DN > Opinion

Monday, 24 February, 12:48

DN - 14 feb 20 kl. 13:57

”Fel att bara höginkomsttagare använder rutavdraget”Andreas Åström och Patrick Joyce, Almega: SCB-siffror visar att hälften av rutköparna tjänade mindre än 30.000 kronor i månaden. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Åström, Patrick Joyce, SCB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Felatt , bara, höginkomsttagare, använder, rutavdraget
YLE - 18 feb 14 kl. 13:24

Bilister använder blinkers alltför sällan i Jakobstad

De största problemen i trafiken i Jakobstadsregionen är fortkörning, mobiltelefonanvändning och utebliven användning av blinkers. Det här framgår ur den enkät som gjorts för den kommande trafiksäkerhetsplanen, cirka 700 personer svarade på enkäten.
Cykelhjälm används också i låg utsträckning, bara 30 procent använder hjälm när de cyklar.

Sydsvenskan - 25 jul 14 kl. 05:30

Vi använder stan så gott vi kan

Häromveckan gick jag på en fascinerande disputation om innovation och deltagarprocesser på stadsplaneringsområdet. Jag älskar disputationer generellt, för när får man annars höra en expert fördjupa sig så länge i något de brinner för? Aldrig!

Dagensanalys.se - 24 jan 17 kl. 11:31

Varför använder du ovetenskapliga tester?

För några dagar sedan skrev Svenska Dagbladets Ledare om tester i rekryteringssammanhang. I artikeln ”Undermänniskor undanbedes” vänder sig Linda Nordlund emot att statliga myndigheter använder ovetenskapliga tester vid rekrytering. Hon kunde inte ha mer rätt!

Sydsvenskan - 03 okt 14 kl. 14:21

Föräldrarna som använder vår läxhjälp behöver rutavdraget

Tvärtemot vad Skolverket hävdar kommer ett slopat rutavdrag för läxhjälp inte att minska utan att öka skillnaderna i studieresultat mellan elever från ekonomiskt starka respektive svaga familjer. Detta eftersom det alltid har funnits och alltid kommer att finnas personer som har råd att investera i sina barns framtid, oavsett priset för detta. Däremot är familjer som vill investera i sina barns framtid, men har begränsade ekonomiska resurser, beroende av subventionerad studiehjälp.

PrivataAffärer - 14 feb 19 kl. 14:30

Hur smarta investerare använder nyheterna

Ladda ner aktiemarknadsutsikt här: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

Dagensanalys.se - 03 okt 17 kl. 14:33

Använder du rätt typ av artificiell intelligens i ditt företag?

Det uppmärksammade ordkriget mellan de två världskända företagsledarna, Elon Musk och Mark Zuckerberg, visar att artificiell intelligens (AI) fortfarande är mycket omstritt. Musk skapar rubriker genom att hävda att AI utgör en ”fundamental risk för civilisationens existens” och genast borde regleras. Zuckerberg, å andra sidan, kallar Musks varningar för “rätt så oansvariga” och pekar istället på de fördelar som AI kan medföra vid till exempel diagnostisering av sjukdomar och styrning av förarlösa bilar.

YLE - 16 dec 16 kl. 08:31

Eva Wahlström: Hon använder sina armar som piskor!

Boxaren Eva Wahlström står inför en tuff utmaning på lördagen, när hon ställs mot argentinskan Anahi Esther Sanchez. Hon är varken stor eller snabb och ser klen ut, men hon använder sina armar som piskor, säger Wahlström om sin motståndare. Yle Sporten träffade en trött Wahlström under torsdagen.

Dagensanalys.se - 13 okt 16 kl. 15:56

Facebook dominerar och Twitter tappar – så använder vi sociala medier 2016

Svenskarna gillar sociala medier och användningen fortsätter att öka. 77 procent av alla internetanvändare* använder sociala medier, och vi lägger allt mer tid på det. Facebook är fortfarande populärast och fortsätter att öka i alla åldrar utom bland de under 16 år.

Politologerna - 24 dec 19 kl. 08:00

Riksdagsledamöter i opposition använder ett mycket mer negativt språk

Vilket språk använder ledamöter när de talar i riksdagen? Talar de om problem som kräver handling, utmaningar som behöver svaras upp till, möjligheter som kan fångas, eller bara att allt är gott? Det beror naturligtvis på vad de talar om.

YLE - 06 nov 13 kl. 17:53

Finländare använder bara fyra plastpåsar per år?

Finland är bäst i EU på att inte använda plastpåsar. Enligt EU-statistik används det årligen bara fyra plastpåsar per invånare. Men vad handlar det om för påsar?

Fler nyheter från DN

DN - 15 timmar sedan

”Därför dog 82 personer på jobbet under 2018–2019”

Erna Zelmin-Ekenhem, Arbetsmiljöverket: Ett återkommande mönster är avvikelser från hur man vanligen agerar och bristande säkerhetsåtgärder….

DN - 19 feb 20 kl. 21:00

”Låt skyddsombud kontrollera alla företag med kollektivavtal”

Eva Nordmark (S) och två fackordf.: På arbetsplatser med många arbetare från andra länder kan regionala skyddsombud i dag ofta inte ingripa….

DN - 16 feb 20 kl. 21:00

”Vad vinner Volvo på att åter bli del av en jättekoncern?”

Volvos akademikerfack: Vår erfarenhet är att synergier och effektivitet skapas genom decentralisering, inte med en koncernlednings diktat..

DN - 14 feb 20 kl. 16:00

”Svenskhet en unik mix av utländska influenser”

Författaren Herman Lindqvist kritiserar SAS reklamfilm: De förstår inte att vår mix av erfarenheter är unik..

DN - 14 feb 20 kl. 14:13

”28,3 procent räcker inte till en komplett S-agenda”

Annelie Karlsson (S), gruppledare: Trots stor borgerlig och högerkonservativ övervikt i riksdagen har januariavtalet fått en S-prägel..

DN - 13 feb 20 kl. 21:00

LO ställer fem hårda krav på regeringen

”Jämlikheten måste komma först, även om januariavtalet spricker”, skriver LO:s styrelse..

DN - 13 feb 20 kl. 17:07

”Filantropin allt viktigare som komplement till offentlig finansiering”

Pontus Braunerhjelm, Entreprenörskapsforum: Filantropin skapar nya möjligheter, ökar mångfalden och utmanar befintliga strukturer..

DN - 11 feb 20 kl. 21:00

”Minskade klimatutsläpp ger också andra stora vinster”

Tre miljöforskare vid KTH: Vår forskning visar att klimatåtgärder på flera områden ger upphov till andra tydliga och stora samhällsnyttor..

DN - 10 feb 20 kl. 14:08

”En ideologisk attack på den svenska välfärdsmodellen”

Per Sundgren och Enna Gerin: Att göra växande klyftor till förutsättning för en filantropisk ordning ser vi som sällsynt osmakligt..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.