Expressen > Nyheter

Tuesday, 18 February, 05:39

Expressen - 14 feb 20 kl. 15:46

Kommunalrådet: Löfven kommer avgå under mandatperiodenKommunalrådet Anders Rubin spekulerar i att Stefan Löfven kommer avgå före valet.– Han kommer avgå under mandatperioden. Han kommer välja att ersättas, för sin egen del och för partiets, säger Anders Rubin, kommunalråd (S) i Malmö, skriver Aftonbladet..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Anders Rubin, Stefan Löfven, Malmö, Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kommunalrådet, Löfvenkommer , avgåunder , mandatperioden
News55 - I förrgår: 08:19

S-politikern: Då avgår Stefan Löfven

Malmös kommunalråd Anders Rubin har nu uttalat sig om framtiden för hans partiledare. “Han kommer att avgå under mandatperioden. Han kommer välja att ersättas, för sin egen del och för partiets”, säger Anders Rubin till Aftonbladet.

LV - 25 jun 15 kl. 08:11

Micael Glennfalk avgår

Kommunalrådet Micael Glennfalk (M) lämnar uppdraget som kommunalråd och ordförande i kommunstyrelsen.
Senast i september ska en efterträdare vara utsedd och ta över. Micael Glennfalk avser att sitta kvar i fullmäktige mandatperioden ut..

BT - 17 dec 14 kl. 06:08

Råden till Olsson: Lyssna eller avgå

Avgå eller samarbeta bättre! Det är råden till Ulf Olsson från kommunalråd som varit med och styrt då motståndarsidans budget har vunnit. Efter valet i höstas har Borås, som så många andra kommuner, ett valresultat som inte ger någon tydlig majoritet.

Alliansfritt Sverige - 20 nov 13 kl. 15:22

Äntligen! Nu avgår en av våra favoritfolkpartister

Allt gott har ett slut, även för folkpartistiska kommunalråd som är experter på att trampa snett. Idag bestämde sig Uddevallas kommunalråd Essam El Naggar för att avgå som gruppledare i kommunfullmäktige. Han kommer dock sitta kvar som kommunalråd mandatperioden ut, det uppdraget får han ju betalt för.

BT - 08 sep 13 kl. 08:34

"Skolan blir det stora ämnet i valet"

Ett år till valet ? kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson är först ut i vår serie intervjuer med stadens toppolitiker. Det var ett stort misstag att inte agera inför regionens övertagande av Västtrafik.

LV - 08 feb 14 kl. 06:06

Kommunalråd Lennart Bogren lämnar skutan

Lennart Bogren har flaggat sin avgång under en tid men i fredags var det dags för avtackning på Olsbergs Arena i Eksjö. Det var en ödmjuk Bogren som fick ta emot presenter och tacktal.
– Det här är inget nytt att jag ska lämna uppdraget som kommunstyrelsens ordförande.

SmålandsPosten - 15 sep 14 kl. 02:26

Nöjd med valet

Socialdemokraterna tappar 1,7 procent i det lokala valet. Men partiet kommer med stor sannolikhet att behålla makten. – Jag tycker vi har haft en himla bra valrörelse och det är ett bra resultat, säger kommunalråd Monica Widnemark (S).

Skånskan - 10 okt 19 kl. 08:36

Oväntade synen överraskade i Eslöv

ESLÖV Under onsdagen steg temperaturen i Eslöv när statsminister Stefan Löfven (S) gästade stan tillsammans med socialminister Lena Hallengren (S).
Många Eslövsbor överraskades av att regeringstopparna plöstligt kom knatande på stadens gator.– Aldrig i livet!

Skånskan - 15 mar 18 kl. 14:00

Åratal av interna konflikter

HÖRBY Förra mandatperioden höll Moderaterna på att slitas itu av interna stridigheter. Nu tycks det åter storma i partiet.
Gruppledaren Eva Lindholm ville på onsdagen inte ge några kommentarer till de senaste avhoppen.

