DI > Ekonomi

Friday, 28 February, 09:54

DI - 14 feb 20 kl. 15:27

Handels lägger kvinnostipendium på is – Epsteinkoppling ”var inte bra”Handelshögskolan lägger prestigestipendiet ”Female economist of the year” på is..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Female

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Handelslägger , kvinnostipendiumpå is , Epsteinkopplingvar inte , bra
Skånskan - 10 mar 16 kl. 09:00

Bok om Handels föddes ur frustration

Recension BOK
179 år av ensamhet
Medverkande: Charlotte Holgersson, Pia Höök, Jenny Lantz (red.), Lin Lerpold, Pernilla Petrelius Karlberg, Linda Portnoff (red.), Sara Rosengren, Emma Stenström, Karin Svedberg Helgesson, Anna Wahl
Förlag: Albert BonniersIdag går det att ta examen från Handelshögskolan i Stockholm utan att ha mött en enda kvinna som kursansvarig.

BT - 12 apr 12 kl. 16:54

Handels svarar på nytt bud

Just nu lämnar Handels svar på ett nytt bud som facket fått av medlarna, enligt pressekreterare Kristina Jogestrand. Inom kort väntas besked om Handels svar.
Om någon av parterna, LO-facket Handels och Svensk Handel, nobbar budet bryter med största sannolikhet strejken ut natten till fredag.

BT - 22 mar 12 kl. 13:03

Handels vill inte ha medling

Förhandlingarna om ett nytt löneavtal inom handeln ligger nere.
Medlingsinstitutet har meddelat att det inte finns förutsättningar för medling eftersom Handelsanställdas förbund inte vill ha in medlare.
Avtalen inom parti- och detaljhandeln löper ut den 31 mars och berör sammanlagt 225 000 medarbetare.

Sydsvenskan - 30 maj 11 kl. 06:30

Handels stöttar Ship to Gaza

Fackföreningen Handels ska ge ekonomiskt stöd till Ship to Gaza. Det beslutade en enig förbundskongress på söndagen.
Handels fem dagar långa kongress avslutades på söndagen.

Nyheter 24 - 11 apr 12 kl. 14:58

Dags att hamstra toapapper? - Så drabbas du av Handels strejk


På fredag kan många butiker över hela Sverige tvingas stänga när Handels storstrejk bryter ut. Leverans av varor som toalettpapper, blöjor, bindor och andra nödvändigheter stoppas när flera fackförbund sympatistrejkar. Butiker som Ica, Willys, Bauhaus, Lindex och ÖoB kan bli tvungna att stänga ner om Handels konflikt inte löser sig innan fredag.

DalaDemokraten - 19 sep 17 kl. 17:00

Handels: Ekonomin går bra - så varför tvingas många till slavliknande anställningsvillkor?

Svensk ekonomi går bättre än på mycket länge men villkoren på arbetsmarknaden blir allt otryggare. Vi i Handelsanställdas förbund efterlyser krafttag både från parterna på arbetsmarknaden och från politikerna, skriver representanter för Handels..

BT - 13 apr 12 kl. 09:00

Handels krav hotade jobben

När man lägger sig 2,1 procentenheter högre än vad industrins parter har kommit överens om är det som upplagt för kostnadsökningar över hela linjen. Handels lönekrav på 4,7 procent per år kommer att verka inflationsdrivande, det står bortom allt tvivel. Att detta i slutändan innebär uppsägningar och att parti- och detaljhandeln blir mer rädda för att anställa borde vara väl känt, även för förhandlarna på fackföreningssidan.

Västerbottens Folkblad - 15 sep 15 kl. 23:00

Handels in i ny avtalsrörelse

Minimilönen ska höjas och de osäkra anställningarna begränsas. Det kommer Handels att driva i avtalsrörelsen, skriver Susanna Gideonsson och Maria Vängbo från fackförbundet Handels. I september drar Handels i gång sin avtalsrörelse.

PrivataAffärer - 15 minuter sedan

Swedbank: Fortsatt bra köpkraft på bomarknaden

Boindex för riket som helhet låg kvar på 117 under det fjärde kvartalet. Hushållen lägger i genomsnitt fortsatt 26 procent av sin disponibla inkomst på boendet. Det råder dock en stor variation i köpkraft mellan olika grupper i samhället och på olika orter runt om i landet, påpekar Swedbank.

Regeringen - 02 maj 11 kl. 11:25

Andreas Carlgren och Ewa Björling möter Nya Zeelands handels- och klimatminister

Miljöminister Andreas Carlgren och handelsminister Ewa Björling tar emot handels- och klimatminister Tim Groser från Nya Zeeland måndagen den 2 maj. Läget i de internationella klimatförhandlingarna är en av frågorna som kommer att diskuteras. Pressmeddelande: Andreas Carlgren möter Nya Zeelands handels- och klimatminister Miljödepartementet, Utrikesdepartementet, 2 maj 2011.

Sydsvenskan - 19 jan 12 kl. 11:25

Handels får samma erbjudande

Arbetsgivarna i handeln erbjuder de handelsanställda 2,6 procent i lönepåslag på årsbasis, det vill säga samma nivå som de industrianställda fått. I dag växlar parterna inom handeln avtalskrav med varandra. Förhandlingarna berör cirka 225 000 anställda.

Fler nyheter från DI

DI - 4 minuter sedan

Thailand lättar på valutaregler

Thailands centralbank har tillsammans med landets finansdepartement beslutet att lätta på vissa valutaregleringar för att lätta på trycket….

DI - 3 minuter sedan

EU-förbud öppnar för helt nya produkter för skogsjätten

Ätbara flaskor och matförpackningar. Innovationskraften i startups och storbolag är en avgörande faktor för att livsmedelsbranschen ska….

DI - 5 minuter sedan

Sveriges löneutveckling står och stampar

Löneökningarna i ekonomin som helhet uppgick till 2,6 procent i december jämfört med motsvarande månad 2018..

DI - 4 minuter sedan

Arbetskostnadsindex steg med 2,8 procent i december

Arbetskostnadsindex (AKI) för den privata sektorn, exklusive jord- och skogsbruk, steg med 2,3 procent för tjänstemän och 2,0 procent för….

DI - 15 minuter sedan

Sveriges tillväxt mattas av

Sveriges BNP steg 0,2 procent under fjärde kvartalet jämfört med föregående kvartal vilket är i linje med Infronts prognosenkät..

DI - 30 minuter sedan

Har svenska sjukhus plats för en pandemi?

Det finns inget botemedel och inget vaccin mot det nya coronaviruset. Alltså handlar det om att spåra och isolera smittade och vårda de….

DI - 45 minuter sedan

Azelio dubblar förlusten i fjärde kvartalet

Energiföretaget Azelio redovisar ett nettoresultat för det fjärde kvartalet 2019 på -53,3 miljoner kronor (-26,5). .

DI - 45 minuter sedan

Stockholmsbörsen fortsätter att rasa – OMXSPI ned 4,1 procent

Veckans börsras på Stockholmsbörsen fortsatte under fredagens inledande handel i spåren av torsdagens kraftiga fall i USA och en ökad oro….

DI - 45 minuter sedan

Advenicas förlist minskade i fjärde kvartalet

Cybersäkerhetsföretaget Advenica redovisar ett resultat efter skatt på -5,4 miljoner kronor för det fjärde kvartalet 2019 (-15,5). .

DI - 45 minuter sedan

Minskad försäljning för IA Industriarmatur

Spotlightbolaget IA Industriarmatur, med produkter och tjänster inom distribution, lagring och produktion av energiflöden, minskade sin….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.