SR > Nyheter

Wednesday, 19 February, 02:52

SR - 14 feb 20 kl. 14:57

Lärarkritik: Fortsatt oklart vad aktivt deltagande betyderMigrationsverket har nu preciserat vilka studiekrav som ska ställas på ungdomar som fått stanna tillfälligt i Sverige för att de ska få förlängt uppehållstillstånd. Men från lärarhåll kommer nu kritik om att det är fortsatt luddigt..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: LärarkritikFortsatt , oklartvad , aktivt, deltagande, betyder
SvD - 06 mar 17 kl. 21:44

Hultqvist i Natomöte – oklart om deltagande i toppmöten

Försvarsminister Peter Hultqvist träffade på måndagen Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg vid ett kort möte i Bryssel. Men Hultqvist fick återvända hem utan besked om huruvida Sverige kommer att bjudas in till kommande toppmöten med Natos medlemsländer längre fram i vår..

Ekonomistas - 13 sep 16 kl. 10:23

Livsfarligt lokalt deltagande

Ett problem med utvecklingsbistånd är att det kan riskera att hamna i händerna på nationella eliter och leda till korruption. Därför ses det vanligtvis som positivt om befolkningen kan engageras direkt på lokal nivå, vilket mikrolån är ett av många exempel på. Lokalt deltagande anses dessutom ofta vara positivt ur ett demokratiskt perspektiv.

YLE - 30 okt 12 kl. 13:44

Oklart om Finland är med och övervakar Island

Frågan om Finland ska delta i övervakningen av isländskt luftrum verkar inte vara helt klar, trots att statsminister Jyrki Katainen i förmiddags meddelade att Finland kommer att delta i övervakningen. Katainen kom med beskedet i samband med det nordiska statsministermötet i Helsingfors, och han sade att det var ett gemensamt beslut med Sverige. Maarit Feldt-Ranta, socialdemokratisk riksdagsledamot och representant i Nordiska rådet säger emellertid till Svenska Yle att saken ingalunda är avgjord.

Kristianstadsbladet - 02 sep 14 kl. 00:17

Icloud-hackning "utreds aktivt"


Apple "utreder aktivt" det intrång i molntjänsten Icloud som avslöjades i helgen. Skådespelerskan Jennifer Lawrence och en rad andra kändisar kan ha fått privat material stulet.Det är fortfarande oklart hur hacket har gått till.

BT - 02 sep 14 kl. 00:17

Icloud-hackning "utreds aktivt"

Apple "utreder aktivt" det intrång i molntjänsten Icloud som avslöjades i helgen. Skådespelerskan Jennifer Lawrence och en rad andra kändisar kan ha fått privat material stulet. Det är fortfarande oklart hur hacket har gått till.

YLE - 01 sep 17 kl. 17:23

Oklart vilken hjälp till papperslösa som regeringen vill stoppa

Regeringen har ännu inte kommit med någon närmare definition om i vilka fall det kunde vara illegalt att hjälpa så kallade papperslösa utlänningar som vistas i landet utan tillstånd. I budgetförhandlingarna slog regeringen fast att frågan ska utredas och att en lag eventuellt ska stiftas. - Det vi talar om är främjande av illegal vistelse i landet.

Politologerna - 17 dec 13 kl. 10:02

Om sambandet mellan utbildning och politiskt deltagande

I fredags disputerade jag på min avhandling ”Does education cause participation in politics?” Enligt en rad studier är utbildning den faktor som har starkast effekt på politiskt deltagande. Vanligtvis framhålls att utbildning påverkar kunskap och kognitiv förmåga, vilket i sin tur påverkar politiskt deltagande.

Helsingborgs Dagblad - 02 sep 14 kl. 00:19

Icloud-hackning "utreds aktivt"

Apple "utreder aktivt" det intrång i molntjänsten Icloud som avslöjades i helgen. Skådespelerskan Jennifer Lawrence och en rad andra kändisar kan ha fått privat material stulet. Det är fortfarande oklart hur hacket har gått till.

Skånskan - 05 dec 15 kl. 14:00

Barn lovas hall – men oklart när

Skivarp Den gamla frågan om en sporthall i Skivarp har aktualiserats igen av barnen i ungdomsfullmäktige, BUF.
De vuxnas respons blev att svara att de jobbar för den – men kan inte ge besked om när den realiseras.Vid senaste kommunfullmäktigemötet beslutade församlingen att ställa sig positiva till BUF-motionen om att bygga idrottshall i Skivarp.

Kristianstadsbladet - 19 maj 11 kl. 06:30

Aktivt, men otydligt

Konstnärer: Yoko Ono, Jacob Dahlgren, Charlotte Gyllenhammar. Sista dag 30 oktober.Konst.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

I flera län dömdes inte en enda sexköpare förra året

Polisens arbete mot sexköp brister på många håll i landet. I flera län dömdes inte en enda person för köp av sexuell tjänst under förra året..

SR - 1 timme sedan

Unik rapport om barnens framtid – underkänt för samtliga länder

De allvarligaste hoten mot barn är idag klimatförändring, hälsorisker och skadlig reklam. Det konstateras i medicintidskriften The Lancet som idag publicerar en omfattande rapport där Världshälsoorganisationen och Unicef varnar för utvecklingen..

SR - 2 timmar sedan

Nedskrivna studielån ska locka akademiker till landsbygden

Den som flyttar till en avlägsen landsbygdskommun för att både bo och arbeta ska kunna få sina studielån nedskrivna. Det är ett av förslagen i Kommunutredningen..

SR - 4 timmar sedan

Misshandlade kvinnor löper större risk att dö i förtid

Ny forskning visar att kvinnor som lever i misshandelsrelationer, men inte dör av våldet, ändå löper 40 procent högre risk att dö i förtid, jämfört med befolkningen i övrigt..

SR - 6 timmar sedan

Ryssland portar kinesiska medborgare

Ryssland stoppar kinesiska medborgare att komma in i landet. Detta för att hejda spridningen av coronaviruset, uppger premiärministerns kansli..

SR - 7 timmar sedan

Liljeheden: EU kan bli dyrare för Sverige

Storbritanniens utträde lämnar ett hål i EU:s budget. Nu kan medlemsavgiften för Sverige höjas, säger Ekots korrespondent i Bryssel, Andreas Liljeheden..

SR - 8 timmar sedan

Ministern: Måste fundera på om det är värt pengarna

Tanken var att rut-avdraget för hushållsarbete skulle finansiera sig självt. Men så har det inte blivit, enligt en granskning från Riksrevisionen..

SR - 8 timmar sedan

Polisens säkerhetsregler gynnar kriminella

Polisens egna säkerhetsregler gör att det svårt att följa efter personer som misstänks begå brott. Det har blivit tydligt i och med att mopeder och crossmotorcyklar har fått en allt större betydelse för gängkriminaliteten, enligt polisen..

SR - 8 timmar sedan

Trafikverket ger klartecken till testjärnväg

En sju mil lång gammal järnväg längs gränstrakterna mellan Västerbotten och Norrbotten ska upplåtas till Skanska, det har Trafikverket beslutat på tisdagen..

SR - 8 timmar sedan

Åklagaren: Åtal kan väckas i Palmemordet

Åtal för mordet på Olof Palme kan komma att väckas före sommaren — eller också läggs mordutredningen ned. Det uppger åklagaren Krister Petersson för SVT:s Veckans brott..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.