YLE > Finland

Thursday, 27 February, 04:46

YLE - 14 feb 20 kl. 05:25

Finlands första klimatpotatis kommer från Kristinestad – företag kompenserar kolavtrycket med att plantera ny skogI många sammanhang har lantbruket pekats ut som en miljöbov då det gäller klimatförändringen. Kristinestadsföretaget Potwell vill bli av med den stämpeln genom att kompensera sitt kolavtryck..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Kristinestad, Potwell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finlandsförsta , klimatpotatiskommer från , Kristinestad, företag, kompenserar, kolavtrycket, med att plantera ny skog
YLE - 11 jul 17 kl. 05:42

Morgonkollen: Civila betalade priset för återerövringen av Mosul, Suomiareena fortsätter med Finlands mest avskydda företag

Vi berättar vad som har hänt medan du sov och uppdaterar dig för dagen. Utrikes Amnesty publicerar i dag en rapport som belyser de fasor som drabbat den civila befolkningen i Mosul. IS har använt sig av civila som mänskliga sköldar, och låst in människor i deras hem för att hindra dem från att fly – men också de irakiska styrkorna och den USA-ledda koalitionen beskylls för överdimensionerad användning av explosiva vapen.

YLE - 13 nov 15 kl. 12:01

Finlands mest ansedda företag – och värstingar

En ny utredning om företagens förtroende och anseende visar att hissbolaget Kone har återtagit första platsen när det gäller de mest prestigefyllda företagen. Inom handeln har Lidl gått om S-gruppen. I den årliga mätningen från T-Media är de tre mest renommerade bolagen inom maskinbranschen.

YLE - 11 jun 18 kl. 09:58

Taxi Nyland och Riihimäki blir Lähitaksi – Finlands största taxiföretag lovar god service på svenska

Taxi Nyland och Riihimäen Taksi fusioneras med Lähitaksi. Lähitaksi blir störst i Finland med 1 500 bilar. Företaget förbinder sig att upprätthålla och utveckla den svenskspråkiga servicen..

YLE - 11 dec 13 kl. 08:16

Kristinestad vill locka dataföretag till stan

Yandex, Rysslands motsvarighet till Google, bygger i Mäntsälä. Facebook har byggt i Luleå i Sverige. Men det finns många andra motsvarande databaser, som söker plats.

YLE - 22 jan 15 kl. 05:27

Företag får expertråd om upphandlingar

Hur kan lokala småföretag konkurrera med större företag i offentliga upphandlingar? Under våren kommer företagarna i Kristinestad att få höra vad experter säger om saken. Frågor kring offentlig upphandling engagerade företagarna i Kristinestad under den företagsrunda som näringslivscentralen ordnade förra våren.

YLE - 18 aug 15 kl. 16:33

Ja till 80 vindmöllor utanför Kristinestad

Tomas Teir i Sideby vill inte att den öppna vyn över havet västerut ska säljas för pengar. Han är emot planerna på en vindkraftspark till havs. - Kristinestad har en tillgång som inte går att köpa för pengar, det vill säga det öppna havet.

YLE - 10 jul 15 kl. 05:02

Sydösterbottniska företag vill få fart på exporten

Nu ska det bli fart på exporten i Sydösterbotten. Näringslivscentralens seminarium i Kristinestad på fredagen är nästan fullbokat. Seminariet handlar om att öka exporten till Sverige och Norge.

YLE - 14 okt 16 kl. 04:36

Vårdföretag i Österbotten ser fram emot vårdreform

Både små och stora vårdbolag räknar med att social- och hälsovårdsreformen ska ge dem nya möjligheter. Vasa centralsjukhus ovissa framtid påverkar också den privata vården i regionen. I Finland finns fyra stora producenter av privat vård.

YLE - 14 okt 16 kl. 04:36

Privata vårdföretag i Österbotten ser fram emot reform

Både små och stora vårdbolag räknar med att social- och hälsovårdsreformen ska ge dem nya möjligheter. Vasa centralsjukhus ovissa framtid påverkar också den privata vården i regionen. I Finland finns fyra stora producenter av privat vård.

