Dagens Medicin > Nyheter

Friday, 28 February, 15:49

Dagens Medicin - 14 feb 20 kl. 12:58

Misstänkt jäv stoppar Skånes digitala vårdcentralRegion Skånes motsvarighet till nätläkartjänster – Skåne Online – ligger nere. Detta eftersom den är kopplad till företaget Vårdinnovations projekt med artificiell intelligens som stoppats efter misstankar om en felaktig upphandling, rapporterar Sydsvenskan..
Läs mer på Dagens Medicin
Läs mer om:
Skånes, Online, Vårdinnovations, Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Misstänkt, jäv, stoppar, Skånes, digitala, vårdcentral
Sydsvenskan - 11 feb 20 kl. 06:30

Misstänkt upphandlingsfiffel stoppar även digital tjänst på regionens vårdcentraler

Region Skånes ”egen nätläkartjänst” drabbas av brytning med Vårdexpressen..

Helsingborgs Dagblad - 11 feb 20 kl. 06:30

Misstänkt upphandlingsfiffel stoppar även digital tjänst på regionens vårdcentraler

Region Skånes ”egen nätläkartjänst” drabbas av brytning med Vårdexpressen..

Sydsvenskan - 14 jan 14 kl. 06:30

Luften i dagiskön – en fråga om tillit

Nära tusen föräldralediga Malmöfamiljer har fått ett brev från Malmö stad.Kommunen erkänner, för första gången, ett förmodat omfattande lagbrott i förskolekön. Mammor och pappor som snart hade tänkt börja jobba, kan tvingas stanna hemma till augusti.

Fler nyheter från Dagens Medicin

Dagens Medicin - 1 timme sedan

Leveranskrisen: ”Vi är fortfarande inte överens”

Den infekterade tvisten om vem som ska betala för leveranskrisen fortsätter. Apotekstjänst hävdar fortfarande att regionerna bör stå för den stora kostnaden. Varuförsörjningsnämnden å sin sida avsäger sig allt ansvar för extrakostnaderna.

Dagens Medicin - 3 timmar sedan

Sus Skåne varnar för stort underskott

Skånes universitetssjukhus, Sus, behöver 755 miljoner i tillskott för att klara verksamheten nästa år.  – Läget är jättetufft, säger Camilla Mårtensen (L), ordförande i sjukhusstyrelsen..

Dagens Medicin - 4 timmar sedan

1177 i Stockholm inför snabbval för Coronafrågor

I början av denna vecka ökade samtalen till Vårdguiden 1177 i Stockholm om coronaviruset kraftigt. Nu ska ett nytt snabbval leda till svar särskilt om Corona..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Hala vägar hot mot patientsäkerheten

Stress och bilkörning på hala vägar är två arbetsmiljöproblem som kan hota patientsäkerheten i hemsjukvården. Fast det är få som tänker på det, visar arbetsmiljöforskning..

Dagens Medicin - 5 timmar sedan

Färre bristningar i förlossningsvården

Andelen kvinnor som drabbas av allvarliga bristningar vid vaginal förlossning har minskat med nästan en tredjedel sedan 2013, visar ny statistik från Socialstyrelsen..

Dagens Medicin - 7 timmar sedan

Fem nya coronafall i tre svenska regioner

Ytterligare fem personer i Sverige är smittade av det nya coronaviruset. Därmed har sammanlagt sju personer drabbats. Folkhälsomyndigheten uppger att de nya fallen bekräftats i tre regioner..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

JO kritiserar psykiatrichef – men vill att lag ses över

Lagen om vård av missbrukare, LVM, är otydlig när det gäller hur sjukvårdspersonal får och ska tvinga kvar missbrukare på sjukhus. Det anser justitieombudsmannen, JO..

Dagens Medicin - 8 timmar sedan

”Legitimationen måste vara en garant för kompetens”

Varje EU-land måste kunna garantera att en utfärdad legitimation inte kan köpas eller på annat sätt bluffas med, skriver SKR i en replik om falska sjuksköterskelegitimationer..

Dagens Medicin - 22 timmar sedan

Tungt belägg för att kolibakterier orsakar tarmcancer

När en viss typ av E coli-bakterier injiceras i framodlade ”minitarmar” uppstår ett mutationsmönster som också återfinns i kolorektal cancer från patienter. Det visar en studie som publiceras i tidskriften Nature..

Dagens Medicin - 25 feb 20 kl. 07:01

Fyra fackförbund erbjuder privat sjukvårdsförsäkring

Medlemmar i fyra fackförbund erbjuds möjlighet att teckna privat sjukvårdsförsäkring via sitt fackliga medlemskap.  – Vi har sett det som ett av flera olika valfria medlemserbjudanden, säger Ida Kåhlin, ordförande för Sveriges arbetsterapeuter..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.