Nyteknik > Teknik

Tuesday, 25 February, 12:26

Nyteknik - 14 feb 20 kl. 13:32

List: Här växer framtidens datadrivna odlingar framVad har Ikea gemensamt med Amazongrundaren Jeff Bezos och it-entreprenören Niklas Zennström? Alla tre är övertygade om att framtidens matproduktion är datadriven..
Läs mer på Nyteknik
Läs mer om:
Ikea, Amazongrundaren Jeff Bezos, Niklas Zennström

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ListHär , växer, framtidens, datadrivna, odlingarfram
Cornucopia - 10 nov 15 kl. 09:53

Tillväxtcase: Storytel växer så det knakar

Storytel växer så det knakar och med lönsamhet. Här följer en del slutsatser från bolagets tidigarelagda kvartalsrapport (PDF laddas ner här) från igår.

I juli köpte "mitt" förlag Massolit Media Storytel, även om det egentligen var ett omvänt förvärv där Storytel köpte Massolits börsnotering.

Supermiljöbloggen - 19 nov 19 kl. 09:36

Listan på kemikalier som bör fasas ut växer

Den inflytelserika utfasningslistan för industrikemikalier, så kallade SIN-List, har fått en rejäl uppdatering av Internationella Kemikaliesekretariatet (ChemSec). Listan inkluderar nu över 900 kemikalier som, på grund av att de är särskilt farliga, bör fasas ut. Eftersom listan följs av många stora kemikalietillverkare och andra företag förväntas de senaste tilläggen sätta en ny industristandard för hållbar kemikaliehantering.

Dagensanalys.se - 23 okt 18 kl. 14:36

Här är alla nominerade i 100-wattaren

96 kampanjer lyckade ta sig igenom juryns nålsöga och är nominerade i 100-wattaren, tävlingen om reklam. Sedan år 1990 koras Sveriges effektivaste kommunikation i tävlingen 100-wattaren. En jury på 60 personer har sållat ut de som lyckats bäst i att skapa kommunikation som fungerar.

EU-Parlamentet - 03 mar 14 kl. 18:29

Artikel - Interaktivt evenemang: Din önskelista för Europa

Allmän information : Vilket Europa önskar du dig? På tisdag den 4 mars står Europaparlamentet värd för ett interaktivt evenemang ” Your wish list for Europe” (Din önskelista för Europa). Evenemanget som organiseras av EU- ombudsmannen, ska ge medborgarna möjlighet att säga sin mening om framtidens Europa.

Dagensanalys.se - 14 feb 18 kl. 15:30

Världens största YouTube-kanal för hissentusiaster har över 100 miljoner visningar

Internet är fantastiskt i att det verkligen kan få alla entusiaster i världen att samlas under samma virtuella tak. ”How does true passion make you feel?” är titeln på en dokumentärfilm om världens främsta hissentusiaster.

SmålandsPosten - 02 feb 15 kl. 00:30

Få ljus i mörkret

I mitten av januari presenterade organisationen Open Doors årets upplaga av den så kallade World Watch List, som med obarmhärtiga siffror och diagram visar kristnas utsatthet i världen. Till alldeles nyligen verkade denna förföljelse vara i det närmaste okänd i svensk debatt. Att kristna är en hotad religiös minoritet på många håll i världen har befunnit sig i total skugga.

Sydsvenskan - 13 maj 15 kl. 16:12

Nick Cave fick fansen att storma scenen

En soloturné med Nick Cave, utan bandet The Bad Seeds?På papperet ser det ut som en mer intim tillställning, med en ensam Cave vid flygeln och ett mycket tydligare fokus på de stillsamma balladerna.I vissa avseenden, om än inte de väntade, stämde papperet överens med verkligheten.

Helsingborgs Dagblad - 13 maj 15 kl. 16:12

Nick Cave fick fansen att storma scenen

En soloturné med Nick Cave, utan bandet The Bad Seeds?På papperet ser det ut som en mer intim tillställning, med en ensam Cave vid flygeln och ett mycket tydligare fokus på de stillsamma balladerna.I vissa avseenden, om än inte de väntade, stämde papperet överens med verkligheten.

