YLE > Finland

Wednesday, 19 February, 02:49

YLE - 14 feb 20 kl. 15:34

"Det här är en förtroendebransch"- det åländska lagtingets tilltänkta talman kliver av kandidaturen efter mediegranskningObunden samlings Bert Häggblom skulle enligt en överenskommelse i regeringsförhandlingarna före årsskiftet tillträda som talman för Ålands lagting i mars. Nu kliver han av kandidaturen, efter att hans förehavanden som jurist dryftats i offentligheten..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Bert Häggblom, Ålands

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Fler nyheter från YLE

YLE - 8 timmar sedan

Medlingsbud inom pappersindustrin

Ett medlingsbud har lagts fram i arbetsmarknadstvisten mellan Fackförbundet Pro och pappersindustrin. Tvisten gäller kollektivavtalet för tjänstemän inom pappersindustrin..

YLE - 8 timmar sedan

"Efter sju år av barnlöshet och fertilitetsvård blev jag mamma" - En pojke som lämnades på en biograftrappa i Kina fick ett nytt hem i Sjundeå

När Christel Lindqvist-Jauhiainen och Jyrki Jauhiainen trots flera försök inte fick ett gemensamt barn beslutade de sig för att adoptera..

YLE - 9 timmar sedan

Majoriteten i riksdagen vill stoppa den privata parkeringsövervakningen - "Det är rena rama vilda västern"

Majoriteten av riksdagsledamöterna vill begränsa privata parkeringsbolags rätt att skriva ut felparkeringsavgifter. Kimmo Kiljunens (SDP) lagmotion fick 122 underskrifter och går nu vidare till lagutskottet..

YLE - 12 timmar sedan

Simmis brygga i Ekenäs slets loss i stormen - vinterbadarna hänvisas till Knipnäs strand

Bryggan vid simmis i Ekenäs slets loss under stormen natten mellan måndagen och tisdagen. Bryggan ska repareras när stormen avtar..

YLE - 14 timmar sedan

Storsvindel vid Cargotec - anställda misstänks ha farit iväg med 14 miljoner euro

Polisen har fått förundersökningen klar om en misstänkt svindel vid företaget Cargotec. Svindelhärvan betecknas som sällsynt stor för finländska förhållanden..

YLE - 15 timmar sedan

Björnarna på Högholmen har vaknat - endast två månaders vinterdvala på grund av den milda vintern

Björnarna på Högholmen har vaknat ur sitt ide tidigare än normalt..

YLE - 15 timmar sedan

Tonåring utnyttjades sexuellt av två män hon träffat på nätet

En 15-åring blev sexuellt utnyttjad av två män som hon hade träffat på nätet. Tingsrätten dömde den ena mannen till ett tre år långt ovillkorligt fängelsestraff medan den andra fick ett villkorligt straff..

YLE - 15 timmar sedan

"Det här borde vi ha klarat av i samband med Helibanan" - Borgå och Lovisa oense om tågbanans dragning

Att Borgå och Lovisa flaggar för olika alternativ då det gäller tågförbindelse är sedan länge ett klarlagt faktum. Under de år som gått har ståndpunkterna inte förändrats..

YLE - 23 timmar sedan

I dag klarnar det vem som blir Kulturfondens nya styrelseordförande – HBL: Mikaela Nylander tar över rodret

I eftermiddag meddelar Svenska kulturfonden vem som tar över uppdraget som styrelseordförande för organisationen då Stefan Wallins mandatperiod är över. Enligt tidningen Hufvudstadsbladet är det SFP-politikern Mikaela Nylander som blir ny ordförande..

YLE - 18 timmar sedan

HS: Läkare rekommenderade cancersjuk kolhydratsnål diet utan vetenskapliga bevis – får skriftlig varning

Läkaren Antti Heikkilä har fått en skriftlig varning av tillsynsmyndigheten Valvira. Orsaken är att han använt sig av oacceptabla och ogrundade tillvägagångssätt i sitt arbete, skriver tidningen Helsingin Sanomat..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.