Expressen > Nyheter

Wednesday, 19 February, 02:53

Expressen - 14 feb 20 kl. 13:10

Han larmade regeringen om migrationen: ”Ingen kontroll”Hela den reglerade invandringen var på väg att kollapsa under hösten 2015. Det säger Migrationsverkets tidigare generaldirektör Anders Danielsson i tidskriften Kvartals ”Fredagsintervjun”.  – Därför tog jag ett initiativ att skriva till regeringen om att man skulle införa gränskontroll hösten 2015. Vilket man också gjorde, säger han. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Migrationsverkets, Anders Danielsson, Kvartals Fredagsintervjun

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Han larmade, regeringenom , migrationenIngen , kontroll
SR - 03 aug 16 kl. 05:00

Liberalerna: Regeringen saknar kontroll på Ostlänken

Regeringen saknar kontroll över kostnaderna för det planerade snabbtåget Ostlänken, och ansvarig minister Anna Johansson (S) måste gripa in. Det menar Liberalerna..

BT - 23 sep 13 kl. 23:27

Säger sig ha kontroll över gallerian

Strax efter klockan elva på måndagskvällen, ungefär 60 timmar efter att terroristerna stormade in och öppnade eld, sade sig den kenyanska regeringen ha kontroll över hela Westgate-gallerian i Nairobi. Sannolikt har nu alla i gisslan evakuerats från gallerian och kenyanska styrkor möter inget motstånd när de tar sig igenom byggnaden, säger regeringstalesmannen Manoah Esipisu till AFP sent på måndagskvällen.- Våra specialstyrkor är i byggnaden och kontrollerar rummen.

Kristianstadsbladet - 01 sep 14 kl. 15:21

Libyens regering utan kontroll


Libyens regering säger sig ha förlorat kontrollen över de flesta departement och statliga myndigheter i Tripoli, och parlamentet ber premiärministern att forma en ny regering. I ett uttalande från regeringen heter det att beväpnade grupper har hindrat tjänstemän att komma in i regeringsbyggnader. På söndagen intog rebeller också bland annat USA:s ambassad.

BT - 01 sep 14 kl. 15:21

Libyens regering utan kontroll

Libyens regering säger sig ha förlorat kontrollen över de flesta departement och statliga myndigheter i Tripoli, och parlamentet ber premiärministern att forma en ny regering. I ett uttalande från regeringen heter det att beväpnade grupper har hindrat tjänstemän att komma in i regeringsbyggnader. På söndagen intog rebeller också bland annat USA:s ambassad.

Regeringen - 02 mar 17 kl. 15:44

Ändring i lagen om kontroll av skyddade beteckningar på jordbruksprodukter och livsmedel

I lagrådsremissen föreslås att det i lagen (2009:1424) om kontroll av skyddade beteckningar på jordbruksprodukter och livsmedel förs in ett bemyndigande för regeringen eller den myndighet som regeringen bestämmer att meddela föreskrifter (om sådana kravspecifikationer som avses i artikel 20.1 i Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 110/2008 av den 15 januari 2008) om definition, beskrivning, presentation och märkning av, samt skydd av geografiska beteckningar för, spritdrycker, samt om upphävande av rådets förordning (EEG) nr 1576/89..

Regeringen - 20 mar 17 kl. 16:48

Ändring i lagen om kontroll av skyddade beteckningar på jordbruksprodukter och livsmedel

I propositionen föreslås att det i lagen (2009:1424) om kontroll av skyddade beteckningar på jordbruksprodukter och livsmedel förs in ett bemyndigande för regeringen eller den myndighet som regeringen bestämmer att meddela föreskrifter om sådana kravspecifikationer som avses i artikel 20.1 i Europaparlamentets och rådets förordning (EG) nr 110/2008 av den 15 januari 2008 om definition, beskrivning, presentation och märkning av, samt skydd av geografiska beteckningar för, spritdrycker, samt om upphävande av rådets förordning (EEG) nr 1576/89..

Regeringen - 04 apr 12 kl. 16:45

Skärpt kontroll för hållbart fiske

Ett pricksystem för fiskare som överträder regler ska införas i Sverige anser regeringen. Den 4 april lämnades en proposition om ett införande av ett pricksystem för fiskare till riksdagen. Pressmeddelande: Skärpt kontroll för hållbart fiske Prop.

