Cornucopia > Ekonomi

Friday, 21 February, 19:21

Cornucopia - 14 feb 20 kl. 13:45

Fredagsmys: Påminnelse om privatkonomisk preppingDags för lite fredagsmys. Med anledning av Swedbanks Internethaveri och oförmåga att få upp tjänsterna snabbt igen, så påminner jag om tidigare tips för hushållsekonomisk och privatekonomisk prepping.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Swedbanks Internethaveri, Sparbankernas Internettjänster, Revolut, Revolut Pioneer, Sparbanken, Swedbank, Swedbanks IT, Swedbanks, Alla

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fredagsmys, Påminnelseom , privatkonomisk, prepping
Cornucopia - 11 aug 17 kl. 17:49

Fredagsmys-prepping: Dags kontrollera bakgrundsstrålningen inför kärnvapenkriget

Dags för lite härligt fredagsmys. Vid risk för kärnvapenkrig är det viktigt att ha koll på sin utrustning för att detektera joniserande strålning och skaffa sig koll på normalläget. Nu föreligger det i princip noll risk att Nordkorea sätter in skarpa kärnvapenrobotar, men med Trump som råkar ge order om covfefe så vet man aldrig vad som händer.

Cornucopia - 25 nov 16 kl. 17:18

Fredagsmys: Hur är din analoga informationsberedskap

Dags för lite härligt prepping-fredagsmys. Hur står det till med din analoga informationsberedskap? Har du vidtagit förberedelser för att Internet kanske inte fungerar och att du inte kan förlita dig på din mobiltelefon för information?

Cornucopia - 16 mar 18 kl. 17:28

Fredagsmys: Efter hipster kommer nu prepster

Dags för lite härligt fredagsmys, och kan det bli härligare än att det nu 2018 är dags för hipstertrenden att upphöra i enlighet med att livsstils- och modetrender bara överlever i tio år. Istället finns nu allt fler tecken från självaste trendkänsligaste Södermalm att hipster ska ersättas med prepster - den moderiktige vardagsprepperng, redo för allt. Gärna moderiktigt och dyrt.

Cornucopia - 23 aug 19 kl. 16:17

Fredagsmys: Lönefredag - glöm inte köpa Fallet

Dags för lite härligt fredagsmys, denna extra mysiga fredagen den 23:e augusti, och således lönefredag och lönehelg. Du ska således passa på att köpa min bostadsbubblethriller Fallet, som kan beskrivas som Stockholms bostadsbubbla möter Falling Down, och nu rent av fått några recensioner. Det finns även några signerade ex hos Pocketshop på Landvetter om du råkar flygpendla hem eller bort denna fredag.

Cornucopia - 29 nov 19 kl. 14:43

Fredagsmys: 10% rabatt på mina böcker hos Adlibris

Dags för lite fredagsmys. I brist på annat denna svartfredag, så erbjuder Adlibris 10% rabatt på mina böcker nu i helgen om ni anger koden BLACKFRIDAY19 när ni handlar. Perfekt läge att köpa Fallet och Är du förberedd i julklapp (eller till dig själv).

Cornucopia - 23 nov 18 kl. 16:31

Barnförbjudet fredagsmys

Om du är under 25 år får du inte läsa detta blogginlägg. Förslagsvis går du hit istället. Har du fyllt 25 år kan du fortsätta läsa nedan.

Cornucopia - 21 sep 18 kl. 17:15

Fredagsmys: Stora egenreklamkvällen

Dags för härligt fredagsreklam. Och denna kväll bjuder vi på något så mysigt som fritt fram att göra reklam för egna, arbetsgivarens eller närståendes företag, produkter och tjänster i kommentarsfältet (men inte politisk reklam). I den mån ni vill bryta pseudonymiteten alternativt använda ett annat konto.

Cornucopia - 08 mar 19 kl. 14:39

Fredagsmys: Stormvarning klass 2 Skåne

Dags för lite fredagsmys. SMHI har utfärdat en rejäl stormvarning klass 2 för Skåne, så till de många och trevliga skånska läsarna på bloggen utfärdas ett sedvanligt lycka till och en påminnelse om hur man ska hantera en storm.
Skaune.

Cornucopia - 28 nov 14 kl. 15:33

Fredagsmys: Film- och TV-rättigheterna för Stjärnklart är sålda - blir TV-serie

Dags för lite härligt icke-ironiskt fredagsmys igen. Igår 17:30 gick pressinformation ut från Massolit Förlag att jag har sålt film- och TV-rättigheterna för Stjärnklart till Bob Film Sweden. Tanken är att Stjärnklart ska bli en TV-serie.

Cornucopia - 18 jul 14 kl. 15:09

Fredagsmys: Inläsningen av Stjärnklart till ljudbok har börjat

"Jag tycker mycket om boken. Välskriven, spännande och intressant." - Johan Holmberg om StjärnklartI måndags pratade jag med dramatenskådespelaren Johan Holmberg, som nu i veckan har börjat läsa in Stjärnklart.