Skånskan - 22 mar 16 kl. 01:00

Gör kartan utifrån verkligheten

Opinion Jag har ald­rig varit nå­gon an­häng­a­re av stor­re­gi­oner. Sve­ri­ge är ett re­la­tivt li­tet land, och där­för borde det räc­ka med två par­la­men­ta­riska ni­våer. Dess­utom har lands­tingen el­ler re­gi­onerna ald­rig fått nå­gon rik­tigt re­jäl folk­lig för­ankring.

Cornucopia - 09 jan 19 kl. 12:09

Var fjärde ryss saknar toalett, var tredje varmvatten, var femte har inget rinnande vatten alls

Ryssland framställs som ett föredöme av så kallade rysstroll, nyttiga idioter och avlönade inflytelseagenter. Det kan då vara intressant att påminna om hur Ryssland ser ut bortom Potemkinkulisserna i Piter och Moskva. Enligt Rysslands statistikmyndighet saknar 35 miljoner ryssar vattentoalett, 47 miljoner har inte varmvatten och 29 miljoner har inte rinnande vatten i huset.

Fler nyheter från Nyteknik

Nyteknik - 45 minuter sedan

Frågetecken kring svensk beredskap för coronaviruset

Regionernas förmåga att ta hand om smittade patienter är god, förutsatt att det inte blir någon smittspridning. Ungefär så kan man sammanfatta Socialstyrelsens inventering av sjukvårdens beredskap att ta hand om personer med covid-19..

Nyteknik - 1 timme sedan

Hyundai och Kias lösning gör automatväxellådan smartare

Biljättarna kontrollerar automatväxellådan med ai. Efter en analys av vägen och trafikförhållandena så skiftar systemet automatiskt till den mest förmånliga växeln..

Nyteknik - 2 timmar sedan

Norska oljebolaget Equinor avbryter oljeborrplaner: Inte lönsamt

Det norska oljebolaget Equinor avbryter planerna på att borra efter olja utanför Australiens södra kust..

Nyteknik - 3 timmar sedan

Iran dröjer med besked om avläsning av svarta lådorna

Iran står fast vid beslutet att det nedskjutna flygplanets färdskrivare ska hållas inom landets gränser för att läsas av på plats..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Ökad användning av biodrivmedel bakom minskning av koldioxidutsläpp

Koldioxidutsläppen från trafiken på vägarna minskade med 2 procent under förra året, jämfört med 2018..

Nyteknik - 4 timmar sedan

Volvo Cars tre fabriker stängda: ”Allvarlig situation i Kina”

Biltillverkaren Volvo Cars återupptar produktionen på motorfabriken i Zhangjikou i Kina i veckan. Men bolagets tre bilfabriker i Kina är fortfarande stängda till följd av det nya coronaviruset..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Hon tog oss till månen – matematikern Katherine Johnson är död

Den amerikanska matematikern Katherine Johnson, vars beräkningar bidrog till den allra första månlandningen, har avlidit vid 101 års ålder..

Nyteknik - 5 timmar sedan

Kemijätte öppnar två anläggningar för elbilsbatterier

Kemiföretaget BASF planerar att öppna två fabriker där en nyckelkomponent till litiumjonbatterier ska tillverkas. Produktionen i Schwarzheide ska redan från start motsvara cirka 400 000 rena elbilar per år..

Nyteknik - 19 timmar sedan

Förslaget till regeringen: Högre mål för minskat matsvinn

Allt mindre mat slängs i onödan i Sverige. Men utvecklingen går för långsamt, anser Naturvårdsverket. Nu föreslår verket en höjd ambition, så att livsmedelsavfallet minskar med 20 procent från i år till 2025.

Nyteknik - 19 timmar sedan

Tupplur på jobbet piggar upp: ”Viktigt för din hjärna”

I Japan erbjuder företag sovplatser på arbetsplatsen för att trötta medarbetare ska kunna ta en tupplur under lunchen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.