Regeringen - 21 okt 17 kl. 13:30

Stärkt kontroll av resehandlingar

Regeringen har fattat beslut om propositionen Kontroll av biometriska kännetecken i resehandlingar och kommer att lämna över propositionen till riksdagen i nästa vecka..

Regeringen - 14 maj 18 kl. 08:44

Tilläggsdirektiv till Utredningen om offentlig-privat samverkan, styrning och kontroll

Regeringen beslutade den 22 februari 2018 kommittédirektiv Offentlig-privat samverkan, styrning och kontroll (Dir 2018:9). Enligt direktiven skulle utredaren slutredovisa uppdraget senast den 1 mars 2019. Utredningstiden förlängs.

Alliansfritt Sverige - 30 jun 11 kl. 11:26

Regeringen visste

SJUKDOMSINSIKT. Göteborgsposten avslöjar att regeringen kände till problemen med de nollklassade redan innan. Dåvarande sjukförsäkringsminister Christina Husmark-Persson varnade och larmade regeringen om problemen.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 1 timme sedan

Drottningen stoppar parets affärsplan: ”Ett dråpslag”

Harry och Meghan tänkte använda det kungligt präglade varumärket ”Sussex Royal” för att bli ekonomiskt oberoende.Men de räknade inte med drottning Elizabeth. Nu sätter hon stopp för prinsparets användande av ”Sussex Royal”.

Expressen - 1 timme sedan

Bostadsförmedlingen stängdes ner

Under tisdagskvällen stängdes bostadsförmedlingens hemsida i Stockholm ner.Stoppet skedde efter att en kvinna blivit inloggad på en annan sökandes sida.– Det är väldigt allvarligt.

Expressen - 2 timmar sedan

Två parallella utredningar blev en

Under sommaren 2019 arbetar polisen parallellt med två utredningar – som senare får en gemensam nämnare.Det visar sig att det är samma gärningsman.I TV4:s ”Brottsjournalen” tas fallen upp och analyseras..

Expressen - 3 timmar sedan

Död man hittad i lägenhet – misstänkt mord

En död man har hittats i en lägenhet i Örebro, rapporterar Aftonbladet.Händelsen utreds som mord.Ingen är gripen..

Expressen - 3 timmar sedan

Klädbutik bommar igen – försvinner från Nordstan

Klädbutiken Desigual i Nordstan har bommat igen, skriver GP.Med det har den spanska kedjan bara två butiker kvar i Sverige.Samtidigt är det redan klart vilken butik som nu flyttar in i Nordstan i stället..

Expressen - 3 timmar sedan

Svenska cancerpatienter dör i onödan – får diagnos för sent

Vårdcentralernas läkare måste bli mycket bättre på att tidigt upptäcka cancer. Svenska patienter får cancerdiagnosen för sent – med följd att en del av dem dör i onödan. Det slår Cancerfonden fast i en rapport som Svenska Dagbladet har tagit del av.

Expressen - 4 timmar sedan

Misstänkt muthärva på Transportstyrelsen

Misstänkta mutor förekom i kontakten med en leverantör ­kopplad till it-skandalen på Transportstyrelsen.Mejl visar att en tjänsteman på myndigheten bland annat diskuterar middagar och golfresor med leverantören enligt Dagens Nyheters granskning.– Vi ser väldigt allvarligt på det här.

Expressen - 4 timmar sedan

Sexterapeuten mördad – expojkvän misstänkt

Kändisterapeuten Amie Harwick, 38, föll från sin balkong på tredje våningen och dog.Nu sitter hennes expojkvän misstänkt för att ha mördat henne – bara två veckor efter ett besöksförbud mot honom gick ut, skriver Page six..

Expressen - 5 timmar sedan

Kraftig smäll i Gröndal

Polisen har fått in samtal om en kraftig denotation i Gröndal i Stockholm.De är just nu på plats..

Expressen - 5 timmar sedan

Man rånad och slagen med tillhygge

En person uppgav sig på tisdagskvällen ha blivit rånad utanför Nordstan av fyra okända gärningsmän.I samband med rånet blev mannen slagen i huvudet med ett tillhygge.En person kunde senare gripas, men de tre andra är på fri fot..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.