Skånskan > Nyheter

Tuesday, 18 February, 11:57

Skånskan - 14 feb 20 kl. 15:30

Håller fast vid mindre barnomsorg på nattishöör Det väckte en del reaktioner när barn- och utbildningsnämnden förra året fattade beslut om att minska öppettiderna för barnomsorg på obekväm arbetstid. Nu sjösätts beslutet i praktiken.– Jag tycker fortsatt vi fattade rätt beslut. Det vi ska se över till nästa år är påskhelgen där vi ser en högre beläggning av förskolebarn än på övriga storhelger, säger Jörgen Ekman (L), ordförande i barn- och utbildningsnämnden. Det var i april förra året som en majoritet i barn- och utbildningsnämnden fattade beslut om att dra ner på öppettiderna i den nattöppna förskolan ute på Holma.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Det, Jörgen Ekman, Holma, Holken, Pia Strandell, Ekman, Olov Henriksson, Socialdemokraterna, Alliansens, Per-Olov Henriksson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Håller, fastvid mindre , barnomsorg, nattis
YLE - 22 feb 17 kl. 10:25

Hur ska lönerna bestämmas i framtiden? - Sipilä vill att parterna håller fast vid nya Finlandsmodellen

Det är oklart hur arbetsgivarna och facken ska komma överens om lönerna i framtiden. Fler parter lämnade förhandlingarna förra veckan och statsminister Juha Sipilä försökte i dag rädda situationen och få parterna att hålla fast vid den så kallade Finlandsmodellen. Statsminister Juha Sipilä försökte i dag få arbetstagare och -givare att hålla fast vid en ny modell för hur lönerna ska bestämmas i framtiden, den så kallade Finlandsmodellen.

YLE - 08 sep 16 kl. 18:32

Paatero håller fast vid påstående om asylsökande - "det är enkel slutledningsförmåga"

Den pensionerade polisöverdirektören Mikko Paatero håller fast vid att det finns en oroväckande organisering bland asylsökande på Finlands flyktingförläggningar - och att det officiella Finland tonar ner hoten. Mikko Paatero presenterade i dag en bok om Finlands sviktande säkerhet, där han utvecklar tidigare resonemang. Det är självklart att de asylsökande organiserar sig.

DI - 25 nov 13 kl. 14:32

Anders Borg håller fast vid ränteavdragen

Finansminister Anders Borg håller fast vid att regeringen inte kommer att trappa av räntebidragen för bolån och slår fast att den politiska enigheten om denna hållning är bred. Han varnade åter för den holländska erfarenheten.Det sa han till journalister på måndagen..

YLE - 22 feb 17 kl. 13:16

Sipilä håller fast vid Finlandsmodellen - EK och arbetstagarna: Den har rasat samman

Statsminister Sipilä och arbetsmarknadsparterna ser olika på hur man ska komma överens om lönerna i Finland. Sipilä vill att parterna ska använda den nya så kallade Finlandsmodellen - medan arbetstagarna Sttk och Akava samt arbetsgivarsidan EK säger att modellen inte längre existerar. Sipilä försökte få arbetstagare och -givare att hålla fast vid den nya modellen för hur lönerna ska bestämmas i framtiden, den så kallade Finlandsmodellen.

YLE - 03 sep 18 kl. 18:10

Statsminister Sipilä håller fast vid att den största delen av de som kom till Finland år 2015 inte fyllde kriterierna för att få asyl

Statsministern håller fast i sin blogg fast vid att största delen av de asylsökande år 2015 inte fyllde kriterierna för att få stanna. Hans utlåtande i Yles Morgonetta har väckt mycket diskussion..

HBL - 09 jul 12 kl. 18:53

Författaren håller fast vid historien om Enkeli-Elisa

Minttu Vettenterä, som skrivit boken om den skolmobbade Enkeli-Elisa, håller fast vid att Elisa har funnits på riktigt. Hon påpekar att berättelsen som slutar i självmord bygger på verkliga händelser. ?

YLE - 05 feb 13 kl. 17:10

Löntagarna håller fast vid sina utbildningsdagar

De tre löntagarcentralerna FFC, FTFC och Akava håller fast vid kravet på tre utbildningsdagar - med normal lön. I går förkastade både FFC och FTFC den modell som EK:s arbetsmarknadsdirektör Lasse Laatunen nyligen presenterade.
Den modellen går ut på att ersättningen för utbildningen ska motsvara den inkomstrelaterade dagpenningen och betalas ur en särskild fond.

HBL - 20 jan 14 kl. 11:00

OP-Pohjola håller fast vid tidigare prognos

OP-Pohjola håller fast vid sin tidigare bedömning och förutspår att den ekonomiska tillväxten blir 1,7 procent i Finland i år. Enligt OP-Pohjolas chefsekonom Reijo Heiskanen kan läget trots en återhämtning inte beskrivas som bra i år heller.
Under nästa år förutspås tillväxten ligga på 2,5 procent.

