Skånskan > Nyheter

Tuesday, 18 February, 11:57

Skånskan - 14 feb 20 kl. 15:28

Försvåra lånandeKonsumtionslånen ökade med åtta procent förra året. Konsumtionslån innebärlåntill bilköp, renovering eller köp av en lyxvara. Ökningen är ett problem eftersom det går att få konsumtionslån utan säkerhet. Det är lätt hänt att hamna i en skuldfälla och bli skyldig pengar du inte har.
Lånegivaren ”Bynk” som marknadsförs sig med att de fungerar som en bank ”borde göra” erbjuderlånför att köpa bil eller ”göra något helt annat med pengarna”.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Bynk, Bynks FAQ, Bynks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Försvåra, lånande
Alingsås tidning - 30 mar 16 kl. 07:20

Skränande störmoment tillbaka

Sedan påskhelgen har måsarna börjat inta Alingsås igen. Miljöskyddskontoret har fått flera samtal om de skränande fåglarna, vars häckningsperiod snart börjar.
Skränande måsar är ett återkommande problem varje år.

Dagens PS - 07 apr 17 kl. 14:08

JUST NU: Domen klar mot Saabtoppar

Sju personer har stått åtalade för ekonomiska brott i Saab Automobile före konkursen 2011. För fem av dessa yrkade åklagarna på Ekobrottsmyndigheten på fängelse. Men Vänersborgs tingsrätt frikänner samtliga åtalade på alla punkter, framgår det i domen som kom klockan 14, det vill säga alldeles nyss.

Politikerbloggen - 14 jan 13 kl. 16:13

Demokratikriterium ett måste i svensk vapenexport


DEBATT. Att såväl utrikespolitiken som säkerhetspolitiken under den borgerliga regeringen i allt större grad drivs av ekonomiska intressen är knappast förvånande. För Moderaterna står alltid de ekonomiska intressena i centrum.

BT - 11 jan 15 kl. 11:17

Hemlig ubåtsjakt i Stockholm

En misstänkt ubåt jagades mellan Lidingö och Nacka i höstas, skriver Dagens Nyheter. Utvecklingen är oroande, anser Stefan Ring, militärstrategisk expert. - Det vi upplever nu är en långsam eskalering som i ett längre tidsperspektiv är ogynnsamt för säkerhetsutvecklingen i regionen.

BT - 11 jan 15 kl. 16:52

Hemlig ubåtsjakt tonas ned

Ytterligare en misstänkt ubåt jagades mellan Lidingö och Nacka i höstas. Försvarsminister Peter Hultqvist kallar beteendet för aggressivt, men Försvarsmakten tonar ned händelsen.- Att bedriva undervattensaktivitet så nära Stockholm är allvarligt och visar på aggressivitet hos en eventuell inkräktare, säger försvarsminister Peter Hultqvist (S) till Dagens Nyheter.

Dagensanalys.se - 09 okt 17 kl. 12:31

De 10 varumärken vi älskar mest

Företaget MBLM har undersökt vilka varumärken konsumenterna älskar mest, och vilka de helt enkelt inte kan leva utan. 386 företag i 15 olika industrier undersöktes i fråga om vilken emotionell koppling konsumenterna har med dem, och resultatet är delvis förvånande. Att konsumenter har en emotionell koppling till varumärken som påverkar deras köpbeslut har allt fler pratat om på senare år.

YLE - 20 nov 14 kl. 15:00

Pii-paa-bilen blev karriär

Det var intresset för ”pii-paa-bilar” som fick då 10-åriga Jens Tegengren att ramla in i brandkårsungdomsverksamhet. Idag, många år senare, är han kårchef för Grankulla FBK och utsedd till Årets brandkårsungdomsarbetare.
Tors 20.

Supermiljöbloggen - 19 jul 17 kl. 13:34

”EU behöver en ny handelspolitik som fokuserar på klimat, miljö och människor”

"Det kontroversiella TTIP-avtalet mellan EU och USA kan vara på väg att återupptas. Men att återuppta förhandlingarna vore ett fatalt snedsteg. Den berättigade kritiken mot CETA-avtalet med Kanada visar med all önskvärd tydlighet att EU:s handelspolitik behöver byta kurs", skriver Max Andersson (MP), EU-parlamentariker idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen.