UT - 10 jan 15 kl. 13:39

Centern in från kylan ? tar plats i tungt utskott

Centerpartiet får en av de två platserna som ersättare i kommunstyrelsens beredande utskott. Samtliga partier utom SD har förhandlat fram denna lösning, som ger C helt nya möjligheter till insyn. Efter valet är Centerpartiet åter kommunens största borgerliga parti – förra mandatpeioden var det Moderaterna, som därmed fick kommunalrådsposten.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

117 läkare: Vi fördömer tortyren som Julian Assange utsätts för

Wikileaks-grundaren Julian Assange utsätts för tortyr i fängelset. Det hävdar 117 läkare och psykologer från 18 länder i ett öppet brev som publiceras i den medicinska tidskriften The Lancet..

Expressen - 45 minuter sedan

”Ångestladdat EM ur klimatsynpunkt”

Behöver fotbollsspelare flyga i 14 minuter för att ta sig mellan matcher? Fler och fler röster kräver en debatt om den internationella fotbollens klimatpåverkan. – Jag tror att det måste starta på gräsrotsnivå, säger sportjournalisten Johanna Frändén i Expressens podd Klimatprat.

Expressen - 1 timme sedan

Miljarderna och tragedin i familjen bakom Filippa K

Modeikonen Filippa Knutsson, 54, föddes i en framgångsrik företagarfamilj.Pappa Lars låg bakom modeimperiet Gul & Blå.Dottern gick i hans fotspår och byggde sitt egna superstarka varumärke: Filippa K.

Expressen - 1 timme sedan

Kinas krav: Bevisa att du inte är smittad – eller bli utestängd

Medborgare i Kina måste scanna en QR-kod för att bevisa att de inte är smittade av coronaviruset – annars får de inte besöka offentliga platser eller använda kollektivtrafiken, rapporterar Daily Mail.Så ser de kinesiska myndigheternas nya rutin ut som ska förhindra att coronaviruset sprids ytterligare.Viruset har nu kostat över 1 800 människor livet..

Expressen - 4 timmar sedan

Januaripartierna går emot S om nya miljöbilsregler

Socialdemokraterna vill att miljöbilsreglerna ska anpassas till svensk bilindustri och Volvo när bonusreglerna görs om nästa år.Men samtliga partier som Socialdemokraterna samarbetar med är emot detta enligt en enkät som SVT har gjort..

Expressen - 5 timmar sedan

Drottningens systerson skiljer sig – efter 26-års äktenskap

I veckan offentliggjordes en skilsmässa mellan David Armstrong-Jones och Serena Armstrong-Jones.Han är systerson till drottning Elizabeth och son till prinsessan Margaret. Detta är den andra skilsmässan inom det brittiska kungahuset på kort tid, uppger Daily Mail.

Expressen - 6 timmar sedan

Notan till forskaren: 20 gånger så dyr som väntat

En läkare i region Norrbotten beställde prover från Karolinska universitetssjukhuset.Men när räkningen kom blev det dyrare än man hade tänkt.Istället för den förväntade summan på 25 000 kronor måste nu regionen betala en halv miljon, rapporterar P4 Norrbotten.

Expressen - 6 timmar sedan

Dömd för knarkbrott lär bli av med jobbet

En 34-årig anställd på en statlig myndighet i Malmö som nyligen dömdes till ett långt fängelsestraff för narkotikabrott föreslås nu få sparken.”Det måste ses som mycket förtroendeskadligt om han fortsatt skulle vara anställd vid myndigheten”, heter det..

Expressen - 6 timmar sedan

Boris Johnsons plan: Vill hårdbanta public service

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson vill hårdbanta public service och skrota tv-avgiften.Det kan snart komma liknande utspel i andra europeiska länder, säger medieforskaren Ester Pollack till Svenska Dagbladet..

Expressen - 7 timmar sedan

Pistolbeväpnade män rånade butik

Tre män har rånat en butik i Larsboda i södra Stockholm.Minst en av gärningsmännen hotade med pistol.Ingen är gripen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.