SR > Nyheter

Tuesday, 25 February, 19:38

SR - 14 feb 20 kl. 15:40

Stadsmuseet sätter upp omdebatterad bild igenDen artikel i Norrköpings stadsmuseums utställning Medlöperi och motstånd som polisanmäldes och i samband med det tillfälligt togs bort under förra veckan, har precis satts upp igen och kan nu åter ses av besökare..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Norrköpings, Medlöperi

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stadsmuseet, sätterupp , omdebatterad, bild, igen
YLE - 02 feb 16 kl. 13:07

Nya stadsmuseet ska bli helsingforsarnas vardagsrum

När Helsingfors stadsmuseum slår upp dörrarna i maj kan man bland annat hyra ett åttiotalsrum med en klassisk overheadprojektor, eller mysa med ett glas vin. - I aulan kan man sitta och ta det lugnt och till exempel läsa en bok, berättar Anna Finnilä, som bland annat jobbar med barnavdelningen och Tove Vesterbacka som jobbar med marknadsföring. Stadsmuseet öppnar i helt nya utrymmen i de anrika torgkvareten på Alexandersgatan 16.

NT - 17 mar 11 kl. 12:13

Årets bild syns runt om i stan

Imorgon, fredag, presenteras vinnarna i Värmekyrkan och på lördag invigs en utställning på Stadsmuseet..

Vimmerby Tidning - 16 apr 16 kl. 09:16

Stadsmuseet Näktergalen fyller 20 i sommar

I sommar är det 20 år sedan Näktergalen invigdes – klart att det sätter sin prägel på året.
– Det ska firas. Den 8 juni inviger vi sommarens utställning ”Det ska vi fira – fest och kalas” om livets högtider från vaggan till graven, säger museiföreståndare Gunilla Gustafsson..

YLE - 31 maj 17 kl. 04:46

"Om det kostar så kostar det" – Att riva Barnkliniken eller andra skyddade byggnader inget alternativ

För att riva en skyddad byggnad krävs ytterst vägande skäl. En dyr renovering eller dåligt skick är inte tillräckliga orsaker, anser överinspektören Henrik Wager vid Nylands NTM-central. Frågan om att riva skyddade byggnader blev aktuell när HNS fastighetschef kritiserade renoveringen av Barnkliniken i en intervju för Yle Huvudstadsregionen förra veckan.

YLE - 23 feb 16 kl. 14:12

Förslag: Malms flygplats ska se ut som ett flygfält - också sedan det stängt

Landningsbanorna kunde bli park, tycker Helsingfors stadsmuseum. Stadsmuseet vill bevara så mycket som möjligt av miljön, också om det byggs bostäder på området. När Malms flygplats blivit bostadsområde ska det fortfarande synas att där funnits ett flygfält.

YLE - 16 apr 17 kl. 08:00

Luthermania i Tyskland

När tyskarna firar, firar de på tyskarnas vis: med besked. Ta årets reformationsjubileum som exempel. 500 år av protestantism skall uppmärksammas.

YLE - 02 maj 14 kl. 04:13

Kyrkans öde bromsar Dickursbyplanerna

Sommaren 2015 ska Ringbanan öppnas för trafik och då ska också det nya Dickursby stå klart. I planerna har allt ett datum förutom Dickursby kyrka. Både fullmäktige och församlingarna vill riva kyrkan men stadsmuseet vill sätta stopp för rivningsplanerna.

Sydsvenskan - 05 maj 14 kl. 05:30

Merete Mazzarella: Vad är det egentligen för poäng med låtsashistoria?

Guiden säger ”Därborta på andra sidan vattnet,” och pekar dramatiskt ut mot centrala Stockholm, ”där blev hon våldtagen.”Situationen tecknas av historikern Johan Linder i artikeln ”Fictionalized Cityscapes”, fiktionaliserade landskap, i boken ”Making Cultural History” (Nordic Academic Press). Gruppen står på en av Söders höjder, de flesta deltagare är utlänningar men de vet att hon är Lisbeth Salander, hjältinna i Stieg Larssons Millenniumtrilogi.

YLE - 23 okt 16 kl. 08:07

Politiker vill ha snubbelstenar för Helsingforsjudar som överlämnades till Nazityskland

Kristdemokraten och fullmäktigeledamoten Mika Ebeling har gjort en motion om att lägga så kallade snubbelstenar eller stolpersteine till minnet av judar som fördes från Helsingfors till Nazityskland. 18 andra fullmäktigeledamöter har undertecknat motionen. Åtta judar tvingades ombord på fartyget S/S Hohenhörn den 6 november 1942.

YLE - 25 apr 14 kl. 11:33

300 år har gått sedan Stora ofreden

Det Stora nordiska kriget 1700-1721 innebar slutet för Sveriges period som stormakt i norra Europa. Perioden 1710-1714 under det här kriget har i Finlands kallats Stora ofreden och under den perioden härskade ryska trupper i landet och brände och skövlade. Fre 25.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Experten om systemfelet: "Det är stötande"

Ett systemfel gör att dömda brottslingar kan kräva tillbaka deras förverkade egendom från staten. Den luckan i lagen måste nu täppas till, menar såväl politiker som juridiska experter..

SR - 30 minuter sedan

Öresundsbron stängd i båda riktningar

Det hårda vädret i södra Sverige ställer till det för trafiken. Under tisdagskvällen stängdes Öresundsbron i båda riktningar..

SR - 30 minuter sedan

EU:s kravlista till Storbritannien inför förhandlingarna

Nästa vecka börjar intensiva förhandlingar mellan EU och Storbritannien om hur den framtida relationen ska se ut efter brexit. Inför de samtalen enades EU-länderna i dag om förhandlingsmandat..

SR - 45 minuter sedan

Bokhandlarna: Rean lika viktig nu som för tio år sedan

I dag är det starten på en av bokläsarnas och bokhandlarnas viktigaste dagar, bokrean. Lika viktig nu som för tio år sedan, enligt svenska bokhandlareföreningen..

SR - 1 timme sedan

15 laviner utlösta av människor i svenska fjällen

Misstag och okunskap och ligger bakom. Totalt har över 500 laviner registrerats av Naturvårdsverket den här vintern..

SR - 2 timmar sedan

Nyfödd fick hjärnskador – barnmorska döms

En barnmorska fälls för grovt vållande till kroppsskada, det har Kristianstad tingsrätt kommit fram till..

SR - 2 timmar sedan

Snökaos på vägarna i Västra Götaland och Jönköpings län

Stora trafikproblem med halt väglag och moddiga vägar i Västra Götaland och Jönköpings län under eftermiddagen..

SR - 2 timmar sedan

Coronaviruset sprids i Europa

I Italien och andra länder fortsätter coronaviruset att spridas. Över 280 personer är smittade i Italien och viruset har nått de södra delarna. En rad länder inför åtgärder för resande från Italien..

SR - 3 timmar sedan

Vattennivån lägre – men mer vatten på väg

Vattennivåerna i Lagan är något lägre än igår. Men i halländska Knäred förbereder man sig för mer vatten..

SR - 4 timmar sedan

Virusrisken uppgraderas

Risken för att coronaviruset får spridning i Sverige uppgraderas. Det meddelar Folkhälsomyndigheten som nu bedömer att risken är hög för att personer upptäcks i Sverige som smittats av det nya coronaviruset utomlands..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.