SVT > Kultur

Saturday, 29 February, 11:19

SVT - 14 feb 20 kl. 15:24

Boende överraskades med alla hjärtans dag-konst av BanksyPå torsdag vaknade invånarna i stadsdelen Barton Hill i Bristol upp till ett verk av den anonyma graffitikonstnären Banksy. Det rådde först oklarhet om verket faktiskt var av konstnären, men senare under dagen bekräftade han det på Instagram..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Banksy, Barton Hill, Bristol, Instagram

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Boende, överraskadesmed alla , hjärtans, dag-konstav , Banksy
UT - 05 aug 14 kl. 09:39

Tavlor till teatern ? ingen konst för Sten

Konstnären Sten Brocker lämnade lugnet i storstaden för stressen på landet. Nu ställer han ut sina verk i samband med att det spelar teater på Backen. Det var 2004.

Kristianstadsbladet - 17 maj 14 kl. 07:00

Panoreringens konst

Foto: Lasse Ottosson
Nyinflyttad i Kristianstad som tonåring kände Stefan Foconi att ett steg in i det konstnärliga kunde leda honom rätt, bli en flyktväg och samtidigt tillföra mening. Film, det måste bli film, långsamt och experimentellt närmar han sig sitt objekt. Staden.

YLE - 22 maj 15 kl. 15:24

Sporrong kunde bli möjligheternas hus för Kårkulla

Kårkulla samkommun överväger att köpa medaljtillverkaren Sporrongs fabriksfastighet i Ekenäs. Tanken är att koncentrera dagverksamheten i åtminstone Ekenäs till fastigheten. Medaljtillverkaren Sporrong har flyttat merparten av sin verksamhet till Estland och fabriken är till salu.

Skånskan - 08 jul 19 kl. 08:00

Dödligt hot – avsnitt 14

Sommarföljetong – Jag får kanske tänka om. Vi har visserligen en säkerhetsavdelning, fast dom verkar mest gå på rutin. Men det finns ju säkerhetsföretag.

SmålandsPosten - 23 maj 14 kl. 08:29

Nytt galleri poppar upp i Växjö

Bra konst ska vara tillgänglig för alla. Och den ska inte kosta skjortan. Växjös nya gallerister bakom Pop up tänker i nya banor kring konstens aktörer.

Skånskan - 22 jul 19 kl. 20:30

Su­san­na slåss för slagna kvin­nor

Hon var fram­gångs­rik vd inom it-branschen när hon be­stämde sig för att lämna ett topp­jobb och bli chef på en kvin­no­jour. Su­san­na Ud­var­di har själv gått ige­nom myc­ket i livet – i dag kämpar hon för att på­verka dem som har makten att för­ändra.Namn: Su­san­na Ud­var­di
Ål­der: 52 år
Bor: Skil­linge
Fa­milj: Man, 26-årig son, 20-årig dot­ter, två katter och en hund.

YLE - 16 apr 14 kl. 18:15

Många visioner om Norra hamnen i Yles enkät

Det var många som ville ge sin syn på hur området kring Norra hamnen i Ekenäs ska se ut i framtiden i Yle Västnylands webbenkät kring planerna (11.4–14.4).

HBL - 30 dec 13 kl. 05:46

Överkvalificerad för jobben som erbjuds

– Det känns ibland som om hela samhället skriker att jag valt fel, studerat fel ämne, säger Fanny Johansson. Hon är en av nästan 1 500 nyutexaminerade akademiska arbetslösa i en knepig rävsax: för lite av sitt specialområde på cv:t, men ändå överkvalificerad för andra jobb.Bakom mannen i svart cape och kvinnan i grönt siden, som håller handen över sin buktande mage, finns en liten rund spegel.

PrivataAffärer - 13 jun 19 kl. 15:42

Missa inte populära läsarresan till Peking

Resan i korthet: Pris: Från 15 900 kr
Datum: 27 mar - 2 apr 2020
Reslängd: 7 dagar
Avreseort: Stockholm, Göteborg, Köpenhamn
Resmål: Peking
Mer information och bokning: Kinaresor På Privata Affärers resa till Kina träffar vi spännande personer från både näringsliv och myndigheter. Metropolen erbjuder dessutom god mat, intressant kultur och väldigt prisvärd shopping. Med på resan

Kristianstadsbladet - 11 feb 14 kl. 07:00

Det lekfulla skapandet

Foto: Arken
Under sitt omkringflackande och brokiga liv fanns det en tråd som knöt samman den österrikiske konstnären Hundertwassers skapande. Lekfullheten. Författare och kulturskribenten C-J Charpentier ger sig in i en färg-, tanke- och formrik värld på konst-museet Arken.

