Supermiljöbloggen > Nyheter

Monday, 17 February, 20:48

Supermiljöbloggen - 14 feb 20 kl. 15:16

“Vansinne att bygga ut Arlanda”



DEBATT:: Bromma flygplats borde läggas ner utan att Arlanda samtidigt byggs ut. En rödgrön regering borde begripa det, skriver Rikard Warlenius, Vänsterpartiet Stockholms stad..
Läs mer på Supermiljöbloggen
Läs mer om:
Arlanda, Debatt, Rikard Warlenius, Stockholms

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vansinneatt , byggaut , Arlanda
BT - 16 jan 14 kl. 09:14

Satsning på Arlanda

Swedavia ska investera drygt 13 miljarder i att utveckla Arlanda flygplats mellan 2014 och 2043, varav knappt sju miljarder fram till 2023. Det handlar om utbyggnad av befintliga terminaler för att möta det växande antalet resenärer vid flygplatsen och öka kapaciteten, skriver Swedavia i ett pressmeddelande. I dag har Arlanda 21 miljoner passagerare per år, men fram till 2040 beräknas antalet ha stigit till närmare 35 miljoner.

Supermiljöbloggen - 15 feb 18 kl. 10:01

Infrastrukturministern vill bygga ut Arlanda – trots klimathot

 Det statliga flygplatsbolaget Swedavia har stora planer för Arlanda, infrastrukturministern verkar gilla det.  Till år 2040 vill Swedavia kunna ta emot närmare 40 miljoner resenärer på Arlanda, vilket är en kraftig ökning från dagens 25 miljoner. Men de nöjer sig inte med det.

Sydsvenskan - 18 okt 11 kl. 11:55

Kastrup kan bygga ut igen

Foto: Kastrups flygplats
Kastrup funderar på att bygga ut. Konkurrenterna i Sverige och Norge är steget före.
Det pågår en kapplöpning mellan flygplatserna i de skandinaviska huvudstäderna Stockholm, Oslo och Köpenhamn.

Barometern - 16 sep 17 kl. 06:00

"Vansinne att riva Bränslehuset"

Att riva Bränslehuset för att bygga en innebandyarena är ekonomiskt vansinne, säger kritiker inom kommunen. Enligt deras beräkningar skulle 30 miljoner kunna sparas om huset behölls..

Supermiljöbloggen - 07 aug 19 kl. 22:24

Aktion mot utbyggnad av Arlanda

På söndag samlas klimataktivister för att protestera mot planerna på att fördubbla flygplatsens resenärer. Om byggnationen blir verklighet kommer Arlanda få fler landningsbanor är Europas största flygplats.  Hela åtta av tio svenskar vill se investeringar i järnväg framför flyget, enligt en Sifo-undersökning gjord på uppdrag av WWF.

GöteborgsPosten - 27 jan 14 kl. 15:09

”Vansinne att bygga ny arena”

Öis sportchef vill byta perspektiv i diskussionen om en ny arena på Hisingen. – Lägg in konstgräs på Gamla Ullevi så behöver vi inte bygga en ny arena, säger Kent Carlzon..

DI - 05 jul 17 kl. 09:00

Skanska ska bygga nytt hotell på Arlanda

Byggkoncernen Skanska har vunnit uppdrag av Swedavia att bygga ett hotell för cirka 710 miljoner kronor på Arlanda flygplats. Kontraktet kommer att inkluderas i orderingången för Norden under det tredje kvartalet 2017. Det framgår av ett pressmeddelande..

Blekinge Läns tidning - 26 mar 19 kl. 11:59

Lövin: MP vill inte bygga ut flygkapaciteten

Miljöpartiet och Socialdemokraterna är inte överens om att bygga ut kapaciteten på Arlanda, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) till TT. I måndags sa infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) motsatsen till TT. - Vi är inte överens om en färdplan för Arlanda.

