Sydöstran > Nyheter

Wednesday, 26 February, 05:48

Sydöstran - 14 feb 20 kl. 12:05

Föreningar i upprop efter beslutet.Efter kommunens beslut att satsa på en ny klubbstuga och en ny kiosk på Asarums IP har det kommit flera reaktioner. Nu vänder sig 13 idrottsföreningar till kommunfullmäktige i ett öppet brev där man är kritiska till kommunens agerande..
Läs mer på Sydöstran
Läs mer om:
Asarums IP

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Föreningari , uppropefter , beslutet
YLE - 12 feb 16 kl. 16:40

Kommuninvånarnas rätt att klaga på markanvändningen begränsas - vitaminspruta för föreningar

En begränsad besvärsrätt i planläggningsärenden kan innebära en vitaminspruta för föreningslivet. Det säger Natur och miljös verksamhetsledare Bernt Nordman. Regeringen utreder möjligheten att övergå från kommunalbesvär till förvaltningsbesvär när det gäller planläggningsärenden.

Skånskan - 19 feb 16 kl. 12:00

Alla föreningar får fråga om badkiosker

SVEDALA/BARA Närmare 100 föreningar ges i år möjlighet att ansvara för kioskerna på friluftsbaden i Svedala och Bara.
Efter att i flera år ha gett uppdraget till tre föreningar får nu alla en möjlighet att vara med.Det är efter ett beslut i kommunfullmäktige förra året som det nya arbetssättet tillämpas.

YLE - 04 jul 16 kl. 05:52

2 000 finlandssvenska föreningar kan upphöra att existera - kolla om din finns med på listan

Närmare 40 000 föreningar kan komma att strykas ur föreningsregistret efter en färsk lagändring. Uppskattningsvis 2 000 av dem är svenskspråkiga eller tvåspråkiga. Det är Patent- och registerstyrelsen som kommer att rensa bort det myndigheten tror att är inaktiva föreningar.

Skånskan - 03 apr 17 kl. 22:56

Tung debatt när avgörande beslutet om baden togs

Kävlinge Föreningar + kommun = sant. Så står det i informationsbroschyren om Kävlinge.
De representanter från SK Lödde som tagit sig till fullmäktigesalen i kommunhuset på måndagskvällen för lyssna till debatten inför det för klubben så avgörande beslutet om framtidens badhus hade nog svårt att hålla med.

YLE - 29 sep 15 kl. 16:34

Idrottsföreningar i Karleby samarbetar för barnens bästa

Ett barn ska inte behöva välja bara en idrottsgren i ung ålder. Det kan vara roligt och bra för motivationen att få pröva på till exempel både fotboll, innebandy, volleyboll och ishockey. Ungefär så tänker idrottsföreningarna GBK, Hermes, Tiikerit och Nibacos i Karleby som nu inleder samarbete.

Nya Wermlands Tidningen - 18 dec 13 kl. 17:01

Upprop för landsbygden

Flera organisationer ställer sig bakom ett upprop för landsbygden. Bakgrunden är neddragningarna i Landsbygdsprogrammet som gör att företag och föreningar på landet får sämre förutsättningar..

Barometern - 27 nov 15 kl. 16:22

Upprop för Alla tiders Kalmar län

Tillsammans formas framtidens Kalmar län. I ett upprop uppmanas såväl privatpersoner som föreningar att vara med och forma "Alla tiders Kalmar län"..

YA - 28 maj 19 kl. 17:00

Torsk- och torskfiskekris: kommuner och fiskerinäring skriver till ministrar i gemensamt upprop

Ett totalt torskfiskestopp skulle helt slå ut det lokala fisket – samtidigt som det inte löser torskbeståndets kris. Det framför Simrishamn och ett antal andra Östersjökommuner, fiskare- och hamnföreningar och företag i fisknäringen i ett gemensamt upprop till miljöministern och landsbygdsministern..

Jönköpingsnytt - 17 jul 12 kl. 17:30

Föreningar hoppas stoppa momsförslaget

243 Jönköpingsföreningar har nu gått samman i ett upprop för att stoppa förslaget om den så kallade föreningsmomsen. Under måndagen postade upprorets initiativtagare, kommunalrådet och Kristdemokraten Andreas Sturesson, brevet med underskrifter till finansminister Anders Borg..

SR - 16 maj 18 kl. 06:30

Upprop för kulturföreningar

Över 4000 personer har skrivit under kampanjen "Rädda den fria kulturen!" för att "reglerna för kulturföreningar och så kallade svartklubbar" ska ses över..

Fler nyheter från Sydöstran

Sydöstran - 5 minuter sedan

Besvärliga väderläget fortsätter

Ymnigt snöfall, hårda vindbyar och högt vattenstånd. Tisdagens oväder i Götaland har fortsatt ställa till med problem under natten. Och inte ser det ut att bli mycket bättre under onsdagen..

Sydöstran - 5 minuter sedan

Smittskyddsläkaren kan tvinga dig till karantän

Du sitter fast på ett hotell med smittade och sjuka. Men du får inte lämna byggnaden – på två veckor. I Sverige har smittskyddsläkaren stora befogenheter att isolera människor eller hela byggnader vid risk för spridning av en samhällsfarlig sjukdom..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Sanders i skottlinjen i demokratisk batalj

Bernie Sanders fick mest taltid när de demokratiska presidentaspiranterna möttes i debatt inför primärvalet i South Carolina. Men han var också den som de flesta motståndarna riktat in sina attacker mot. Vermontsenatorn kallades för radikal och anklagades för att få stöd från Ryssland..

Sydöstran - 30 minuter sedan

Förslag: Bonus för att skjuta upp pensionen

Sydöstran - 45 minuter sedan

De efterlyser fler yrkesutbildade

Företagarna besökte på tisdagen kommunstyrelsens arbetsutskott för att föra fram sina tankar om företagsklimatet i Karlshamn Punkter man tog upp var bland annat arbetskraftförsörjningen och den åldrande befolkningen..

Sydöstran - 1 timme sedan

Stora mängder sill dumpas i Norge

Sydöstran - 1 timme sedan

Elinore drabbades av svår förlossningsskada

När Elinore Axelsson födde sitt första barn drabbades hon av en allvarlig förlossningsskada. Hon kommer aldrig att bli återställd och får lära sig att leva med sina smärtor. Hon önskar att vården var bättre på att upptäcka och behandla skadorna..

Sydöstran - 1 timme sedan

Kommentar: Skadade kvinnor får höra att allt ser fint ut

Att kvinnor som drabbats av förlossningsskador inte får hjälp av vården är inte acceptabelt. Nu måste det bli bättre..

Sydöstran - 1 timme sedan

Lokal kan komma att rivas

Peter Pan, daglig verksamhet har drabbats av omfattande brandskador. Det konstaterar kommunen. – Det finns ingen större mening att reparera fastigheten, det är vår preliminära bedömning, säger Öjvind Hatt.

Sydöstran - 1 timme sedan

”Hoppfull att hitta lösning inom kort”

Den daglig verksamheten Peter Pan stod i brand för en vecka sedan. Verksamheten har ännu inte funnit ersättningslokal. – Vi arbetar skyndsamt med högsta prioritet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.