DN > Nyheter

Tuesday, 25 February, 22:05

DN - 14 feb 20 kl. 14:30

Porträtt av dem som annars bara blir statistikRebecka börjar på ett flyktingboende och försöker hålla professionell distans samtidigt som hon vill vara medmänsklig..
Läs mer på DN

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Porträttav dem som , annars, barablir , statistik
YLE - 14 dec 16 kl. 05:05

Katriina kan inte leva på sin lön - att bara klara sig är inte att leva

Skolgångsbiträdet Katriina Richter får inte lönen att räcka till och utan bostadsbidrag skulle ekonomin helt enkelt inte gå ihop. I framtiden kommer allt fler att tvingas försörja sig på en kombination av lön och stöd, förutspår både facket och arbetsgivarna. Katriina Richter jobbar som skolgångsbiträde i Helsingfors.

Skånskan - 28 apr 17 kl. 14:00

Porträtt och identitet

SVEDALA Porträtt och identitet är temat på en utställning på Galleri Kvis med många olika konstnärer. ERWP.fif(6)Nyligen fick Föreningen Konstens vänner i Svedala (Kvis) det glädjande beskedet att man fått ett kulturstipendium på 10 000 kronor av Lions club i Svedala.

Skånskan - 19 jan 19 kl. 15:00

Berättelserna finns bara en kaffekopp bort

PORTRÄTT Man strävar i ekorrhjulet för att ta igen sig på kvällen och se de dramatiska berättelserna på tv – och så fanns dramerna bara en kaffekopp bort, på arbetsplatsen.
Den reflektionen gör Bertil Mårtensson efter att han ägnat sig åt att porträttera arbetskamrater, i ord och teckningar.Namn: Bertil Mårtensson
Yrke: Grafiker, tecknare
Familj: Fru, två söner
Bor: Malmö.

SmålandsPosten - 11 jan 14 kl. 09:13

Porträtt av Lindahl upphittat

Välkände profilen Peter Elof Lindahl talar många än i dag om i Hovmantorp. En återupptäckt tavla med hans porträtt hänger nu på biblioteket. – Det var en tillfällighet att målningen kom fram.

Skånskan - 29 okt 15 kl. 17:12

Nya porträtt möter resenärerna på Sturup

STURUP – Superhäftigt, tycker fotbollsspelaren Therese Sjögran om att få vara med i Skåne Hall of Fame på Malmö airport.
Professor Bodil Jönsson är nöjd med att få representera universitet eftersom folk från kultur, nöje och sport brukar dominera bland ansiktena.Många nya porträtt avtäcktes på torsdagen av flygplatschef Peter Weinhandl.

Skånskan - 03 feb 19 kl. 13:47

”Det är bara att gratulera”

Recension Den flygande holländaren
Opera av Richard Wagner Regi: Lotte de Beer Dirigent: Steven Sloane Scenografi och kostym: Christof Hetzer Ljus: Jean Kalman Dramaturg: Peter de Nuyl Koreografi: Katarina Sörenson Palm Medverkande: Josef Wagner, Cornelia Beskow, Nikolay Didenko, Zoltán Nyári, Karin Lovelius, Timothy Fallon med flera
Malmö Operakör, Malmö Operaorkester Premiär 2 februari 2019 på Malmö OperaMusikaliskt av högsta klass med storartade prestationer av solister, kör och orkester, vacker och genomarbetad scenografi, välgjorda kostymer och genomtänkt ljussättning. Därtill en stark dramatisk helhet och nästintill perfekt personregi. Lotte de Beers uppsättning av Wagners Den flygande holländaren på Malmö Opera är bland det bästa som visats där p

Kristianstadsbladet - 04 mar 13 kl. 11:15

Porträtt av en italiensk man i chock

Sandro Veronesi porträtterar en italiensk man i chock. "Stilla kaos", nu i svensk översättning skildrar en 43-årig tv-producent som behöver en 10-årings klarsyn för att ta sig vidare i livet.
När hans fru hastigt dör av ett brustet blodkärl är Pietro Paladini fullt upptagen med att rädda en medelålders kvinna från att drunkna.

Dagensanalys.se - 08 dec 16 kl. 13:47

Varannan konsument känner sig inte rättvist porträtterad i annonseringen

En ny studie från Llyod Banking Group visar att bara 47 procent av de undersökta 2,200 konsumenterna kände sig korrekt porträtterade inom reklamen. Men det räcker inte att bara skriva om ett manus för att ändra på detta. Studien – kallad – baseras på onlineundersökningar gjorda av konsumenter i Storbritannien (närmare sagt England och Wales) och undersöker hur inkludering och diversitet speglats i annonseringen.

Helsingborgs Dagblad - 16 feb 15 kl. 13:45

Porträtt av Anna Boleyn upptäckt

Anna Boleyn är en av den engelska historiens mer kontroversiella personer. Hon var kungen Henrik VIII:s andra hustru och bidrog till brytningen mellan England och påvestolen. Nu tror forskare vid University of California att man hittat ett porträtt av henne, enligt The Guardian.

Sydsvenskan - 16 feb 15 kl. 13:45

Porträtt av Anna Boleyn upptäckt

Anna Boleyn är en av den engelska historiens mer kontroversiella personer. Hon var kungen Henrik VIII:s andra hustru och bidrog till brytningen mellan England och påvestolen. Nu tror forskare vid University of California att man hittat ett porträtt av henne, enligt The Guardian.

Fler nyheter från DN

DN - 30 minuter sedan

Skellefteå förlängde segersviten

Skellefteås segersvit blir allt längre. Mot HV71 kom den åttonde i rad när laget vann med 2–1..

DN - 45 minuter sedan

Tysk polis: 29-åringen var ute efter att döda

Den 29-årige man som på måndagen körde rakt in i ett karnevalståg var ute efter att döda..

DN - 1 timme sedan

”Förbjud friskolor att använda kötid som urval”

Lärarfackens ordförande: Kötid som urvalskriterium bidrar till den skolsegregation som uppstått med friskolereformen..

DN - 1 timme sedan

Elva dödsoffer när smittan sprider sig i Italien

Efter fyra dödsfall på bara några timmar under tisdagen sprider sig nu coronaviruset  från norra Italien till Sicilien i söder..

DN - 1 timme sedan

Skådespelaren Olof Thunberg är död

Skådespelaren och regissören Olof Thunberg har avlidit, 94 år gammal. Han, som är farfar till klimataktivisten Greta Thunberg, blev bland….

DN - 2 timmar sedan

Här möts stjärnaktivisterna Malala och Greta för första gången

Den ena kämpar mot klimatförändringarna, den andra för flickors rätt att gå i skolan..

DN - 2 timmar sedan

”Den syriska regimen måste avsluta offensiven mot Idlib”

14 europeiska utrikesministrar: Kampen mot terrorism får inte rättfärdiga omfattande brott mot internationell humanitär rätt..

DN - 3 timmar sedan

Allt fler stabslägen på grund av vårdplatsbrist

Nu anmäler personalen Södersjukhuset till Arbetsmiljöverket för bristande arbetsmiljö..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.