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Gunnar Wetterberg och Parisa Amiri vann ”På spåret”

Gunnar Wetterbergs motvilliga tyskkunskaper och Parisa Amiris träffsäkra Miami-gissning beredde vägen för duons andra raka seger i ”På spåret”. – Till syvende och sist handlar det om att ösa ur bisarra kunskaper man hade sedan tidigare, säger Wetterberg..

SVT - 5 timmar sedan

Josefin Nilssons liv skildras i ny bok

Förra året sågs dokumentären om Josefin Nilsson av en jättepublik. Nu kommer Josas Bok där systern Marie Nilsson Lind berättar om deras liv, karriärer och motgångar. Boken innehåller också Josefin Nilssons historia om det destruktiva förhållandet med en känd skådespelare, “Josa ville få upprättelse, berätta sin historia”, skriver systern i boken..

SVT - 13 timmar sedan

Anis Don Demina krossar motståndet i publikundersökningen

Ska vi tro Melodifestivalklubbens publikundersökning i Eskilstuna så Anis Don Demina motståndet i Andra chansen. Men Drängarna ser mer oväntat ut att kunna åka ur tävlingen..

SVT - 14 timmar sedan

Bokrecension: Sidopersonen av Saara Turunen

I romanen Sidopersonen möter läsaren en kvinna som inte är huvudperson i någons liv, inte ens sitt eget. Kulturnyheternas litteraturkritiker Ingrid Elam har läst en rolig och skarp uppgörelse med ett förstelnat patriarkat..

SVT - 15 timmar sedan

SVT:s reporter ser fram emot avslöjande i Andra chansen

I helgen är det dags för Melodifestivalens uppsamlingsheat Andra chansen. Åtta artister duellerar mot varandra i hopp om en plats i finalen den 7 mars och SVT:s reporter Rebecca Haimi ser fram emot ett efterlängtat förtydligande om vad Melodifestivalens hajpade Hall of fame egentligen är..

SVT - 16 timmar sedan

Journalistförbundet om SD-utspelet: ”Det är ett bisarrt förslag”

Linus Bylunds (SD) utspel där han vill att enskilda journalister ska kunna straffas för partiskhet möts av reaktioner från flera håll. – Det är ett så pass bisarrt förslag att det är svårt att överblicka alla följder, säger Tomas Backlund vice ordförande i Journalistförbundet.

SVT - 18 timmar sedan

Mer rök och mer pyro – så ändrar artisterna bidragen till andra chansen

Flera av artisterna har uppdaterat sina nummer inför andra chansen på lördag. Det blir mer rök och mer eld i flera av bidragen. – Anders var rädd om håret där bak, säger Drängarna-sångaren Mange Olsson..

SVT - 18 timmar sedan

Helen Mirren får hederspris på Berlins filmfestival

Hon har spelat brittisk drottning, tilldelats en Oscar och blivit utsedd till Dame i england. Nu belönas den 74-åriga filmstjärnan Helen Mirren också med Guldbjörnens hederspris på Berlinale film festival. Den brittiska skådespelerskan tillät sig att bli en smula politisk i sitt tacktal..

SVT - 19 timmar sedan

Skarsgård-film prisas i Berlin

Den norska filmen Håp prisas på filmfestivalen i Berlin. Stellan Skarsgård spelar en av huvudrollerna i filmen som nu har utnämnts till bästa europeiska film i Panoramasektionen..

SVT - 20 timmar sedan

Ulf Kristersson om SD:s mediekritik: Långt över gränsen för det acceptabla

Enskilda journalister ska kunna straffas med indragen lön eller sparken om de är partiska. Det uttryckte Linus Bylund (SD), ledamot i Förvaltningstiftelsen för public service, i tidningen Fokus. Nu reagerar Moderaternas partiledare Ulf Kristersson..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.