PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 18 February, 05:39

PrivataAffärer - 14 feb 20 kl. 12:22

Börspanelens expert till Kungsledens styrelseDet är Kungsledens valberedning föreslår Jonas Olavi och Fredrik Wirdenius som nya styrelseledamöter. Ulf Nilsson har undanbett sig omval till styrelsen och övriga ledamöter föreslås sitta kvar med Charlotte Axelsson som fortsatt ordförande. Jonas Olavi var tidigare allokeringschef på Alfred Berg men har även arbetat som chefsaktiestrateg på Nordea.  Fredrik Wirdenius var vd för Vasakronan 2008 – 2019 och hade innan dess flera chefsbefattningar inom Skanska-koncernen. Han är bland annat styrelseledamot i Scandic Hotels.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Kungsledens, Jonas Olavi, Fredrik Wirdenius, Nilsson, Charlotte Axelsson, Olavi, Alfred Berg, Nordea, Wirdenius, Vasakronan, Skanska, Scandic Hotels

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Börspanelens, experttill , Kungsledens, styrelse
DI - 21 mar 14 kl. 08:27

Två kvinnor tar plats i Kungsledens styrelse

Kungsledens valberedning föreslår att Charlotte Axelsson och Liselotte Hjorth väljs till nya styrelseledamöter..

SvD - 22 feb 13 kl. 14:49

Han kan ta plats i Kungsledens styrelse

Göran Larsson föreslås till ny ordförande..

DI - 14 feb 20 kl. 11:08

Jonas Olavi föreslås till Kungsledens styrelse

Valberedningen i fastighetsbolaget föreslår att Alfred Bergs allokeringschef Jonas Olavi ska ta plats i styrelsen..

DI - 28 mar 19 kl. 10:39

Di:s expert: Swedbanks styrelse sitter risigt till

Ulf Petersson, analysreporter på Di, kommenterar Birgitte Bonnesens avgång och dramatiken inför stämman..

Realtid - 07 apr 16 kl. 00:00

Kungsledens vice vd till FI:s styrelse

Anders Kvist har utsetts till ny ledamot av Finansinspektionens styrelse. Hans långa erfarenhet inom nordisk försäkrings- och bankverksamhet listas som tunga meriter..

BT - 18 sep 12 kl. 18:05

Expert lägger ner i Sverige

Hemelektronikkedjan Expert lyckades inte stoppa de senaste årens förlustkarusell och har ansökt om konkurs. All verksamhet i Sverige läggs ner och minst 817 personer förlorar jobbet. På tisdagen lämnade Expert Sverige AB, med 136 butiker runt om i landet, in sin ansökan om konkurs till Linköpings tingsrätt.

Sydsvenskan - 09 apr 11 kl. 22:15

Dansk expert: DSB bröt mot lagen

Foto: Johan Nilsson/Scanpix
DSB har gett ekonomiskt stöd till delägda dotterbolaget DSB First på ett olagligt sätt. Det bedömer Kammeradvokaten, danska statens juridiska expert.
På ett extrainsatt möte med DSB:s styrelse idag gick Kammeradvokaten igenom de preliminära resultaten av sin utredning.

Kristianstadsbladet - 12 jul 12 kl. 19:13

Klart med ny styrelse för Skånemejerier

Avhoppade styrelseledamöter, avbruten stämma och turbulens. Men under torsdagen återupptog Skånemejerer sin stämma ? och kunde välja ny styrelse.

SmålandsPosten - 13 jun 13 kl. 01:28

Taifs gamla styrelse avsatt och nya styrelsen mot väggen

Revolutionen är ett faktum. Tingsryds AIF har en till 100 procent ny styrelse efter gårdagens historiska årsmöte.
?

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

Smockan i luften när Expert reade

Det blev stökigt när konkursade hemelektronikkedjan Expert reade ut varorna i butiken i Kista i norra Stockholm på fredagen. Omkring 1 000 personer hade lockats till utförsäljningen och alla kunde inte hålla sams i kön. Bråk och blodvite uppstod, meddelar polisen.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Pictet överviktar guld

Återhämtningen blev snabb på aktiemarknaden efter coronavirusets utbrott och inledande snabba spridning. Den ekonomiska nettoeffekten för året blir därmed liten. Det skriver Pictets chefsstrateg Luca Paolini i Barometern.