Barometern - 26 mar 19 kl. 11:59

Lövin: MP vill inte bygga ut flygkapaciteten

Miljöpartiet och Socialdemokraterna är inte överens om att bygga ut kapaciteten på Arlanda, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) till TT. I måndags sa infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) motsatsen till TT. - Vi är inte överens om en färdplan för Arlanda.

Sydöstran - 26 mar 19 kl. 11:59

Lövin: MP vill inte bygga ut flygkapaciteten

Miljöpartiet och Socialdemokraterna är inte överens om att bygga ut kapaciteten på Arlanda, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) till TT. I måndags sa infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) motsatsen till TT. - Vi är inte överens om en färdplan för Arlanda.

Fler nyheter från Supermiljöbloggen

Supermiljöbloggen - Igår: 13:49

Gifter från våra kläder skadar tusentals barn

KEMIKALIER:: I Bangladesh, som är en av världens största textilexportörer, pumpas restprodukterna från textilindustrin rakt ut i miljön. Gifter som arsenik och kvicksilver har spridit sig i dricksvattnet samtidigt som utvecklingsskador hos barn i området har blivit en epidemi, rapporterar Expressen..

Supermiljöbloggen - Igår: 13:44

Hälsosam fisk som inte är en klimatkatastrof – finns den?

FISK:: Fisk jämförs ofta rakt av med annat kött som kyckling, nöt och gris, men det finns stora skillnader mellan olika arter, både sett till klimatpåverkan och till näringsinnehåll, säger forskaren Friederike Ziegler, från RISE till tidningen Extrakt..

Supermiljöbloggen - Igår: 13:07

Globalt värmerekord för januari

UPPVÄRMT::Inte sedan mätningarna började för 141 år sedan har det varit så varmt i januari, bekräftar NOAA. De 10 varmaste januarimånaderna någonsin har nu ägt rum sedan 2002..

Supermiljöbloggen - 14 feb 20 kl. 10:45

Rapport: Stora miljöfördelar med att odla linser i vetet

JORDBRUKSOMSTÄLLNING: Att samodla spannmål och baljväxter leder både till större skördar, samt till ett minskat behov av kvävegödsel och kemiska bekämpningsmedel inom jordbruket..

Supermiljöbloggen - 13 feb 20 kl. 17:26

Koldioxidutsläppen bromsade in under 2019

PÅ RÄTT VÄG:: Energisektorn står för den största andelen av de globala utsläppen av koldioxid. Under 2019 planade utsläppen från sektorn ut, tvärtemot vad prognoserna förutspått..

Supermiljöbloggen - 13 feb 20 kl. 12:29

Värmerekord på Antarktis

VARMT::Ett nytt värmerekord på 18,3 grader har nu uppmätts på Antarktis. Temperaturen höjs snabbare här än på många andra platser på jorden, vilket kan få stor påverkan på havsnivåhöjningen världen över..

Supermiljöbloggen - 12 feb 20 kl. 20:37

Techjättarnas greenwashing: skryter om förnybart men hjälper oljebolag

BLUFF:: Google, Microsoft och Amazon marknadsför sig med löften om klimatneutralitet och vindkraftsdrivna datahallar. Samtidigt tjänar de storkovan på att hjälpa fossilindustrin att hitta och utvinna ny olja..

Supermiljöbloggen - 08 feb 20 kl. 15:38

Rekordvarm januari i Europa

REKORDVÄRME:: Det varma vintervädret är inte bara en lokal historia i Sverige utan sveper över hela Europa. Tillsammans med temperaturer över det normala i stora delar av USA och östra Kanada, över Japan och delar av östra Kina och Sydostasien blir det tydligt att vår värld håller på att hettas upp..

Supermiljöbloggen - 08 feb 20 kl. 14:59

Sol och vind har gått om kolkraften

KOLKOLLAPS:: Avvecklingen av kolindustrin är historiskt snabb i Europa. För bara fem år sedan stod kolet för en dubbelt så stor andel av elproduktionen som de två stora förnybara alternativen gjorde..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.