Blekinge Läns tidning > Nyheter

Friday, 21 February, 18:41

Blekinge Läns tidning - 14 feb 20 kl. 13:14

Efter kritiken: Kommunen backar om föreningsbidragNu backar kommunen om att sänka föreningsbidragen. Mats Dahlbom (C), ordförande i teknik- och fritidsnämnden, medger att det var ett mindre bra beslut..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Dahlbom

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter kritiken, Kommunen, backarom , föreningsbidrag
Trelleborgs Allehanda - 09 apr 13 kl. 09:30

Kommunen har svårt att hjälpa Ida

Foto: Claes Nyberg
Det blir svårt för kommunen att hjälpa till med ridskoleverksamheten i Anderslöv som tolvåriga Ida Svensson kämpar för. Lagar och regler gör att kommunen har små möjligheter att gripa in.
-Även om man med hjärtat vill hjälpa till så gör juridiken det svårt för oss, säger Ulf Bingsgård (M), kommunalråd i Trelleborg.

Nya Wermlands Tidningen - 19 feb 14 kl. 06:00

Föreslår hbtq-policy som villkor för föreningsbidrag

I en motion till kommunfullmäktige föreslår Miljöpartiet genom Jonna Karlsson att kommunen sätter upp som villkor för att idrotts- och sportföreningar ska få kommunalt föreningsbidrag att de har en policy för hbtq-frågor..

Kristianstadsbladet - 14 aug 14 kl. 08:00

Svaren förvånar de ansvariga på kommunen

Foto: Bosse Nilsson
Kommunen hamnar långt ner i rankninglistan för tillgänglighet. I princip har kommunen bara svarat positivt på tre av 14 frågor och hamnat på plats 141 av 158. Grannkommunen Osby är bland de bästa.

Sydsvenskan - 29 maj 15 kl. 15:56

Nytt förslag om föreningsbidrag

Snart införs nya föreningsbidrag i Lunds kommun.
Många delar i förslaget har väckt stor kritik från föreningslivet och nu gör kommunen flera förändringar..

Vimmerby Tidning - 26 apr 18 kl. 10:03

Stor del av kommunens fÖreningsbidrag gÅr till mÄn

En granskning av kommunens föreningsbidrag som Vimmerby Tidning tagit del av, visar en genomgående trend där de föreningar som har högre andel flickor får mindre utbetalt per medlem. Den förening med flest flickor som får mest, har bara hälften så mycket i bidrag från kommunen som motsvarande förening med flest pojkar. - Vi är medvetna om problemet, säger kommunstyrelsens ordförande Tomas Peterson (M)..

YA - 09 jan 20 kl. 00:01

Oro för nya regler om föreningsbidrag

Kommunen planerar att införa nya regler för föreningsbidrag, något som har fått pensionärsföreningarna att reagera. Nu uppmanar de kommunstyrelsen att överväga att ett medlemsbaserat grundläggande stöd behålls för just pensionärsföreningarna..

Barometern - 02 maj 14 kl. 06:54

Ökad vinst för kommunen

Högsby kommuns vinst för fjolåret ökade med 7,1 miljoner kronor till 19,9 miljoner. Revisionsfirman PwC har konstaterat detta i sin granskning. Vad som kan kallas för opåverkbara poster har spelat in.

SR - 16 jan 15 kl. 03:05

Kommunen anlitar föreningar för nattpatrullering

Stora problem med skadegörelse på kommunens fastigheter har fått Herrljunga kommun att agera. Ideella föreningar erbjuds utökat föreningsbidrag för att åka runt och patrullera kommunen nattetid..

DalaDemokraten - 19 nov 15 kl. 14:23

Pengaregn över Grycksbo IF men flera föreningar blir utan – kommunen har beslutat om extrabidrag

Varje år delar Falu kommun ut föreningsbidrag för "övriga ändamål". Pengarna ska gå till speciella verksamheter som inte täcks av de andra föreningsbidragen som kommunen betalar ut..

DalaDemokraten - 12 apr 16 kl. 19:44

Kommunen satsar 40 000 på böner

Borlänge kommun har beviljat Frälsningsarmén 40 000 kronor i föreningsbidrag. Hur tänker kommunen här när den enda aktivitet som man i bedriver är bön och bibelstudium?.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 45 minuter sedan

Sista natten med gänget – efter 48 år på BB

I 48 år har BB varit Ann-Marie Olssons andra hem. Hur många kvinnor hon hjälpt på deras första steg till moderskapet kan hon inte räkna. Ej heller hur många nya liv hon hållit i sin famn.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Sverige enkelt till VM-final i bandy

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

AIK:s cupdilemma – kan få heja på rivalerna

Två saker kan rädda Europaspel för AIK den här säsongen. Antingen vinner laget svenska cupen för egen maskin – eller så får "Gnaget" hålla tummarna för att någon av antagonisterna Djurgården, Hammarby eller Malmö tar hem turneringen..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Hårda vindar stoppar tåg i helgen

Mycket hårda vindbyar är på väg mot Sverige från Atlanten. Trafikverket tar det säkra före det osäkra och ställer in tågen på flera sträckor under helgen..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Quiz: Har du koll på världsrekorden?

I världsrekordtider som dessa med svensk-amerikanen Armand Duplantis i centrum så passar vi på att kolla dina världsrekordkunskaper inom friidrotten. Häng med..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Vattennivåerna stiger ytterligare – kommer allt närmare parets fastighet

Ovanlig kraftig vårflod, men ingen anledning till oro. Det anser Björn Olsson, som bor vid Åmma kläpp, intill Mörrumsån. Det är bara att gilla läget, säger han och betonar att han inte är orolig..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Delar av gångstråket under vatten

Det höga vattenståndet i Holjeån har lagt den senaste gångsträckan i projektet Å-rummet under ett kraftigt vattenflöde. Kommunens ansvarig för offentlig utemiljö Daniel Ottosson kan ge lugnande besked till den som är orolig över vilka skador vattenflödena kan orsaka..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Från ebb till flod i ån

Tidigare lantbrukaren Olle Rudelius bor strax intill Snöflebodaån. Han är van vid skiftande flöde. Årets vårflod är rikligt tilltagen, om än inget rekord.

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

En häktad efter drama på Södermalm

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Oppositionen ställer krav för att försvarsförhandla

Oppositionen ställer krav för att ens komma till de förhandlingar om försvaret som försvarsminister Peter Hultqvist (S) tänker bjuda in till. Försvarsberedningen måste kallas in igen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.