PrivataAffärer - 15 timmar sedan

Premiepensionens förvalsalternativ kan stöpas om rejält

Förslaget kommer ursprungligen från utredningen ”Förvalsalternativet inom premiepensionen” som utredaren Mats Langensjö lämnade till Finansdepartementet i somras. Grundtanken är att ”minimera risken för dåliga pensionsutfall och maximera förutsättningarna för bra pensionsutfall”. Dagens förvalsalternativ AP7 Såfa består av två byggstenar i form av AP7 Aktiefond och AP7 Räntefond.

PrivataAffärer - 16 timmar sedan

Swedbank: Stark verkstad efter rapporterna

Generellt sett har verkstadsrapporterna för fjärde kvartalet varit bra, vilket har lett till positiva kursreaktioner på börsen. Genomgången av den svenska verkstadssektorn har publicerats på Swedbank och Sparbankernas placeringssajt Aktiellt. – Fjärde kvartalets rapporter kan ses om upprepning på det vi såg i tredje kvartalet.

PrivataAffärer - 18 timmar sedan

Akobo Minerals påträffar mycket höga guldhalter

Fakta: Teckningstid: 27 januari 2020 – 21 februari 2020 (förlängd med en vecka) Emissionsbelopp: 8,3 miljoner kronor Teckningskurs: 0,20 kr per aktie Företräde: Befintliga aktieägare i Bolaget har företräde. Teckningsanmälan och mer information: https://eminova.se/uppdrag/akobo-minerals-ab/ eller http://www.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Återhämtning i Hudya efter katastrofstarten

Teckningskursen på 13,75 kr per aktie i nyemissionen värderade Hudya till 401 miljoner kr före kapitaltillskottet. Nyemissionen på 70 miljoner kr inför noteringen tecknades bara till cirka 18 procent av allmänheten medan emissionsgaranterna fick teckna återstående cirka 83 procent. När handeln med aktien inleddes i fredags blev det något av en kollaps.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

”Leo Vegas ett värdecase”

Det skriver Carnegie i en analys och höjer, som Nyhetsbyrån Direkt har rapporterat tidigare på måndagen, riktkursen till 40 kr (36). ”En viktig fördel med Leo Vegas ligger i den geografiska exponeringen med låga intäkter från de oförutsägbara marknaderna i Norge och Nederländerna”, skriver Carnegie som vidare menar att den positiva trenden i den hårt konkurrensutsatta svenska marknaden bekräftar att bolaget har en konkurrenskraftig produkt. På måndagsmorgonen vid klockan 9.

PrivataAffärer - 19 timmar sedan

Lägsta elpriset på över tio år

Myndigheten konstaterar att medelspotpriset för elområde SE3 sjönk med 34 procent under januari månad till 25 öre/kWh jämfört med månaden innan. Det är det lägsta elpriset januari har noterat sedan år 2007. ”En ovanligt mild januari bidrog till att vi använde mindre el vilket pressade elpriset nedåt.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Carnegie stuvar om i fondutbudet

CF Korträntefond fusioneras med Carnegie Likviditetsfond den 23 april 2020. Konsekvenserna för andelsägarna i CF Korträntefond bedöms som relativt begränsade. Samtidigt kommer CF Ryssland fusioneras med Carnegie Rysslandsfond.

PrivataAffärer - 20 timmar sedan

Här är måndagens färska analyser

Handelsbanken Capital Markets inleder bevakning av Addnode med rekommendation köp. Riktkursen är 250 kr. Det framgår av en uppdatering från banken.

PrivataAffärer - 21 timmar sedan

Tre heta köptips

Med höga ambitioner och en duktig ledning på plats ser värderingen i teknikkonsulten Rejlers attraktiv trots kursuppgången anser Börsveckan och upprepar sitt köpråd för aktien efter bokslutet. Fastighetsbolaget Nyfosa accelererade transaktionsnivån under 2019 och den höga takten ser ut att bestå i år. Tror man på vd Jens Engwalls förmåga att skapa aktieägarvärde har aktien mer att ge, skriver tidningen och behåller sitt köpråd för Nyfosa.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.