Politikerbloggen - 27 nov 12 kl. 10:14

Överdrivet smussel om svenska vapenaffärer


DEBATT. Att Liberala ungdomsförbundets rundringning har visat på en glädjande vilja till öppenhet från försvarsindustrin tål att poängteras. Dagens överdrivna smussel tycks efterfrågas av få andra än politikerna själva.

HBL - 06 aug 13 kl. 00:05

Marginalisera inte mera

Förslagen om att gradera sociala stöd enligt utbildning eller motprestationer ökar i praktiken utslagningen.Först föreslog lärarfacket OAJ:s ordförande Olli Luukkainen att de som har enbart grundskolexamen ska få lägre socialstöd än de som har en högre examen.
Sedan kom social- och hälsovårdsminister Paula Risikkos förslag att kräva motprestationer för samhällsstöd och ge dem som är aktiva lite högre stöd.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Verktyg stals från byggplats

Hamnen Natten till onsdagen i förra veckan bröt sig tjuvar in på en byggarbetsplats på Borrgatan i hamnen.
Tjuvarna gjorde hål i staketet som omgärdar bygget, och stal sedan diverse verktyg. Bland annat saknas en cementblandare, betongslip, skruvdragare och andra arbetsredskap..

Skånskan - 5 minuter sedan

Man rånad på keps och väska

Malmö En man i 20-årsåldern rånades natten till tisdagen när två killar konfronterade honom och visade fram ett knivliknande föremål.
Mannen tvingades lämna ifrån sig sin keps, mobiltelefon och en väska..

Skånskan - 30 minuter sedan

Pappor i slagsmål på lekland

Malmö När en man tog hans son hårt i armen på Busfabriken på Jägersro slog pappan till mannen. Som slog tillbaka.
Det urartade i ett slagsmål som tvingade polis att avlägsna de båda papporna från leklandet.

Skånskan - 1 timme sedan

Cyklist och bilist i kollision

Malmö En olycka där en personbil och en cykel är inblandade har inträffat på Lorensborg.Polis och ambulans larmades på tisdagsförmiddagen till korsningen Lorensborgsgatan/Stadiongatan med anledning av trafikolyckan. Det finns inga uppgifter om några skadade i nuläget eller närmare detaljer kring händelsen.

Skånskan - 1 timme sedan

Ofredade hade inget körkort

ESLÖV En man i 20-årsåldern har polisanmält för att ha ofredat sin expartner under måndagseftermiddagen. Mannen ska enligt anmälan ha begett sig till sin expartners bostad på Rönneberga och sparkat och slagit på hennes ytterdörr.
Polisen larmades till platsen och fick stopp på mannen när han var på väg därifrån med sin bil.

Skånskan - 1 timme sedan

Tonåring slog sönder möbler

ESLÖV En 17-årig tjej som är intagen på ett HVB-hem i Eslövs kommun har polisanmälts för skadegörelse. Enligt polisanmälan har flickan brusat upp och då slagit sönder flera möbler på sitt rum..

Skånskan - 1 timme sedan

Tjuven var sugen på korv

MARIEHOLM Korvar och korvbröd, med läsk därtill, hörde till det som en tjuv fick med sig under ett inbrott i klubbhuset som Marieholms boule har.
Klubben upptäckte under måndagen att det varit inbrott i klubbhuset. Under inbrottet har det även stulits en industridammsugare och en dörr..

Skånskan - 1 timme sedan

Skoltjuvar tog iPads

STAFFANSTORP Natten till tisdag bröt sig okända gärningsmän in i Baldersskolan i Staffanstorp.
Deras byte blev ett okänt anta iPads.
Det var strax efter midnatt, 00.

Skånskan - 1 timme sedan

Stal sommardäcken

STAFFANSTORP Ett bilföretag på Vesumsvägen i Staffanstorp utsattes för inbrott och stöld natten mellan söndag och måndag.
Okända gärningsmän tog sig in och från en bil stal de fyra sommardäck på fälgar värda tillsammans 15 000 kronor. Bilen hade de pallat upp och den hade även fått en del andra skador av hanteringen.

Skånskan - 1 timme sedan

Skadegörelse på förskola

STAFFANSTORP S:t Staffans församlings förskola, Druvan och Axet, som ligger på Brågarpsvägen har utsatts för skadegörelse.
Det var någon gång under helgen som två rutor krossades. En fönsterruta blev helt förstörd medan den andra fick två av fyra rutor sönderslagna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.