillängliga för allmänheten.

Nyan - 8 timmar sedan

Bomarsundsbron projekteras – igen

Nya Bomarsundsbron skulle bli en klassisk bågbro med projekteringskostnader på nästan 600 000 euro. Men nu kastas det förslaget ut och ersätts med en annan brotyp som kostar ytterligare 300 000 euro att projektera. .

Nyan - 10 timmar sedan

Info om skolhot på torsdag

Med anledning av skolhotet i GHS förra veckan kommer polisen på torsdag den 20/2-2020, ge mer informaion om utredningen, sägs i ett pressmeddelande, som fortsätter: Inför den informationen önskar polisen dock klargöra att den person som initialt hördes om hoten inte längre är aktuell i utredningen.   TEXT: Mårten Sundberg marten.sundberg@nyan.

Nyan - 10 timmar sedan

Paf får forskarstöd för förlustgränsen

– Den obligatoriska förlustgränsen som Paf har är absolut ett steg åt rätt håll och det är en sån åtgärd som behöver testas. .

Nyan - 12 timmar sedan

Agatha-serien kan få mer än maxstöd

100 000 euro är maxstödet som ska beviljas för filmprojekt, enligt landskapets filmstrategi som klubbades 2018. .

Nyan - 13 timmar sedan

Sannolikt ingen Ekhalie 2020

FOTBOLL. Efter elva säsonger verkar Amos Ekhalies tid i IFK Mariehamn nu lida mot sitt slut. .

Nyan - 14 timmar sedan

Birka Cruises var bäst igen

Birka Cruises har för nionde gången utsetts till Sveriges bästa rederi. Priset delades ut under torsdagen på Grand Travel Award, den årliga galan för resebranschen, sägs i ett pressmeddelande. – Vi är stolta och glada över att få det här erkännandet från branschproffsen för det arbete vi gör.

Nyan - 14 timmar sedan

Efter Nyans avslöjanden: Nu kan lagen ändras

I samband med förra veckans avslöjande om Bert Häggbloms och Marcus Måtars inblandning i det som av landskapets tjänstemän ansett vara en bulvanaffär, väcktes frågan om något brott begåtts. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.