YLE - 23 okt 16 kl. 19:50

Företag satsar där det finns goda vägar och bra skolor

Stig Strömberg har haft ett företag inom byggbranschen i över tjugo år. De senaste femton åren har han främst jobbat som underleverantör för stora byggfirmor. Enligt en analys som Centralhandelskammaren nyligen har gjort, har Stig satsat rätt.

Fler nyheter från YLE

YLE - 3 minuter sedan

Droger fortfarande lika vanligt bland Lovisaunga, trots polisens insatser – skolkurator: Eleverna talar mer öppet om droger

Droganvändning bland Lovisaunga är en fråga som uppmärksammats flera gånger de senaste åren. Senast i november ordnades en föräldrakväll på grund av narkotikarykten i skolorna..

YLE - 15 minuter sedan

Stor brist på bioanalytiker - distansutbildning i Karleby ska gynna branschen

Brist på bioanalytiker i laboratorier trots skräddarsydd utbildning. Distansutbildningen i Karleby ska förhoppningsvis lätta på trycket men effekten ser man först om några år..

YLE - 45 minuter sedan

Mäenpääs uttalanden behandlas i grundlagsutskottet - också Haavistos agerande tas upp

Får en riksdagsledamot säga att muslimska asylsökare borde utrotas liksom invasiva arter i naturen? Så har många tolkat den Sannfinländska riksdagsledamoten Juha Mäenpääs uttalande i riksdagsplenum. Nu ska grundlagsutskottet höra hela sex juridikprofessorer i frågan..

YLE - 18 timmar sedan

Misstänkta coronafall utreds i södra Savolax och Iisalmi - Marin: Finland är förberett

Statsminister Sanna Marin (SDP) säger att coronavirusets spridning och ökningen av antalet smittade tvingar regeringen att behandla situationen på eftermiddagen..

YLE - 10 timmar sedan

Toni Jalonens besök och fascistuttalanden under Tallinn-konferens utreds av ministerium

Undervisnings- och kulturministeriet har skickat en begäran till Finsk ungdom om att förbundets tidigare andra viceordförande Toni Jalonens uppträdande i Estland i helgen ska utredas. Det uppger ministeriet till nyhetsbyrån STT..

YLE - 11 timmar sedan

Finländsk kvinna som rest från norra Italien till Helsingfors bekräftas ha coronasmitta – HUS överläkare: "Ingen risk att smittas av coronaviruset i Finland"

En finländsk kvinna har bekräftats ha smittats av coronaviruset. Hon vårdas nu på ett sjukhus. Det uppger Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS..

YLE - 10 timmar sedan

Nu lämnar också SDP Lovisas historiska fullmäktigeavtal - fullmäktigeordförande Otto Andersson: Vi har så viktiga saker på gång att vi inte hinner med internt käbbel

Då Lovisa slöt ett fullmäktigeavtal för åren 2018 till 2021 kallades det historiskt. Centerns fullmäktigegrupp lämnade redan tidigare avtalet och nu följer Socialdemokraterna..

YLE - 11 timmar sedan

Bagagehanterare på Helsingfors-Vanda marscherade ut - inverkar betydligt på flygtidtabellerna

Flera flyg från Helsingfors-Vanda flygfält är försenade på grund av att schweiziska bolaget Swissports bagagelastare marscherat ut vid tretiden i dag, meddelar Finavia..

YLE - 11 timmar sedan

Bagagehanterade på Helsingfors-Vanda marscherade ut - inverkar betydligt på flygtidtabellerna

Flera flyg från Helsingfors-Vanda flygfält är försenade på grund av att schweiziska bolaget Swissport bagagelastare marscherat ut vid tretiden i dag, meddelar Finavia..

YLE - 11 timmar sedan

Finländsk kvinna bekräftas ha coronasmitta – andra bekräftade fallet i Finland

En finländsk kvinna har bekräftats ha smittats av coronaviruset. Hon vårdas nu på ett sjukhus. Det uppger Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt HUS..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.