Fler nyheter från Cornucopia

Cornucopia - 1 timme sedan

Fredagsmys: Aftonbladets prosecco-gate visar hur fattig den överskuldsatta svenska medelklassen är

"Tonight, we eat — like the lower middle class to which we aspire!" - Keith Mars, Veronica MarsDags för fredagsmys. Aftonbladets prosecco-gate, om hur den så kallade medelklassen skulle köpa billiga champagnehinkar på Åhlens för att sätta billigt lågkvalitativt bubbel i form av prosecco eller Systembolagets billigaste champagne i, visar i själva verket tvärt emot vad Aftonbladet Ledare ville.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Uppgifter: En av Sveriges största el- och VVS-partihandlare börjar få slut på varor nästa vecka

Uppgifter till bloggen gör gällande att en av Sveriges största el- och VVS-partihandlare (=företagsförsäljning) nästa vecka börjar få slut på varor i centrallagret på grund av uteblivna leveranser från Kina i coronavirusets spår.
Svarta svanar.Partihandlaren, som har flera tusen anställda, väntas alltså få slut centralt på många produkter från Kina, med start nästa vecka.

Cornucopia - 7 timmar sedan

Kommer de låga elpriserna bestå - läge binda elpriset?

Inlägget innehåller reklam från Compricer längst ner.
Elpriserna har sedan årsskiftet varit kanske de lägsta sedan 90-talet, vilket väcker frågan om priserna kommer bestå och om man i så fall ska passa på att binda elpriset på så många år som möjligt?Mer vatten än vattenkraften hinner med.

Cornucopia - 11 timmar sedan

Utflyttningen från Stor-Stockholm ökar - barnfamiljer överger regionen

Den inrikes utflyttningen från Stockholms kommun har nu på allvar spridit sig till Stor-Stockholm, där utflyttningstrenden ökar bland de som har facit och faktiskt bott i regionen. Framför allt är det barnfamiljer som står för nettoutflyttningen, medan det finns en nettoinflyttning i sökaråldern 25-34 år.
Svårt behålla attraktiviteten med facit i hand.

Cornucopia - Igår: 16:19

Stockholm: Svaga lägenhetspriser - som normalt för villor i januari

Årets normalt starkaste månad på bostadmarknaden var en besvikelse i Stockholm. Lägenhetspriserna var de näst svagaste någonsin enligt Valueguard, medan villor gick strax under medel. Någon hetta på Stockholms bostadsmarknad kan det inte sägas vara.

Cornucopia - Igår: 15:17

Lysaportföljen 23/77 vs OMXS30GI - indikator på övervärderad börs?

En intressant iakttagelse är att mitt primära privata sparande via en 77% obligationer och 23% aktie-portfölj hos Lysa har matchat/överträffat Stockholmsbörsens storbolagsindex med återinvesterade investeringar väl. Fram till oktober i höstas. Frågan är om det är ett paradigmskifte eller ett tecken på övervärderad börs som kommer korrigeras?

Cornucopia - Igår: 12:26

Riksbankens fd chefsekonom: Misstag med tvåprocentsmål för inflationen

Riksbankens tidigare chefsekonom Krister Andersson säger i en intervju hos SvD att det var ett misstag att spika 2% inflation som definitionen av prisstabilitet. Det fanns och finns ingen motivering till just den nivån, och han hade hellre sett att man bestämt sig för under 2% i inflation. I övrigt föll officiell infllation tillbaka i januari, vilket motsägelsefullt fått svenska kronan att falla när marknaden tappar hoppet om fortsatta räntehöjningar.

Cornucopia - Igår: 10:51

SBAB-prognos: Stillastående bostadspriser i tre år - negativ tillväxt BNP per capitati 2020

SBAB har presenterat sina nya prognoser över svensk ekonomi och svensk bostadsmarknad. Om inte räntorna sänks utan ligger stilla väntar man sig att bostadspriserna står stilla de kommande tre åren, och bostadsspekulanterna får inte längre betalt för att bo. Man sänker sin BNP-prognos för svensk ekonomi innevarande år så mycket att tillväxten i BNP per capita blir negativ.

Cornucopia - Igår: 07:07

En vecka kvar till AB Volvo, Volvo Cars och Scanias produktion stoppas - 10 000-tals jobb hotade

"Någon gång nästa vecka blir det materialbrist i våra bilfabriker" - Fredrik Sidahl, VD FKG till SvDBranschorganistationen Fordonskomponenternas (FKG):s VD uppger att det nu är en till två veckor tills produktionen hos Volvo Car i Torslanda stoppas på grund av coronavirusutbrottet i Kina och brist på fordonskomponenter. Eftersom det inte finns några permitteringslagar i Sverige kan 10 000-tals jobb hotas hos Volvo Car och underleverantörer.Snart stopp.

Cornucopia - I förrgår: 17:08

Den sällsynta svenska mindre flygbanddrönaren fångad på bild

Bloggen har fångat den sällsynta svenska mindre flygbanddrönaren på bild, i en serie unika foton.
Svensk mindre flygbanddrönareVåren är igång, Redovisningsavdelning Marviken är hos redaktör för påseende, och maskinhallen i ladan ska totalrenoveras på grund av klimatförändringar (=fukt). Således flögs bland annat gårdens lilla skogsmaskin, Oxen, av för fullservice.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.