Barometern > Nyheter

Wednesday, 26 February, 18:06

Barometern - 14 feb 20 kl. 15:27

De berättade om att överleva ett hjärtstoppStefan Jutterdal var i praktiken död efter att ha drabbats av en hjärtinfarkt. Men han överlevde. På alla hjärtans dag berättade han om sin traumatiska upplevelse tillsammans med sin fru Annmargreth Kvarnefors. .
Läs mer på Barometern
Läs mer om:
Jutterdal, Annmargreth Kvarnefors

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: De berättadeom att , överlevaett , hjärtstopp
BT - 28 feb 13 kl. 08:21

Philip utnyttjades i reklam efter hjärtstopp: "Kände mig kränkt"

En hjärtstartare räddade Philip Moströms liv, men när ett företag som marknadsför sådan utrustning använde honom i reklam kände han sig utnyttjad. Nu har företaget dömts att betala skadestånd till 19-åringen i Ulricehamn. ?

Magazin24 - 12 sep 12 kl. 17:35

Ny hjärtstartare i Palace Bowl

Hjärt- och lungsjukas förening i KAK har placerat en hjärtstartare på Palace Bowl i Köping. På onsdagen berättade några av medlemmarna mer om varför en sådan behövs och demonstrerade även hur en hjärtstartare används. Enligt Hjärtrapporten 2011 drabbas ungefär 10 000 svenskar varje år av plötsligt hjärtstopp.

Skånskan - 22 maj 17 kl. 21:09

Vårdpersonal vittnade om en ”konstig känsla”

KRISTIANSTAD Medan spädbarnet kämpade för sitt liv spekulerade vårdpersonalen i om det verkligen gått till så som föräldrarna påstod.
– När jag kom upp på avdelningen pratade vi om ”shaken baby”. Det var ganska uppenbart, sade en sjuksköterska som vittnade under den sjätte rättegångsdagen.

GT - 16 nov 18 kl. 12:48

Isak, 23, räddade livet på kvinna med hjärtstillestånd

Isak Wessman, 23, låg i sängen när ett det plötsligt plingade till i telefonen.Ett meddelande berättade att en person i närheten fått hjärtstopp och Isak beslutade sig för att hjälpa till.Han var först på plats och tillsammans med andra frivilliga och ambulanspersonal räddade han livet på en kvinna.

Barometern - 30 okt 13 kl. 12:13

Hjärtstartare ska utredas

Det fabrikat av hjärtstartare som på ett lyckat sätt användes på Oscarsgymnasiet är ifrågasatt och utreds av Läkemedelsverket. Det är ambulanspersonal i Västervik som anmält hjärtstartaren av typen Zoll AED Pro sedan det visat sig att den orsakat skador på behandlade personer.
?

Västerbottens Folkblad - 27 dec 13 kl. 10:03

Kärlkramp var akut

En man i medelåldern kontaktade sin hälsocentral på grund av besvär med en långdragen förkylning och med andningsbesvär. Efter akutbesök skickades mannen hem. Två veckor senare avled han på jobbet på grund av hjärtstopp.

BT - 21 mar 14 kl. 20:20

Väntar med att säga upp avtal

Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund förlänger avtalet med regionen om IVPA - I väntan på ambulans i två månader. Fram till dess väntas parterna kunna bli överens om en enhetlig modell för hur avtalet ska ske ut. BT berättade förra veckan om att förbundet inte vill teckna ett nytt avtal om IVPA, som blivit en av de vanligaste orsakerna till en utryckning från de 14 stationer eller enheter som omfattas av avtalet.

Barometern - 30 maj 14 kl. 11:08

Dubbelutryckning kan rädda 100 liv

När ett hjärta slutar slå är varje minut viktig.
Sedan räddningstjänsten började larmas ut tillsammans med ambulansen vid hjärtstillestånd har liv kunnat räddas. Varje år drabbas cirka 150 personer i Kalmar län av hjärtstopp.

Expressen - 06 jun 16 kl. 14:26

Jonathan räddade livet på sin mamma

Katharina Lindoff drabbades av ett hjärtstopp för två år sedan. Allt hade kunnat sluta illa om inte sonen Jonathan hade lärt sig hjärt- och lungräddning av klasskompisen Johan Månsson Christell. – Hade inte Jonathan gjort HLR hade jag haft svårare att överleva och antagligen fått stora hjärnskador, berättar Katharina..

SmålandsPosten - 07 jan 15 kl. 07:37

Klarade Gudrun med samlade krafter

Agunnaryd blev hårt drabbat av stormen Gudrun. Men det här är en trakt där man är van att arbeta tillsammans. Tack vare gemenskapen i bygden redde man ut situationen.

Fler nyheter från Barometern

Barometern - 5 minuter sedan

Handeln rekordstark i Kalmar

Den fysiska handeln pressas av växande e-handel och hård konkurrens. Men flera av regionens handelsplatser redovisar likväl ökade siffror för sina butiker. ”Kalmar är en väldigt stark handelsstad och utvecklingen har hållit i sig över tid”, säger Jan-Christer Nilsson som är retailchef på P&E Fastighetspartner..

Barometern - 5 minuter sedan

Nöjet spanar in ny lokal musik

Whooda Thunk och Factums Punkorkester från Kalmar, Maria Rylander från Öland, Myra Granberg från Nybro och Carl Jörneklint & Vemodet från Oskarshamn har släppt ny musik och Nöjet har lyssnat..

Barometern - 5 minuter sedan

Maja och Olle får egna namnsdagar

Maja och Olle har länge varit populära namn att döpa sina barn till, men det är först nu som namnlängdskommittén beslutat att de ska få sina egna namnsdagar. Dessutom förs ytterligare fem namn in i almanackan från 2022..

Barometern - 15 minuter sedan

Negativt bokslut för Nybro kommun

För första gången på fem år klarar inte Nybro kommun att hålla sin budget. Det preliminära bokslutet för 2019 pekar mot ett underskott på 21,4 miljoner kronor..

Barometern - 15 minuter sedan

Förskola stängs: Misstänkt extremistkoppling

En fristående förskola i Göteborg får tillfälligt verksamhetsförbud sedan misstankar om kopplingar till våldsbejakande extremism uppdagats. Beslutet har tagits av den kommunala förskolenämnden i Göteborgs stad..

Barometern - 15 minuter sedan

Ung mans död i lejonfång väcker protester

Barometern - 30 minuter sedan

Klartecken till provborrning på Österlen

Barometern - 45 minuter sedan

"Batmobilen" bortforslad av rysk polis

Barometern - 1 timme sedan

Öland: De har tröttnat på strömavbrotten

Helgens strömavbrott blev droppen. Några invånare i Bredinge på södra Öland har tröttnat på återkommande strömavbrott och skriver nu både till nätleverantören Eon och Mörbylånga kommun. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.