Dagensanalys.se > Ekonomi

Sunday, 23 February, 11:16

Dagensanalys.se - 14 feb 20 kl. 14:32

Nyhetssajter viktigare än Facebook i ny undersökningEn undersökning från företaget Audience Project visar att Facebook tappar i popularitet medan nyhetssajter blir allt viktigare bland personer i Norden. 2017 gjorde undersökningsföretaget Audience Project en studie kring var man fick sina nyheter. Studien kallades News Consumption Study, och visade att Google och Facebook låg topp 3 över de hemsidor man ansåg viktigast för sitt nyhetsinhämtande. Nu, när de repeterar studien, har det hänt en hel del. Google ligger visserligen kvar på förstaplatsen, men Facebook har halkar bort från [. ] Inlägget Nyhetssajter viktigare än Facebook i ny undersökning dök först upp på Dagensanalys.
Läs mer på Dagensanalys.se
Läs mer om:
Facebook, Audience Project, Norden, News Consumption Study, Google, Nyhetssajter, Dagensanalys

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nyhetssajter, viktigare, än, Facebooki ny , undersökning
Expressen - 25 okt 13 kl. 09:31

Nu är Twitter viktigare än Facebook för unga

Less is more brukar man ju säga. Twitter - med sin gräns på 140 tecken - är nu viktigare än Facebook för tonåringar, enligt en studie från Piper Jaffray..

DI - 14 maj 12 kl. 06:20

Sms är viktigare än Facebook

Sociala medier som Facebook och Twitter i all ära.Men viktigast IT för världens folk är en 20-årig trotjänare. Lyft på hatten för sms..

VBL - 20 aug 12 kl. 07:24

Sociala annonser allt viktigare på Facebook

Det blir allt vanligare att företagen annonserar på Facebook genom att få folk att gilla sig. Utbildaren Marko Pyhäjärvi säger företag allt oftare erbjuder vinster och specialerbjudanden för att få folk att trycka på gilla-ikonen..

Dagensanalys.se - 15 jan 19 kl. 01:22

Företaget bakom WordPress lanserar plattform för nyhetssajter

WordPress är världens i särklass största plattform för webbsidor. Nu ska man utveckla en plattform som ska hjälpa nyhetssajter. Företaget bakom WordPress.

Västerbottens Folkblad - 01 maj 18 kl. 20:00

Varför gynnar Telia Facebook?

Varför Telia tycker det är viktigare att Facebook når publiken än att svenska medier gör det är för oss en gåta, skriver ett antal medierepresentanter. På yttrandefrihetens dag den 3 maj 2016 publicerade vi i mediebranschen ett gemensamt upprop till stöd för det öppna internet och som en protest mot Telias gynnande av globala mediejättar. […].

IDG - 03 dec 13 kl. 15:13

Nyheter blir viktigare på Facebook

Vill bli din personliga tidning.

Computer Sweden - 03 dec 13 kl. 15:13

Nyheter blir viktigare på Facebook

Vill bli din personliga tidning

.

Dagensanalys.se - 25 jan 18 kl. 12:31

Kritik mot Facebooks trovärdighetskontroll av nyhetssajter

Facebook meddelade i fredags att de avser införa en kontroll av de sajter som publicerar nyheter på plattformen. Kontrollen visar sig nu bestå av två enkla frågor, som enligt bedömare världen över mer för tanken till varumärkeskännedom än trovärdighet. De två frågor som Facebook tänkt använda som kontroll av hur trovärdig en nyhetssajt är läcktes i förrgår av sajten Buzzfeed, och kritiken låter inte vänta på sig.

Dagensanalys.se - 30 nov 17 kl. 11:12

Facebook bland Sveriges populäraste nyhetssajter

Traditionella nyhetssajter toppar listan över vilka sajter svenskarna föredrar för att läsa sina nyheter, men även Facebook kniper en plats, visar en ny undersökning från Audience Project. Här är hela listan:  1. Aftonbladet.

YLE - 12 jan 17 kl. 14:49

Efter den massiva kritiken: Facebook tar aktivare roll gällande journalistik och fejknyheter

Facebook har inlett samarbete med stora nyhetsorganisationer och erbjuder dem tjänster som förenklar publicering på Facebook. Samtidigt börjar Facebook granska fakta för att få styr på falska nyheter och desinformation som sprids på nätet. Hittills har Facebook hävdat att det som medium inte kan ses som ett traditionellt nyhetsbolag och att man därför inte tar samma ansvar för det som publiceras.

Fler nyheter från Dagensanalys.se

Dagensanalys.se - Igår: 12:13

Kundupplevelsen ger klirr i glasskassan

Butiksdöd, lågkonjunktur och ökad reklamtrötthet. Nedslående tendenser för företag som marknadsför produkter – om man inte har en tydlig bild av vilket upplevt värde man skapar. Här är en kommersiell solskenshistoria, för alla företag att inspireras av: Fram till ett par år sedan såg Hemglass alla kurvor konstant peka åt fel håll.