IDG - 25 jun 14 kl. 20:30

Så många håller fast vid Snow Leopard

Mer än var sjunde Macanvändare håller fast vid OS X 10.6, ett operativsystem med nästan fem år på nacken. .

SR - 18 aug 14 kl. 14:42

KD håller fast vid kulturkanon i skolan

I höstas lade Folkpartiet ner sitt förslag om kulturkanon i skolan, med argumentet att syftet uppfylls i läroplanen. Men Kristdemokraterna håller fast vid att skolan bör införa en klassikerlista, som förutom litteratur även ska innehålla musik och film. Det är ett av få kulturförslag i valmanifestet, som kom idag..

Affärsvärlden - 22 okt 14 kl. 07:49

Volvo håller fast vid rysk partner för stridsfordon

Volvo håller fast vid sin ryska partner UVZ trots att ryska trupper står på ukrainsk mark och att spänningarna mellan Sverige och Ryssland är de allvarligaste på över 20 år..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 5 minuter sedan

Verktyg stals från byggplats

Hamnen Natten till onsdagen i förra veckan bröt sig tjuvar in på en byggarbetsplats på Borrgatan i hamnen.
Tjuvarna gjorde hål i staketet som omgärdar bygget, och stal sedan diverse verktyg. Bland annat saknas en cementblandare, betongslip, skruvdragare och andra arbetsredskap..

Skånskan - 5 minuter sedan

Man rånad på keps och väska

Malmö En man i 20-årsåldern rånades natten till tisdagen när två killar konfronterade honom och visade fram ett knivliknande föremål.
Mannen tvingades lämna ifrån sig sin keps, mobiltelefon och en väska..

Skånskan - 30 minuter sedan

Pappor i slagsmål på lekland

Malmö När en man tog hans son hårt i armen på Busfabriken på Jägersro slog pappan till mannen. Som slog tillbaka.
Det urartade i ett slagsmål som tvingade polis att avlägsna de båda papporna från leklandet.

Skånskan - 1 timme sedan

Cyklist och bilist i kollision

Malmö En olycka där en personbil och en cykel är inblandade har inträffat på Lorensborg.Polis och ambulans larmades på tisdagsförmiddagen till korsningen Lorensborgsgatan/Stadiongatan med anledning av trafikolyckan. Det finns inga uppgifter om några skadade i nuläget eller närmare detaljer kring händelsen.

Skånskan - 1 timme sedan

Ofredade hade inget körkort

ESLÖV En man i 20-årsåldern har polisanmält för att ha ofredat sin expartner under måndagseftermiddagen. Mannen ska enligt anmälan ha begett sig till sin expartners bostad på Rönneberga och sparkat och slagit på hennes ytterdörr.
Polisen larmades till platsen och fick stopp på mannen när han var på väg därifrån med sin bil.

Skånskan - 1 timme sedan

Tonåring slog sönder möbler

ESLÖV En 17-årig tjej som är intagen på ett HVB-hem i Eslövs kommun har polisanmälts för skadegörelse. Enligt polisanmälan har flickan brusat upp och då slagit sönder flera möbler på sitt rum..

Skånskan - 1 timme sedan

Tjuven var sugen på korv

MARIEHOLM Korvar och korvbröd, med läsk därtill, hörde till det som en tjuv fick med sig under ett inbrott i klubbhuset som Marieholms boule har.
Klubben upptäckte under måndagen att det varit inbrott i klubbhuset. Under inbrottet har det även stulits en industridammsugare och en dörr..

Skånskan - 1 timme sedan

Skoltjuvar tog iPads

STAFFANSTORP Natten till tisdag bröt sig okända gärningsmän in i Baldersskolan i Staffanstorp.
Deras byte blev ett okänt anta iPads.
Det var strax efter midnatt, 00.

Skånskan - 1 timme sedan

Stal sommardäcken

STAFFANSTORP Ett bilföretag på Vesumsvägen i Staffanstorp utsattes för inbrott och stöld natten mellan söndag och måndag.
Okända gärningsmän tog sig in och från en bil stal de fyra sommardäck på fälgar värda tillsammans 15 000 kronor. Bilen hade de pallat upp och den hade även fått en del andra skador av hanteringen.

Skånskan - 1 timme sedan

Skadegörelse på förskola

STAFFANSTORP S:t Staffans församlings förskola, Druvan och Axet, som ligger på Brågarpsvägen har utsatts för skadegörelse.
Det var någon gång under helgen som två rutor krossades. En fönsterruta blev helt förstörd medan den andra fick två av fyra rutor sönderslagna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.