Dagensanalys.se - I förrgår: 08:16

Så här många svenskar når TV-husen

Enligt MMS senaste Trend & Tema-rapport så når SVT med sina olika TV-kanaler och onlinetjänster 80% av svenskarna under en vecka, TV4 når 74%, Nent 56% och Discovery når 43% av svenskarna mellan 9-99 år. ”Tittandet på Linjär-TV når fortfarande flest människor, även om vi ser att trenden är nedåtgående. Samtidigt ökar tittandet på de olika onlinevideotjänsterna för varje år som går och en betydande del av de olika mediehusens totala veckoräckvidd kommer från tittandet på deras onlinevideotjänster,” skriver MMS […] Inlägget Så här många svenskar når TV-husen dök först upp på Dagensanalys.

Dagensanalys.se - I förrgår: 19:59

Capgemini köper svenska Advectas

Advectas blir en del av affärsenheten Capgemini Insights & Data, som fokuserar på data, analytics och AI. Förutom att stärka sin lokala närvaro så får man även tillgång till globala resurser. Fler än 400 konsulter kommer lokalt att serva den skandinaviska marknaden, och totalt arbetar omkring 16 000 konsulter inom området.

Dagensanalys.se - I förrgår: 16:28

Så här påverkar vintermörkret din prestation på jobbet

Vinterhalvåret i Sverige har varit ovanligt snö- och solfattigt i år, till exempel var november den mörkaste på 20 år. Så om du känt dig extra låg kan vi avslöja redan nu att du inte är ensam. En ny Sifo-undersökning från Randstad visar att mörkret har påverkat prestationen på jobbet hos 37 procent av svenskarna.

Dagensanalys.se - I förrgår: 16:30

Möten i öppna kontorslandskap är stort störningsmoment på kontoret

Vardagen på kontor fylls allt mer med korta och spontana möten där färre personer deltar. Samtidigt upplevs just möten i närheten av ens egen arbetsyta som ett stort störningsmoment. En undersökning med 7000 kontorsarbetare från Finland, Sverige och Norge visar att hela 56 procent störs av att jobba i kontorslandskap.

Dagensanalys.se - I förrgår: 15:39

JM använder AI från norska Spacemaker för digitalisering

JM är en av de ledande utvecklarna av bostäder och bostadsområden i Norden. Med AI-tekniken från Spacemaker vill JM behålla sin tätposition inom digital transformation och hållbarhet, vilket företaget betraktar som både sitt ansvar och sin ambition. “Inom Spacemaker tror vi att tekniken spelar en väsentlig roll vid skapandet av välfungerande samhällen och bästa tänkbara livskvalitet åt nutida och framtida generationer.

Dagensanalys.se - I förrgår: 11:59

Confirmit och Dapresy slås ihop

Det nordiska investmentbolaget Verdane Capital IX, som är majoritetsägare i visualiseringsföretaget Dapresy, har nyligen köpt upp undersökningsföretaget Confirmit, och nu ska de båda bolagen slås ihop. Verdane gjorde stora investeringar i Dapresy redan 2017, och har låtit företaget jobba på sedan dess. Nyligen köpte Verdane upp samtliga aktier i undersökningsföretaget Confirmit, och avser nu slå samman de båda bolagen till ett fullserviceföretag för marknadsundersökningar och kundupplevelser.

Dagensanalys.se - 20 feb 20 kl. 09:11

Bambuser ändrar om och rekryterar nya chefer

Bambuser har rekryterat Anna Kult som Chief Operating Officer och Oscar Samuelsson som Chief Brand Officer. Anna Kult har 20 års erfarenhet av att jobba med organisationer i snabb förändring. Hon har tidigare arbetat med produktutveckling, försäljning och e-handel inom Schibsted-koncernen, Venue Retail Group, samt Eleven & Nordicfeel.

Dagensanalys.se - 20 feb 20 kl. 09:06

Schibsted vill ha idéer från studenter för att rädda sina tidningar

Schibsted vill ha hjälp från journaliststuderande och lanserar ett stipendium riktat till de som vill utveckla sig själva och samtidigt vara med och bidra till utvecklingen av mediebranschen och journalistiken. Nytt för i år är att man vill ha studenternas bästa idéer för hur man ska driva branschen framåt. Och för mödan kan man få 30.

Dagensanalys.se - 19 feb 20 kl. 17:36

Stark tillväxt i Norden bidrog till rekordår för Unit4

Affärssystemleverantören Unit4 redovisar starka finansiella resultat för fjärde kvartalet av sitt räkenskapsår. Stark tillväxt på företagets nordiska marknaderna anges som en viktig orsak till framgången. Under det senaste året har företaget genomgått en betydande förändring efter utnämningen av Mike Ettling till verkställande direktör i april 2019.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.